icon

Kedy ste dali dieťaťu arašidy?

mara2010
11. okt 2022

Ahojte v koľko mesiaci ste skúsili dať bábätku arašídy

dskjhfdlkdjhl
11. okt 2022

@mara2010 Babatku? Arasidy su alergen, navyse tam hrozi, ze by dietatu mohli zabehnut. Takze s nimi opatrne, z oboch dovodov. Osobne si uz nepamatam presne, kedy moje deti jedli arasidy, ale urcite uz chodili aspon do skolky, mozno do skoly. Takze tipujem, ze 5-6 rokov mohli mat.

viestta
11. okt 2022

Keď už nebolo babatko

petamich
11. okt 2022

arasidy ako take este nemal ale minule si ukradol par arasidovy chrumiek 🙂 takze arasidy ma asi zavedene a ma rok aj cosi

ale arasidy ako oriesky tak to si este netrufam

mara2010
autor
11. okt 2022

joj moje dieťa ma vyše roka a stále go nazývam bábätkom isto by som mu nezačala orechy v 5 mesiacoch

mara2010
autor
11. okt 2022

@petamich áno ja som myslela prestne arasidove chrumky. Ale keď sa mu nič nestalo tak isto nebude alergen 🙂

petamich
11. okt 2022

@mara2010 tiez som to tak vyriesila 🙂 nic, ziadna reakcia, takze by aj tie arasidy neskor mali byt okej a este som vlastne dala aj kusok arasidoveho masla na pecivo niektore ranajky aj to bolo okej

helcanw
11. okt 2022

Myslím že chrumky mal tak nejak v roku, a potom som skusala davat arasidove maslo do kase.

bluemoon24
11. okt 2022

@mara2010 ja zkousim vramci imunologickeho okna orechy od 8m - bud maslo nebo pomlete orechy napr. do muffinu nebo kolace, ktery pecu pro maleho 🙂

jaskolka
11. okt 2022

Arasidove chrumky okolo roka mal. Nič mu nebolo. Tetaz normálne si dal už aj arašídy celé,tie v šupke kúpime občas, nesolene. Bez problémov ich pohryzie,tiež prvýkrát som bola v strehu, no zvládol to.

nikpa
11. okt 2022

@mara2010 tak nakoniec to nie je bábätko a ani to nie sú až tak úplne arašidy 😄 Ja som si hneď predstavila ako pchas arašidy do úst malému bábätku 😀 Keď ma vyše roka, chrumky už skús dať.

thereisabear
11. okt 2022

Napr. V Izraeli jedia malé deti (pármesačné) nie kukuričné chrumky, ale arašidové. Normálne je to ako výrobok pre deti. A vraj nemávajú alergie... Ale výskum som nerobila.

marianarem
11. okt 2022

@mara2010 Moj vsetky orechy od roka, ked mal rok a pol, tak uz mnohe aj cele, dalo sa s nim dohodnut, ze ich bude jest v klude a dobre pohryzie. Ale arasidy som sa bala, kedze ja mam velmi silnu alergiu. Takze az teraz v lete, ked mal 2.5r. Zatial nemal reakciu. Ale nebyt mojej alergie, skusila by som od roka.

inana11
11. okt 2022

Nás syn má 1 rok a 4 mesiace a chrume vlašské orechy,lieskovce a arašidy a pistácie už tiež mal. Nie sme alergici,chrumky chutnal ešte nemal ani rok a teda ochutnal ich veľa🤦‍♀️Ale nie sme alergici nikto v rodine,orechy a zrnka sú oblubene celkovo u nás takze keďže má dost zubov,zvlada to🤷‍♀️

zorkahorka
11. okt 2022

Ak ste jeden z rodičov alergik, moze to mat dedicne, takze by som bola opatrna. Ak na vsetko doteraz v pohode reagoval a ma aspon rok, tak by som skusila

83lenka83
12. okt 2022

@mara2010 moj v 7 mesiacoch. Precitaj si na nete o tom. Orechy by sa mali zavádzať skor tak ako lepok aby sa predišlo alergiam.

stannkal
12. okt 2022

Je dobré ponúknuť výrobky z orechov už pred 1 rokom života, práve kvôli tomu aby sa predišlo alergiam. Ale samozrejme nie cele orechy, bud pomleté alebo vo forme arasidoveho masla. Arasidove chrumky podľa mňa nie sú veľmi vhodné.

mima172
12. okt 2022

@mara2010 Ja som sa orechov vždy bála, no malá si konkrétne arašidy zaviedla sama 🤭 Na návšteve, keď som si odbehla na WC, strážil tatino a malá sa pekne ponúkla arasidovými chrumkami 🙂 Mala niečo cez 1r. Inak ma zavádzanie orechov som používala najmä orechové maslá.

hennyinnsbruck
12. okt 2022

Kolo 6-7mes cmulala arasidove chrumky