Kojenie a prikrmovanie. Malý prírastok na váhe
Ahojte mamicky. Mam skoro 6 tyzdnove babo kt. som od druheho tyzdna zacala prikrmovat lebo nepriberal a stale plakal kvoli nedostatku mojho mlieka. Po konzultacii s laktacnou sme sa ako tak rozkojili, teda ja som si to myslela, lebo vypil menej a menej prikrmu. Lenze na poradni dr zistila ze za tyzden pribral len 60 gramov. Co robit? Kde je chyba. Najprv ho nakojim ak vidim ze je nepojojny dam mu um na cievku. Vypije cca 30-40. Niekedy aj 60. Potom casto grcka. Mrvi sa, natahuje nozicky. Dam ho odgrgnut a vtedy sa povracia. Niekedy aj po hodke vracia natravene mlieko. Ako priberaju vase dojcene deti? Chcem sa zbavit um ale nechcem ho hladovat. Uz nechcem zazit vycitky svedomia ze moje babo je hladne lebo ja som hrdinka ze sa rozkojim a v skutocnosti babo hladuje.
@starararoha niekedy vydrzi len s kojenim aj dve hodky. Ale bojim sa aby nechudol. Uvidim na buduci tyzden ci priberie. Ale ked je spokojny tak hadam nehladuje.
@majkaska Myslim si tiez,ze ak neplace a je spokojny, tak nehladuje. Pokial nechudne, tak by to malo byt v poriadku. My sme s nasou malou boli este u inej doktorky okrem nasej obvodnej, ze nech pocujeme aj iny nazor, a ta povedala, ze je to uplne v poriadku ak aj malo pribera, ze kazde dieta je ine. Pokial ovsem je spokojna a to ona bola. Ze pokial nechudne alebo nestagnuje uplne, tak netreba sa bat. No a nasa doktorka nam zasa povedala, ze 200 gramov za tri tyzdne je strasne malo, ze treba prikrmovat. Nastastie sa potom mala rozbehla a uz bola aj nasa doktorka spokojna.
Niekdy ho vazia cerstvo najedeneho nevykakaneho a o tyzden je cerstvo vykakany a uz je panika na svete.
Dolezite je aj, ci ma dost 'popišaných' plienok.
Jaj tieto vazenia by som zrusila, zbytocne len stresuju. Dolezite je, ci je babo spokojne (ak vydrzi 2 hodiny, to je na 6 tyzdnove super) a ci ma dost pocikanych plienok (aspon 6-7 za 24 hodin). Neviem preco by si mala byt za hrdinku ak chces nakrmit dieta vlastnym mliekom, ktore je prisposobene jeho poziadavkam na 100 %. Myslis ze napr krava rozmysla ci ma jej teliatko dost mlieka a nepotrebuje ine mlieko? Treba sa prestat stresovat, negativne rozmyslat a 80 % z problemu mas vyriesenych a aj babo bude spokojne.
Okrem toho este to grckanie a vracanie je normalne, nema dozrety traviaci system, to sa upravi same. Inak moj tiez malo priberal, teraz ma takmer 2 roky a 10,5 kg (tolko maju niekedy aj 8 mesacne babatka) ale nastastie to moja dr nikdy neriesila a je spokojny zivy culy, nic mu nechyba.
@lubica221 plienok ma pocikanych dost. Tak ako pises 7-8 aj ked ho prebalujem tak si cvrkne. Uz som sa prestala stresovat dala sa do pohody a tak som cakala ze priberie viac ked je z mojho mlieka spokojny. Budem dalej sledovat jeho spokojnost a prestanem riesit tabulky. Preto som napisala ze za hrdinku lebo ked strasne plakal okolie na mna tlacilo nech mu dam um ze je hladny a ja som zakazala ze nie ved kojim a potom dr skonstatovala ze nepribera.

Moja mala zo zaciatku tiez takto malo priberala, okolo 70 gramov za tyzden. Ale neprikrmovala som ju, lebo bola spokojna, vacsinou len spala a vpbec neplakala. Ale zdalo sa mi, ze malicko papa, ale viac nechcela ani za svet. Ked som sa ju potom pokusala prikrmovat lebo doktorka nakazala, tak to aj tak vobec nechcela. Po nejakom stvrtom mesiaci sa to upravilo a zacala viacej priberat. Ale zasa ona vobec negrckala. Ja by som ho asi dokrmovala ak chce a ak je potom spokojnejsi.