Koľko a aké jedlo má jesť 8 mesačné dieťa za 24 hodín?
Ahojte, chcela by som vedieť ako sú s papanim Vaše 8 mesačné bábätka. Ja mám 8, 5 mesačné dvojičky. Nikdy neboli nejakí extra jedáci, jedli niekefy menej niekedy viac. Len momentálne sa mi zdá, že to ide s nimi čím ďalej tým horšie. Mlieko vypijú večer pred spaním 150 ml. Snažím sa im dávať aj v noci, lebo ráno mi moc nechcú, ale ak im dám v noci 150 do 2.00 hodiny tak ráno ešte aspon trochu vypijú nejakých 70- 80 ml. Ak im dám piť v noci po 3:00 tak ráno už nechcú
V prípade že v noci nepijú aj tak je ráno problém, aby vypili aspon 100 ml. Cez deň mi mlieko nevypijú vôbec. Čiže za 24 hodín to je zhruba od 300- 400 ml. Dr.hovoeila že by mali vypiť aspon tých 500. No u nás je to väčšinou iba tých 300 ml. Potom okolo 9:00 - 9:30 sspapajú výživu - v poslednom čase iba polovičku pohárika. Na obed zjefia zhruba od 100-150 ml mixované husté masko so zeleninou okolo 12- 13: 00 hod. V poslednom čase je to len tých 100. Vždy nechajú asi stvrťku . Potom im dávam kašu vselijakych druhov tiež im vždy prichystám tých 150 ml ale zas buď polovičku ale štvrť nechajú. No a potom večera 150 ml mlieka. Možno sa to len mne zdá že je to málo, ale už mám z toho depku, lebo všetko musím do nich pchať na silu. Zdá sa mi ako keby im to už nechutilo, ale ja už neviem čo by som im mohla dať iného papať.Sem tam ožužlajú piškóty alebo chrumky tie husenice, skúšala som aj jogurt, žiadna sláva, skúšala som aj chlebík s domácim džemom - ani náhodou, ja už neviem. Poraďte čo papajú vaše detičky, nejakú inšpiráciu. Ďakujem.
hm no ked som si prečitala tak moj nazor-myslim, že je to fajn...asi im tolko stači ked viac nechcu...moja dcera napr. 8 mesiacoch ziedla len par lyžíc prikrmov a furt dojčena...tak ak do nich viac nejde tak natlačit sa tiež neda 🙂
Jakubko keď mal tých osem mesiacov tak papal podobne len mliečka vypil omnoho viac. Tiež ovocie, polievocky všelijaké a tak. Nebol nějaký silný jedak. Sladké vôbec nemal rád a nemá rád ani teraz. Tiež raz papal viac inokedy menej.
Moj ma 11 mesiacov a nikdy nejako moc nepapal, jena spodnej vahovej hranici. Teraz spapa niekedy viac niekedy menej. Nejako zvlast by som to neriesila. Spapaju tolko kolko im chiti a kolko potrebuju. Len ked piju menej mliecka treba im davat vodicku alebo cajik aby mali dost tekutin cez den.
nie je podstatné, koľko zjedia, ale ako prospievajú.
moja mladšia dcéra bola 11 mesiacov výlučne dojčená, lebo nič iné nechcela. čiže som ani nevedela odmerať, koľko vypije. v roku mala niečo cez 8 kíl. prospievala dobre, tak som to ani ja, ani pediatrička neriešila.
No..moja bola dojcena, cize netusim,kolko mlieka vypila,ale s prikrmami to nebolo tiez nejak slavne. Ona prosto bola a je slabsi papkac. Syn papal oproti nej 2nasobne porcie. Priberala,hoci aj menej,takze to dr.neriesila.
Aj teraz (bude mat 3roky),su dni,kedy papa menej. Zubky,choroba,dovolenka...to su vsetko situacie kedy papa malo. Ja to neriesim. Necham to na nu. Je cula,ciperna,vzdy aj byvala tak som sa nestresovala.
