icon

Kukuričné chrumky - za a proti

11. okt 2023

Je vôbec nejaká mamina čo to nedávala deťom alebo je to nejaké pravidlo že musíš ich deťom dávať? Mám 9 mesačnú a svokra nonstop by ich do malej chcela džgať a ja na to že ešte jej ich nedávam. Ako keby to malo neviem ako výživovu hodnotu

pepereina
12. okt 2023

@jj298 treba svokre vysvetliť, že med sa nedáva deťom skôr ako keď majú 2 roky z dôvodu, že med obsahuje peľ a peľ je najväčší prírodný alergén. Potom sa stáva, že deti sú alergické na rôzne druhy ovocia, mám s tým skúsenosti v mojom okolí, žiaľ... Ako sa hovorí, všetko môžem, ale nie všetko mi osoží.

jaond19
12. okt 2023

Nesolene kukuricne chrumky nas zachranuju pocas dlhej cesty autom, inak to nekupujem. Zujeme vsetci piati a aspon je ticho. Naposledy 11h cesta (syn mal 14m).

ella1234
12. okt 2023

@pepereina med sa nema davat kvôli riziku botulizmu.. Nie kvôli peľu

jj298
Odpoveď bola odstránená
nevenka
12. okt 2023

@tramtada31 a co je na kukurici horsie v porovnani s ryzou? Pokial sa bavime o cistych, nesolenych 🤪.

nevenka
12. okt 2023

@1ryba no aby mi v autosedacke vydrzali, tak som dala chrumky, hracku zahodili a vrestali dalej 😅🤣

bluka2
12. okt 2023

@nevenka kukurica je lepšia ako ryža. Ryža moze obsahovať malé množstva arzenu. V Portugalsku pediatri napríklad neodporúčajú ryžu malým bábätkam

nevenka
12. okt 2023

@bluka2 no vidis. Ale tak ja uz 4.dietatu davam vsetko, aj ryzovu kasu, a dokonca aj instantnu 😅🤣. Teda udene klobasy nie, ale teda aj hriby mi jedol uz 3 rocny.

nevenka
12. okt 2023

@jaond19 na toto je to uzasne 😊

bluka2
12. okt 2023

@nevenka moja 3rocna kedysi zbožňovala mušle…

sisaka
12. okt 2023

@pepereina med sa deťom môže dávať od jedného roka koli riziku botulizmu, nemá to nič spoločné s alergiami.
Med síce je potenciálny alergén, ale tak ako milión dalších potravín. Už je dávno prekonaný prístup odďaľovania príjmu potenciálnych alergenov, zistilo sa, že to pácha viac škody ako úžitku.

bora0123
12. okt 2023

Kukuricne chrumky maju vela vlakniny, vitaminov a mineralov, uz davno bolo vyvratene ze kukurica nema nutricnu hodnotu...
Ale ked ti to tak vadi, skus svokre pripravit balicek s lyo ovocim, povedz ze ake super ovocné chrumky a vybavco..pripadne dochutene spenatom, cviklou, mrkvou su tiez fajn a bez pridaneho cukru/soli

ouwecka
12. okt 2023

Moje to nechceli ani jedna a hlavne neznasam to prat a kocik a pod hrozne je ro dolepene..

veronicka88
12. okt 2023

Tebe vadí svokra,nie chrumky...realita...skús sa trochu odosobniť lebo akonáhle napíšeš že ti ide hlavu odstreliť to už musíš mať vs ebe extra hnev. Svokrovcov tiež chceli chalanov dávať sadnúť,slušne som povedala že to skoro chrbtici,lepšie mu je na chrbte...spomenuli ešte aspoň 10 krát a ja som stále zopakovala to isté...a čo???nič...žijeme fungujeme a zachovali sme si vcelku dobre evztahy.svokor už nežije a všetky churmky sveta by som vymenila aby ich mohol dať kristofkovi za to aby ho malý poznal....nepestuj v sebe zlosť a nenávisť,nemá to zmysel

zuzla14
12. okt 2023

Dievčatá na chrumkách nie je nič zlé. Ako bolo spomenuté zlepšuje to motoriku, príjemne škrabkajú keď idú zúbky ALE BACHA!!!! Kukuričný škrob sa lepí na zúbky a narúša sklovinu. Treba čistiť zúbky.

