icon

Kŕmenie umelým mliekom v noci

gabriela93
17. mar 2016

Ahojte,prosim Vas babi,ako riesite krmenie UM v noci.Mam ohrievac flias,ale strasne dlho to trva kym mi tu vodu ohreje,potom kym zarobim UM,maly mi uz potom strasne place.Nikdy neviem kedy vstane,zeby sim si to ohriala skor.Ako to robite vy??? A este otazocka,maly mal 4 mesiace,uz mu mam davat aj nieco ine papat,alebo mu staci UM?

zzuzulinka
17. mar 2016

Nas my bude mat v sept.3a mliecko papame v noci este stale,ale uz 3,5%

lauricka
17. mar 2016

@gabriela93 ved si to trochu zohrej v kanvici rychlovarnej, ci? Ak ju chces prevarenu, tak to sa da aj vopred si nachystat, mozno uplne staci dojcenska, asi podla veku dietata. Mlieko treba pripravovat vzdy nacerstvo. Alebo si priprav vodu do termosky na noc. My sme davali UM dvojcatam v noci asi tak do 15 mesiacov a zvladli sme to 🙂. Tretiu dojcim a to si uzivam tu pohodu, ze nemusim vstavat vobec z postele 😉

evittam
17. mar 2016

@zzuzulinka No síce dcérka už v noci nepapá dávno ale obyčajné kravské mlieko 3,5% používam od roka, ako aj pri synovi. 😉

gabriela93
autor
17. mar 2016

@zzuzulinka prva dcera ma tiez 3 mlieko uz nechce ani vidiet,takze to mate super ze vam mliecko chuti.A malemu davam sunar premium a nestiham ho kupovat,je stale hladny 🙂

gabriela93
autor
17. mar 2016

@lauricka v termoske som nad ranom uz vodu mala chladnu.dceru som dojcila dlho tak som take veci neriesila,no teraz pri synovi uz mi sibe s toho.ohrievac to hreje dlho,asi vodu vzdy hodim do mikrov.na 30 sek.a mam pokoj 🙂

gabriela93
autor
17. mar 2016

@holubicka28 mam ohrievacku Topcom tiez 3 v 1, ale ohrieva dlho ☹

holubicka28
17. mar 2016

@gabriela93 toto rychlo, do tych 30s.

sardinka335
17. mar 2016

@evittam no ved tu vodu som dala do uvodzoviek...zadarmo neni nič...snad ešte len ten vzduch čo dychame. 😀

zzuzulinka
17. mar 2016

Podla mna do mikrovlnky a mas pokoj.my sme zo zaciatku vstavali obidvaja s muzom.kym ja som prebalovala maleho,muz spravil mliecko a nebol ziadny plac.maly zo zaciatku nechcel tahat z prsa,pouzivali sme klobuciky,ale to sa nedalo.veeeela sme odsavali a to sme potom ohrievali v teplej vode v hrnci,ale nakoniec sme presli na UM ☹ ja som mala preeklamsiu,tak maly sa narodil pondelok a do stvrtka som ho nevidela,tak si dost zvykol na UM.

evittam
18. mar 2016

@gabriela93 No radšej takú a prevarenú ako ten humus z PET fľašiek - prepáč za výraz, ale je to tak. Ale každý už nech si spraví ako chce.... 😉

shia
18. mar 2016

ja som si vzdy (a robim to doteraz uz tri roky), pred nocou prevarila v rychl.kanvici vodu, cize som mala istotu ze jto prevarena voda, a ked dcerka pytala mliecko, len som potom tu vodu v kanvici dala ohriat na par sekund na pozadovanu teplotu (kedze prevarena uz bola) a zarobila mliecko...a ked sme chodili na prechadzky, v jednej termoske prevarena horuca voda, v druhej flasi studea, plus sunar prasok, a zarobila som podla potreby, aj na turach som to takto riesila, a no problem ;) ziadna ohrievacka ;)

alenky
18. mar 2016

Nikdy som nemala ziadnu ohrievacku. Vecer som si prevarila dojcensku vodu jednu cast horucej vyliala do termosky. Z tych lepsich znaciek ti podrzi kludne aj do rana. Zvysnu vodu som nechala vychladnut. Ked bola mala hladna zriedila som to na pozadovanu teplotu ani horuce ani studene a zarobila mlieko. Zalezitost par min.nestihla poriadne ani zacat plakat.

zabina27
18. mar 2016

@gabriela93 kdesi som citala, ze v mikrovlnke by sa nemali ohrievat tuky, cosi sa s nimi potom deje, cize hotove UM by som nezohrievala, ale tu cistu vodu som tam zohrievala, aj teraz, ked potrebujem prihriat malemu napr. caj, tak ju pouzijem

zanted
26. mar 2016

baby poradte mi moj krpec ma pomali 6mes.a papa UM 5-6krat v noci som hotova nevyspata.ked som to povedala doktorke iba mudrovala potrebujem poradit a nie hlupe poznamky od zeny ktora ani nemala dieta.snazila som ho ignorovat ze mu nedam ale potom vrieska.kazdu davku vypije az do dna tak nemyslim ze by spekuloval.teplo v izbe nema tak ze nemoze byt ani smadny ....pomooooc.myslim ze babo v jeho veku by uz nemalo kazde dve hodiny v noci papat.

dobromila1111
26. mar 2016

@zanted dost sa drobec napapa cez den,prikrmujete?

