Koľkokrát do dňa prikrmujete?
Ahojte mam 5. mesacneho syna. Myslite, ze okrem obeda uz mu mozem dat zeleninku aj masko aj na olovrant? Potom este do spanku zvykne mavat UM okolo 19 a 22. 🙈
Dakujem za rady.
Pockaj este, neprehanaj, take dieta potrebuje mlieko, s jedlom sa ma zoznamovat, nema ho zasytit.
@petronellla87 to kazdy mi vravi, ze v 5. mesiacoch mam cas na ovocie 🙈
@domireb no ale na olovrant to nie je predsa prehananie, ci?
ako dlho je maly na prikrmoch?
ja ked som zaviedla olovrant, tak som davala to, co zostalo z obeda. na ovocie ma cas, este vas caka zavedenie lepku a vajicka, ovocie ide posledne. take su odporucania.
@nairia lepok mame zavedeny, davnejsie skrz ine veci...
od 19.8. cize uz mesiac, tyzden mu uz pridavam aj masko, po prikrme uz ani UM nechce 🙈
Traviaca sustava dietata sa vyvija postupne,priblizne po 6 mesiacoch sa tvoria enzymy ktore dokazu stiepit inu potravu nez mlieko. Mozno sa to nezda, ale tomu brusku nie je sranda ten prikrm stravit, moze mat z toho neskor problemy.
@domireb jasne ale tak ked ine matky davaju na obed prikrm a na olovrant ovocie tak ked mu dam na olovrant troska zeleniny, podla mna neprehanam... ale kazdy ma iny nazor 🤷♀️
Dcera 5 a pol mesiaca - priblizne takto...
8:00 mlieko
11:00 prikrm ( podla toho kolko zje, jej dam este mlieko)
14:00 mlieko
17:00 presnedavka ( plus mlieko)
20:00 mlieko ( niekedy kasa)
Plus v noci ma 2x mlieko
Nedavam jej 2x denne prikrm ( to co ma na obed)
@veronikaszabova ano rozumiem a uz normalne presnidavky? cize uz ste skusali aj ovocie?
Ako som zacala s prikrmami (4.5 mesiaca ked mala), zacala som jej po par dnoch davat aj presnedavku. Nemam pocit, zeby sa naucila na sladke a nechcela prikrm (ako niektore tvrdia). Na obed zje cca 120g

Ja na olovrant davam ovocie