icon

Koľko kravského mlieka dávate dieťaťu?

misko772014
19. jún 2015

kolko ml karvskeho mlieka davate dietatu?

gabrielita1610
21. jún 2015

@jalimag no ale to si potom neviem predstavit ,kolko by som toho potrebovala

dekys
21. jún 2015

@natalka13
@lusi24 jalimag ma pravdu....bohuzial pre vas

lusi24
21. jún 2015

@dekys SI JEDINá čO SI TO MYSLí=)

jalimag
21. jún 2015

@gabrielita1610 akoze kolko, urob si tolko, kolko potrebujes, napriklad liter alebo tristvrte litra, kolko potrebujes. V chladnicke vydrzi v pohode 3-4 dni.

gabrielita1610
21. jún 2015

@dekys povedzet mi kde ste na to prisli? ze mlieko odvapnuje ,na nete ,alebo lekarka Vam to odporucila?

gabrielita1610
21. jún 2015

@jalimag myslim pomer mandli a vody ,lebo kedze vypijeme za den priblizne 1,5l mlieka a to by to bolo strasne drahe ,ale jasne mi je ,ze sa toho nemoze tak vela pit ,proste my mlieko a vsetko z neho mame radi

dekys
21. jún 2015

@lusi24 veruze nie som . to je uz aka odvaha tvrdit ze ja a jalimag sme JEDINE čo si to myslia :D ty kokso :D v akom svete to zijes....

@gabrielita1610 pracujem v zdravotnictve, aj doktori,

gabrielita1610
21. jún 2015

@dekys aj moja maminka pracuje v zdravotnictve uz 30r. dokonca pracovala v jasliach ,vystudovala 3 VS ,ale toto nikdy u nas nebolo ani len spomenute ,dokonca prave naopak ....myslim ,ze to co bolo niekedy zdrave ,teraz nekonecnymi studiami co ani niesu 100 percentne dokazatelne len mutia vodu

lusi24
21. jún 2015

@dekys vidím že ty snívaš. ako to tak sledujem na gogole teraz ikde nie je písané že je škodlivé..teraz som sa dočítala že kravské mlieko obsahuje 40% VAPNIKU.. takže?

lusi24
21. jún 2015

@dekys

@jalimag
tu máte to čo chce chceli a poriadne si to dievčence prečítajte našla som to na nete:
„Vyznávači mýtov o škodlivosti mlieka hlásajú, že kravské mlieko je dobré iba pre teľatá, pričom výsledky z viacerých kliník v USA, vo Švajčiarsku či Austrálii tieto mýty spoľahlivo vyvracajú,“ uzatvára túto tému profesor. Jedným dychom však dodáva, že jednoznačne najzdravšie sú kyslo-mliečne výrobky, pretože obsahujú vzácne probiotické baktérie. „Baktérie mliečneho kvasenia totiž vytvárajú v čreve mikroprostredie, ktoré bráni rozmnoženiu hnilobných a neprospešných škodlivých baktérií.“ Kyslo-mliečne produkty navyše dobre znášajú aj ľudia s laktózovou intoleranciou, čiže takí, ktorých organizmus nevie spracovať mliečny cukor laktózu a po vypití klasického mlieka majú tráviace problémy.

gabrielita1610
21. jún 2015

@lusi24 presne ako pises ,poznam to aj podla seba , kazdy vecer zjem jogurt pretoze mi pomaha na travenie a decka tot. a mieko ? bez toho byt tak neviem ,krupice , pudingy ,alebo len tak ciste mlieko a do varenia u nas casto a nikto ma nepresvedci ,ze mlieko odvapnuje ,ci podobne koniny

lusi24
21. jún 2015

@gabrielita1610 ja som to just kukala na goooglu

gabrielita1610
21. jún 2015

@lusi24 a nic nove tam nebolo,ze?

lusi24
21. jún 2015

@gabrielita1610 nie aj tut to máš že to vedci vylučujú.. neviem odkil si to divčence vycucali.. 😀 😀 ale bolo to na zasmiatie

alaguema
21. jún 2015

@misko772014 nula. Kravské mlieko nie. Iba kyslomliečne produkty a aj to len z mlieka od domácej kravičky.

@lusi24 nie je mlieko ako mlieko. To čo kupuješ v obchode už nie je to, čo kedysi pili naši starí rodičia. A výskumy sa robia na objednávku 😎 Never všetkému, čo je výsledkom výskumu. A vápnik síce v mlieku skutočne je, ale je menej využiteľný ľudským telom než napr. vápnik z maku.

lusi24
21. jún 2015

@alaguema NIKTO TU NEHOVORí O KRABICOVOM MLIEKU ALE O KRAVSKOM DOMACOM... a nemám veriť čomu čítam ? to by som skor iným osobám nasmerovala

alaguema
21. jún 2015

@lusi24 áno, presne tak. Netreba veriť všetkému, čo nájdeš na googli.

kaja73
21. jún 2015

@lusi24 http://ezofit.sk/index.php?menu=1051 no myslia si to asi viaceri...

lusi24
21. jún 2015

@alaguema my máme domáce kravské mlieko takže nech mi niekto netvrdí že neobsahuje vapnik a že je viac škodlivé.

lusi24
21. jún 2015

@kaja73 na tej stránke nieje písané o aké mlieko sa jedná. takže toto na mna neplatí=)

kaja73
21. jún 2015

@lusi24 ako myslis 😉

alaguema
21. jún 2015

@lusi24 vápnik obsahuje, ale oveľa viac vápnika tvoje telo vstrebe z rastlinného zdroja ako je napr. mak. A tiež platí zákon o miere...všetkého s mierou. To čo je zdravé po troške 2x do týždňa, môže byť škodlivé, ak to máš denne.

lusi24
21. jún 2015

@kaja73 je vela mliek.. a ako môžeš vedieť že je to práve o kravskom. je kozie mlieko ovcie.. 🙂

senka111
21. jún 2015

Ziadne, ako dieta si pamatam od kravy-pre mna fuj.Moje deti len rastline.Syn alergik.

alaguema
21. jún 2015

@lusi24 kozie a ovčie je príbuznejšie ľudskému materskému, takže vhodnejšie. Polemiky sa vedú okolo mlieka kravského. Asi si predsa len negúglila dosť 😉

kaja73
21. jún 2015

@lusi24 citaj pozorne.-pisu tam aj o kozom,materskom a aj o zakysanom.....a ked sa povie "mlieko" vseobecne....tak sa na 99% mysli kravske..inak sa hovori takmer vzdy konkretne ake sa mysli....ale to ty urcite vies 🙂

lusi24
21. jún 2015

@kaja73 ha ha to si povedala dobrý vtip že ked sa povie mlieko hned to musí byť kravske=)že na 99 % ha ha..

lusi24
21. jún 2015

@alaguema možem sa spýtať od kial toto máš? že su pribuzne??????

kaja73
21. jún 2015

@lusi24 nemusi,ale v beznej reci sa zvacsa nehovori kravske mlieko,ale len mlieko....nemusime sa teraza hrat o fazulky...takze mas pravo si ten clanok pochopit ako chces..bars, ze je to aj o tavom mlieku....alebo sa opytat autora clanku..

lusi24
21. jún 2015

@kaja73 mne je tvoj čLáNOK ukradnutý mne to nedalo info o tom že to je písané o kravskom takže ma to nezaujima