icon

Kedy zaviesť zeler a cibuľu do príkrmov?

janie7
2. dec 2025

Ahojte mamičky, chcela by som sa spýtať, od kedy ste zaviedli takú zeleninu ako je zeler, cibuľa či cvikľa? Pediatrička nám vravela, že všetko treba skúsiť do jedného roka. Ďakujem.

anonym_b7a4bf
2. dec 2025

Ufff no to my máme rok a pol a ešte sme neskúšali, takže aj mňa zaujímajú skúsenosti 🙂

andrejka1974
2. dec 2025

@janie7 zeler je dosť alergén ako jahody a med a neodporúča sa do 3 rokov a zeler dávať netreba ja som ho deťom nedávala vôbec a ani teraz ho nemajú radi

pribinak
2. dec 2025

Cvikla asi 8-10 mesiacov, alw cibuľa a zeler možno okolo 2,5 roka

anonym_0e050d
2. dec 2025
@pribinak

Cvikla asi 8-10 mesiacov, alw cibuľa a zeler možno okolo 2,5 roka

@pribinak to si nedávala do 2,5 roka stravu ako jete vy? Alebo nedávaš do ničoho cibuľu? Nerýpem😁mňa to úprimne zaujíma lebo my sme milovníci cibule a pomaly každá polievka či hlavné jedlo má u nás ako základ cibulu. Od roka- roka a pol jedol prakticky čo my, keď tak menej soli a korenín.
Pre autorku: zeler som ani nezavadzala, lebo ja ho neznášam, tak ho nevyužívam a cibulu určite do roka v nejakej polievke, ale mal už takmer rok keď som ju zaviedla.

anonym_4fe90c
2. dec 2025

Neviem kolko ma ale ja som to zavadzala tak medzi 9-10 mesiacom. Kludne mozes po troske. Samozrejme nie na kila 😂. Teraz ma 11 mesiacov a v pohode mu dam do prikrmu. Zeleninovu polievku zboznuje. Nam tiez kazala do roka vsetko. Jedine co teda nedam je med a hriby.

luckajozko21
2. dec 2025

https://www.rastiemeschutou.sk/zoznam-ingredien... cibula, cvikla okolo 8-9
https://www.rastiemeschutou.sk/zoznam-ingredien... zeler normalne s vyvarom. Cielene som ho ale nedavala. Pozor na kupovany prikrm v sklickach- uplne bezne v tych masovych od 4-6m zeler byva. Moj aj mal reakciu (vyhadzal sa okolo ust) z takehoto prikrmu. Asi mesiac som potom davala pozor, aby zeler nejedol, ked som skusila znovu, tak uz bez reakcie. Odvtedy je to OK.
Zas nemusis to tak hrotit, nie je to raketova veda, Treba dieta zoznamit s co najvacsim mnozstvom potravin (vynechajme med, hriby atd.. chapeme sa)

viestta
2. dec 2025

cvikla ma jeden z najnizsich alergickych potencialov, moze sa zavadzat skoro, zeler ho ma celkom vysoky

pribinak
2. dec 2025
@anonym_0e050d

@pribinak to si nedávala do 2,5 roka stravu ako jete vy? Alebo nedávaš do ničoho cibuľu? Nerýpem😁mňa to úprimne zaujíma lebo my sme milovníci cibule a pomaly každá polievka či hlavné jedlo má u nás ako základ cibulu. Od roka- roka a pol jedol prakticky čo my, keď tak menej soli a korenín.
Pre autorku: zeler som ani nezavadzala, lebo ja ho neznášam, tak ho nevyužívam a cibulu určite do roka v nejakej polievke, ale mal už takmer rok keď som ju zaviedla.

@anonym_0e050d zeler z polievky som vybrala. Ani zelerovy spat nejedol, to je potravina ktorá nie je dennodenné v jedálničku

Cibuľu som tiež pre malé dieťa vynechavala. Iné je keď ju das do vybaru či pod mäso. Ale inak nie. To je tiež potravina ktorá nemusí byt denno denne v jedálničku

anonym_0e050d
2. dec 2025
@pribinak

@anonym_0e050d zeler z polievky som vybrala. Ani zelerovy spat nejedol, to je potravina ktorá nie je dennodenné v jedálničku

Cibuľu som tiež pre malé dieťa vynechavala. Iné je keď ju das do vybaru či pod mäso. Ale inak nie. To je tiež potravina ktorá nemusí byt denno denne v jedálničku

@pribinak zaujimave, ja ju dávam denno denne do jedál. Zeler nie, ten vôbec doma nejeme.

pribinak
2. dec 2025
@anonym_0e050d

@pribinak zaujimave, ja ju dávam denno denne do jedál. Zeler nie, ten vôbec doma nejeme.

@anonym_0e050d vyskúšaj jablkovo-zelerovy šalát, mňam

anonym_0e050d
2. dec 2025
@pribinak

@anonym_0e050d vyskúšaj jablkovo-zelerovy šalát, mňam

@pribinak myslím, že mi nezachutí😀. Ja celkovo zeler, petržlen a podobne nemôžem ani vystáť. Ale počula som, že ho ľudia takto robievajú

luciaruz
3. dec 2025

Ja som isla rad za radom. A všetko, čo o mi prišlo pod ruku, alergén nealergén 😄 zeler dokonca ako tretí v poradi a dobre je. Dcera nie je alergická na nič. Ani to nemame v rodine. Ked poskúšala kadečo, zacala som jej varit, inšpirovala som sa našimi jedlami akurat upravene pre deticky. Detská "koprovka" z UM, cibulka na olivaku podusena, detska vegeta,...masko naparene vopred rozmixovane a podusene na cervenej paprike pre chuť. Snazila som sa, aby jej chutilo.