Kedy začať s BLW?
Ahojte od akého veku ste začali s BLW? Alebo aj keď ste kŕmili tak väčšie kúsky? 7.9 bude mať 7m. Chcela by som začat dávať napr lievance chlebík s nátierkou alebo ovocie do rúčky. Len strašne sa bojím že jej zabehne alebo sa začne dusiť.
@anonym_autor zacni skor s uvarenou zeleninou, uhorkou do ruky. Zasadou je, ze dieta vie rovno sediet. Chlebik a lievance by som este nedavala. Mas uz zavedeny lepok?
@anonym_autor v prvom rade by si si mala nastudovat zasady blw a nie od 7m davat lievance do rucky alebo chlebik s natierkou.
BLW si vyzaduje urcite motoricke predispozicie, ako je drzanie hlavicky u dietata, ci dokaze sediet v stolicke alebo ci ho ty vies krmit, ked ho budes drzat na rukach.
BLW ma svoje zasady aj co sa tyka ponukanych potravin, ako je makkost ponukanej potraviny, nakrajanie potraviny, aby bolo dieta schopne ju uchopit. S tym sa mi tiez spaja aj uchop dietata.
S BLW som zacinala postupne a sama som videla, ze som mohla pockat trochu neskor. Dcera bola narodena skoro o mesiac skor ako bol predpokaldany termin porodu a jej uchop nebol dobry.
Skus si napozerat profily a stranky, ktore sa tykaju BLW.
Odporucim OLIVIIN TANIERIK na IG, aktualne ma pani dcerku, ktora ma tusim 9 mesiacov a ma tam pekne videa k BLW a aj recepty.
JIME SPOLECNE na IG alebo kniha.
Ako najdolezitejsie, co sa mne osvedcilo - ovladat prvu pomoc, zide sa kazdemu, nie len rodicom, ktori idu BLW, ujasnit si rozdiel medzi dusenim sa a davenim sa.
A dalsia dolezita vec, ktora sa mne osvedcila, aplikacia SOLID STARTS, nedam na nu dopustit, najdes si potravinu, kde mas pekne rozpisane ako ju podavat dietatu vzhladom na konkretny vek.
Co sa tyka alergenov, u nas to funguje trochu inak ako v zahranici a preto ked pojdes podla zahranicnych stranok, stretnes sa s podavanim vajec, lepku, mlieka a pod skor ako napriklad u nas, u nas sa na to ide opatrenejsie, aj ked vacsina alergenov by mala byt dietatu podana do prveho roka, v zahranici si idu bomby od zavadzania prikrmov, ak si si nie ista, skonzultuj alergeny s pediatrom alebo zvaz ci ste v rodine silnymi alergikmi na nejake potraviny.
Ak mas otazky, napis.
Záleží ako je na tom tvoje dieťa. Ja som šla blw od 6 mesiacov bez akéhokoľvek problému. Vyššie ti už aby písali čo a ako. Treba si to naštudovať.

@anonym_autor zabehnut moze aj ked das na lyzicke