stanislavicenka
12. okt 2023

Rovnako. Nedavala som ani jednemu dietatu. Nechapem tiez, preco to vlastne rodicia robia.

poppy22
12. okt 2023

chrumky nemam rada dokonca ani ja,lebo sa lepia na podnebie...vzdy som sa bala ,ci sa syn nimi nezadusi..ale to je len taka moja chrumko-fobia🙂..zas,je to lepsie nez nejake eckove sladkosti... a deti si stale radi pchaju nieco do ust-takze chrumka lepsia nez pavuk😂...

fev
12. okt 2023

@veronicka88 Krásna odpoveď, vždy ma poteší,keď si ľudia pestujú dobré vzťahy.Tiež žijeme viac ako 20 rokov so svokrovcami v jednom dvore.Tiež mi všeličo vadilo,ale dnes som rada,že som sa nad to povzniesla.Netreba v sebe živiť zlosť.Dnes máme super vzťahy a keďže už aj ja som svokra,tak pevne dúfam,že aj o mne za dvadsať rokov niekto takto pekne napíše.

pepereina
12. okt 2023

@jj298 aha tak 😐

madeline1
12. okt 2023

@denithestrange1993 ved to a vyssie pisu, ze ryzove su zdravsie 😁 kukurica nie je zdrava?!

pepereina
12. okt 2023

@ella1234 prepáč, toto som nevedela. Ospravedlňujem sa.

19daniela90
12. okt 2023

Ani ja nedávam. Ale ja celkovo nedžgám blbosťami. Naje sa normálne pri stole 5x, dokojím ako si pýta a hotovo. Vždy niekto niečo prinesie. Pekne poďakujem, odložím do skrinky a postupne so staršími deťmi spotrebujeme, čo je chutné a čo nám nechutí, napríklad spomínané kukuričné chrumky, tak ich posúvam susede. Ona sa vždy tak teší a čuduje sa, že to nevyužijem... suseda má nonstop potredu dávať dieťaťu do ruky hocičo. Kočík plný mlsaníc a potom sa sťažuje, že neje obed, večeru... veď ani nemôže byť hladné, keď nonstop niečo hryzie - piškóty, chrumky, ryžový polystyrén...

nikasmile
12. okt 2023

Naši ich vôbec nechceli. Radšej rožky "zobkali"

pepereina
12. okt 2023

@sisaka prepáč, nevedela som, že sa spája s botulizmom o tých alergénoch viem, ale med doma dávame neskôr, otec/včelár/ mi to vždy prízvukoval kvôli potenciálnemu riziku alergie. Len som chcela pomôcť.

linduska86
12. okt 2023

Ja som dávala piškóty 😆👅

vani190493
12. okt 2023

Nedávala, dostali sme a dcéra to ani do úst nedala.

damira90
12. okt 2023

Niektoré svorky si vraj kompenzuju že všetko čo nedali svojim dávajú nadpriemerne vnukom zato pchaju ale to není na škodu keď majú radosť..tie deti najmä. Tie kukuričné vyrábali sto rokov a je to skôr o tom aby boli detičky spokojné..Moje to mali dva krát v živote maličké ale nekupujem ale x ľudí to pcha lebo to stojí 5 korún a akoby to videli v hodnote toho mega balenia toľko radosti tí starší, tiež nechápem ale niečo majú v sebe zafixované každopádne lepšie ako cukry a cukrová vata ja by som niektoré zakázala lebo deti sú ztoho smutné keď im to nekúpi rodic pritom je to totálne nezdravé. Tak radšej nech kupujú tie chrumky :/

ella_bella
12. okt 2023

Mňa minule upozornila lekárnička, keď sme sa bavili o výžive a trávení, že tie chrumky práve ozaj nemajú žiadnu zvláštnu výživovú hodnotu (stráca sa pri spôsobe výroby) a navyše s nimi dieťa pohltá dosť vzduchu, čo prispieva k zbytočným prdíkom atď.

denithestrange1993
12. okt 2023

@madeline1 kukuricna kasa (nemliecna), je rovnako vyzivna ako tie chrumky

aliaray1
12. okt 2023

Nie, mala ma 1.5 roka a neznasa ich...moja mama (nie my) sa jej ich snazila pretlacit...aj sladky aj slany sulec jej strkala do ruk...mala chytila a hodila o zem. Lek.to odporucali len pri diete pocas crevnej chripky...aj tak to nechcela.