icon

Konzervovanie zeleniny na príkrmy

bluehorsee
4. okt 2022

Ahojte, čoskoro začíname s prvými príkrmami a keďže sa mi nakopilo domácej zeleniny(isto to poznáte, príde jeseň a tetky začínajú konverzáciu otázkou: Nechceš cuketu? 😃) škoda nezobrať, zvlášť keď je domáca.
Zaujímalo by ma, ako ju konzervujete pre svoje bábätká. Robíte si rovno hotový príkrm a sterilizujete, alebo mrazíte?Ak mrazíte tak ako? Uvaríte, rozmixujete a tak zamrazíte, ale mrazíte kúsky? Predvarené, alebo surove? Zaujímajú ma hlavne tekvicoidné a cuketoidné zeleniny🙂
Ďakujem

evica17
4. okt 2022

@bluehorsee mrazom nakrájané na kocky , nevarím predom.

terez246
4. okt 2022

@bluehorsee Tekvicu a cuketu zamraz nastrúhanú. Ja som robila vlani tak ako ty, že z domácej som si pochystala na celú zimu. Robila som uvarenú a rozmixovanú a to som mrazila, ale nebolo to dobré, až neskôr som použila na polievku. Veľmi riedke. Odporúčam teda nastrúhanú. A konzervovať zeleninu veľmi nie. Na to, aby sa nepokazila potrebuje omnoho väčší tlak ako ovocie a to doma nedokážeš bezpečne spraviť. Konzervuj ovocie, narob domáce výživy a zeleninu zmraziť. 😊

zanettsur
4. okt 2022

jednoznacne by som to nastruhala a dala zamrazit, takto sme zvyknuti my aspon🙂

hilda08
4. okt 2022

@bluehorsee nakrajam na kocky a mrazim, tekvice, cukety, hokkaido, patizon…potom necham rozmrazit povarim a je…najprv ciste potom primiešavam k inym surovinám

simca06022011
4. okt 2022

podla toho co, na prikrmy ti je najlepsie nakockovat/nastruhat a zamrazit v mensich davkach,a lebo tak aby sa ti to dalo oddelovat. Do zavaraych ide nalev a to sa nehodi vzdy a nie pri prikrmoch, domace sterilizovane prikrmy su podla mna riziko, mne sa napr. teraz aj struhane jablko pokazilo a netusim co som zle urobila :D
Inak ja nie vsetko by som struhala, uvarit to struhane je fajn, ale ja osm napr. prve prikrmy parila na paraku v hrnci a na kocky nakrajane, maso na kusky to bolo prakticke, struhane by sa nedalo🙂

bluehorsee
autor
4. okt 2022

@evica17 ďakujem🌺

bluehorsee
autor
4. okt 2022

@simca06022011 ďakujem🌺 s nálevom som ani neplanovala. Možno som sa zle vyjadrila. Mala som na mysli urobiť "zeleninovú výživu" a tu zavarit.
Viem ze nie každý to tak robí, ale ja všetko zavárané či už džemy, alebo výživy ešte na chvíľu hodím do rúry nech lepšie "chytí víčko🤗)

bluehorsee
autor
4. okt 2022

@hilda08 super, ďakujem🌺ešte ak sa môžem opýtať... V com mrazis? Nechcem to dat všetko do jedného sáčku, skôr by som chcela niečo ako sáčky na materské mlieko. Mala by som pekne oddelené jednotlivé dávky.

matkahelka
4. okt 2022

@bluehorsee ja mam uz aj domace ovocie zamrazene- jahody, cernice, cucoriedky. a zeleninu rovnako ako baby radia- na kocky pokrajane uz nadavkovane v mini balickoch a tak nachystane. moja mala cuketu zboznuje. zje akykolvek prikrm ak je v nej aspon kusok cukety. a inak rovnako to mozes urobit aj s korenovou zeleninou - myslim to mrazenie. co sa tyka hotovych prikmov, tak tiez obcas zamrazim, ked neodhadnem mnozstvo a uvarim viac. ale sterilizovat nesterilizujem vobec.

hilda08
4. okt 2022

@bluehorsee taketo som si kupila, dobre sa to ukladá na seba, šetrí to miesto aj sa ro lahko vyberá

17laurinka17
4. okt 2022

@bluehorsee Ja mrazim uz uvarene a rozmixovane hocico v tvoritkach na lad. Nasledne si to po zamrazeni davam do sackov. Potom uz len vyberam dve kocky mrkvy, kocku petrzlenu, kocku kralika, dovarim zemiak a hotovo😊

simca06022011
4. okt 2022

@bluehorsee Nechytilo mi struhane jablko ani v rure, dala som dobppharov s potom do hrnca a potom do rury. Za 2t mi vylacilo viecka, nastastie len pár ks som robila...
a to by som.potrebovala ako sol, aby to.fungovalo este mam plný strom jabĺk.

simca06022011
4. okt 2022

Inak tvoritka na lad, a na suchšie veci pouzivam vakuovac. Ale aj napr formičky na muffiny a potom to vyklopis do zatvaracich sáčkov. Samostatne baliť mini dávky do sáčkov je náročné na sacky 😊

bluehorsee
autor
8. okt 2022

@hilda08 supeeer. Ďakujem krasne❤️

bluehorsee
autor
8. okt 2022

@17laurinka17 výborný nápad.

bluehorsee
autor
8. okt 2022

@bluehorsee Ďakujem vám žienky za super rady a názory🌺