V dakom 10m.mala 6830g.
andreasiskova3 joooj a co ich nenechas vyspat sa? Ved deticky v ich veku uz nepotrebuju pit v noci mliecko. Pokial ti jedia varene a priberaju vobec neries. Nedavaj im vyzivy ale normalne ovocie pokrajane na kusky nech same skusaju papat a tym padom aj cvicit psychomotoriku. A aj kopu penazi na tom usetris 🙂 Na ranajky im vklude daj nejaku kasu ved aj ta je vyrobena z mlieka a sa zapocitava. Nas maly bol do 8 mesiaca kojeny a ked sme presli na umelu vyzivu tak mi vypil len 3 max 4 denne 120 ml mlieka. Teraz ma rok a pije mlieko iba 1 max 2 za den.
My mame 8,5 mesiaca, ráno kojím, potom ovocie cca 120g plus 260 ml čaj okolo 10, okolo 13:00 200 g obed, 15:00 jogurt, piskotu, alebo výživka... O 19 200 g ovocie lebo kase nechce a večer pred spaním kojím... 🙂 v noci nič, spíme celu noc... Mame 8,2 kg, keď ju bolia zúbky papa pomenej, trvá to ale vždy deň a potom znova papa ukážkovo...
Mlieko je samo o sebe sladke, skus davat viacej nesladkych veci, kvalitne za studena lisovane oleje(najma olivovy) a do toho namacat chlieb-moje deti to v tom veku milovali, obmienaj rozne druhy masa s ryzou/zemiakom a zeleninou, ovocie len potlac vidlickou, prip.ak uz maju nejake zubky, tak na male kusky ci do ruky....ak maju vsetko mixovane, mozno im vadi ta konzistencia, aspon u nas to tak bolo
Asi takto Ti napisem. Moj syn od piatich mesiacov pil mlieko len rano a vecer. NIKDY nevypil tolko, co bolo na krabici od UM. Od 13ich mesiacov mlieko uz len rano. A teraz uz nic. Tiez som mu nejaky cas este v polospanku davala mlieko, aby v noci nieco vypil, ale mala som ten isty problem - rano nexcel. Preco? Pretoze mu v noci nevytravilo. Rano nebol hladny. A aj papal menej cely den.
Takze pokial Ti decka prosperuju, priberaju na vahe (a je jedno,ci uplne podla tabuliek) a ich psychomotoricky vyvoj je OK, odporucania pediatricky neries. Ponukaj im denne pestru stravu a mozno budes prekvapena, ze pomoze aj to, ze v noci mlieko pit nebudu (pokial ho vylozene nevyzaduju, ale z toho, co pises mam skor pocit, ze im ho davas Ty, nie ze by ho pytali oni).Ak su v noci smadni, ponukni vodu.
Tiez sa skus pozriet ku mne do fotoblogu. Mam tam niekolko clankov o prikrmovani. Mozno sa inspirujes. 🙂
nasa ma doobedu len moje mlieko, na obed zelenina s masom 250, o stvrtej olovrant pomixovane ovocie s piskotou alebo jogurt s piskotou, vecera pohankova kasa alebo ryzova, alebo Nestle kasa robena do vody, v noci sa budi dvakrat o polnoci a nadranom o stvrtej, to jej davam moje mlieko....takyto je nas rezim,,,,ma 7,7 kg, sme spokojni, porodna vaha 3,27. som rada, ze nevazi vela, ale nema ani malo, tak akurat....pomedzi to este pije Lucku vodu, ta jej chuti, sem tam cajik...vsetko jej chuti
kazde dieta je individualne....napr. jej az dnes vysiel prvy zub a to ma 9 mesiacov...

Nepises aka je ich vaha a ani kolko priblizne priberaju, ani aky je ich psychomotoricky vyvin, ani ci im napr nerastu zubky, vtedy deticky vseobecne papaju menej,
Pokial normalne prosperuju a pediatricka nehodnoti ich vyvin ako zaostaly alebo ich nehodnoti ako neprosperujuce deti, tak je zrejme vsetko ok
Podla mna, im ponukaj pestru stravu, oni sa casom chytia, ak im nechuti maso zo zeleninou, urob na striedacku polievku s troskou maska, zeleninou a pridaj cestoviny, ak im nechutia ciste jogurty, daj im do toho piskotku, trosku ovocia, alebo dzemiku
Na ranajky im skus dat chlebik a zerve syr, normalne masielko alebo cottage syr
Miesto vyzivky, postruhaj cerstve ovocie