mily7
26. mar 2016

@žaneta možno je zavisly. Teraz sa nesmejem ,ja som kojila a boli zavislaci. V roku som nočné dojcenie stopla a vrieskali tri noci asi,dokonca mala ani až tak nie. Podľa mňa obmedziť alebo prestať ale ak sa rozhodnes nedať, tak nedať. U pol ročného by som znížila len na dva x krmenie napr. To len nápad.

rica1
26. mar 2016

@zanted ja nemam stýmto skusenost ale mam naj kamošku ktorej deti do dvoch rokov vstavali v noci kazde dve hodiny a cez noc vypili celkom 800ml mlieka!!! doktorke hovorí že no cez den vypije tak 500ml a doktorka že no to je ok, a potom že nooo a v noci tak 800 a doktorka že vypleštila oči 😀 ale že proste nič stym neurobila proste v dvoch rokoch to prestalo 😕 samozrejme kamoška skúšala oklamať čajom alebo tak ale nie nespali .. keď dala mlieko zaspali

ejlin123
26. mar 2016

@zanted my sme mali podobny problem, az kym sme nezacali pred spanim davat našim dvojickam hustejsiu kašu do flaše, pekne sa napapali a spali celu noc. Mlieko im uz nestacilo, vkuse boli hladne. Kaše su rozne, my sme kupovali HAMI kaše, doslova na kila, az kym sme, ked boli starsie, nepresli na krupicu a tu jeme doteraz...

rica1
26. mar 2016

@gabriela93 inak ja mam topcom tiež a hej ona dlho ohrieva ale ja ju npr mavam zapnutu na 40stupnov teda na tej prvej čiaročke celu noc a keď mala mrnkne ale teda večšinou spi a budi sa az rano o 5tej tak mam vodu pripravenu teplu, ale je to nešetrné asi najlepšie ta termoska

sardinka335
26. mar 2016

@zanted tiež ma napadlo ako papa cez den...či sa v noci nedojeda. čo 2 hodiny je fakt vela...dudel neoklame? U nas oklame dudel a voda...ale 1-2x sa krmime...

rica1
26. mar 2016

@ejlin123 ešte k tomu mojmu prispevku vyššie ta kamoška urobila npr pred spaním kašu že v nej lyžica stala a nie proste za dve hodiny bolo dieta hore a chcelo mlieko 😀

ejlin123
26. mar 2016

@rica1 kazde dieta je ine, my mozme iba poradit, kazda mamina si musi odskusat na tom svojom, co zaberie...

rica1
26. mar 2016

@gabriela93 no ak mas ten topcom tak on vie hriat celu noc, inak znama to ma takto že rok vkuse zapnute a stale ma po ruke teplu vodu hm ja to zapinam len na noc že to necham na tom prvom stupienku, inak mala som aj drahy ohrievač od chicco s displayom a neivem čim všetkým ale ten ohrial a vychladol a musela som ho znovu manuálne zapnut topcom ked vychladne si pusti sam keď je nastaveny na tej 40tke

rica1
26. mar 2016

@ejlin123 presne tak, ja som len napísala že poznám také prípady že aj iné deti sú na tom podobne že to takto v noci neprespia ale chcu každe dve hodky aj napriek kaši aj umu

zanted
27. mar 2016
zanted
27. mar 2016

@sardinka335 dudel nechce .a cez den aj prikrmujem.vecer kasa nutrilon a za tym mlieko a o dve hodky je hore....tucny neni ma 8kg

zanted
27. mar 2016

@dobromila1111 ano prikrmujem doobeda zelenina poobede ovocie medzi tym kasa 2krat a vecer ked mu dam kasu nutrilon tak este vypije mlieko ....ja uz neviem...

izabela333
27. mar 2016

@zanted neurobíš s tým nič..proste dieťa sa nebudí na hlad, ale budí sa na potrebu cítiť ťa a množstvo dalších vecí...hlad, smäd, strach,blízkosť, teplo, zima, nepohoda a podobne...keby si dojčila, tak si ho len priložíš a spíte dalej. takto potrebuje náhradu za dojčenie a bude to trvať dlho. Postupne sa to bude skracovať ako bude rásť. ale priprav sa na to, že 2-3 roky sa nevyspíš.

sardinka335
27. mar 2016

@zanted nebdude tam malo mlieka? Ja to mam takto - rano mlieko, desiata ovocie - dopije sa mliekom, obed prikrm, dopije sa mliekom aj ked len 60tka...olovrant mlieko, večera mlieko - zarabam s na riedko s kašou....a ked mi cez den mrnči a vidim ze by pila, tak zarobím tu 90tku....mala ma 9 mes. a tiež okolo 8 kil no nech 9...v noci krmim okolo 02:00 jeden krát a potom nad ranom okolo 05:00 uz mrnka....samozrejme zobudi sa viac krát ale to stačí len dudel.
Ak mas možnost prečitaj si tu knihu, ,,kazde dieťa sa vie naučiť spať,, určite je aj na nete, nepišem ti to preto aby si sa tým riadila - neber to v zlom lebo viem ze tu su ludia aj alergicky na tu knihu, len tam opisuju tie spanky a je tam vela prikladov ked pomahali rodičom čo v noci davali aj 10 fliaš mlieka a uz boli hotový s nervami, niekedy treba upravit aj počet krmeni cez den, spanky a tak...ja som to čitala a človeku to trošku pomože pochopiť prečo sa dieťa budi a dajme tomu čo moze zlepšiť. Zadrhel bude v tých mliekach - malo ich ma cez den...a dopija sa v noci ale to je len taka moja dedukcia na dialku...a nemusi byť spravna.