Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Dobré ránko dievčatá.
    Prosím Vás tie, ktoré sa venujete účtovníctvu a máte skúsenosť s ekasami. Stratila sa uzávierka za 1 mesiac. Dá sa k tomu nejak spätne dostať? Dajú nejaké potvrdenie o tržbe po vyžiadaní na FS?
    Ďakujem

    zuzla14
    Správa bola zmenená    10. máj 2021    

    Babuľky prosim Vás kde v okolí Liptova zkalibrujú monitor dychu AngelCare?
    Ďakujem

    zuzla14
    Správa bola zmenená    16. mar 2021    

    Ahojte všetci.
    Práve som sa vrátila z lekárne a chcela by som sa podelit o info. Mali sme chybný #imunor tak som s pani vedúcou lekárne konzultovala. Otvorila ďaľšie balenia zo šarže 47000520, exp 10/2022, ktoré mali a zistili sme, že aj tie boli zlé. Ostatné z inej šarže boli ok. Tak si prosím skontrolujte.
    Imunor má byť biely,príp.žltkastý SYPKÝ PRÁŠOK alebo koláč (tvar ako tableta na dne fľaštičky). Inak povedané po zahŕkaní fľaštičkou by mal konzistenciou pripomínať sódu bikarbónu. Určite by sa nemal chovať ako šupina,vlásočnicový zhluk a pod., a mal by byť na prvý pohľad prítomný bez toho aby sa muselo pomaly škúliť či tam niečo je?viď foto.

    (2 fotky)

    Ženušky pomôžte mi s chrobákom v hlave. Už 3 dni sa snažím si spomenúť na meno lekára. Špecialista na vývin plodu/bábätka a teraz neviem či bol v MT alebo TN. Kedysi sa uňho platilo 50€, potom 70€ a teraz neviem. Viete koho myslím? Ďakujem

    Babulky co je toto prosim Vas? Googlim,ze co s nou robit a nejak som sa nedostala k inej info ako odrezat ten zeleny vrsok a rozmnozit.
    Mala som dracenu a ta bola krasna, hruba, vysoka a listy mala pevne. Nikdy nemala taketo vyrastky. Tato je oproti nej taka chudina vychudnuta.
    Dakujem za rady

    Zenicky, bazos mam uz prelustrovany. Neviete mi prosim poradit kde by sa dali zohnat taketo pohare na červ.vino??
    Dakujem
    Foto je z netu, preto taka kvalita

    Baby viete mi niektora napisat co je ulohou zastupcu rodicov v triede v MŠ?
    Dakujem

    zuzla14
    Správa bola zmenená    11. aug 2019    

    #vyzva #pomoc
    Ahojte. Pytala som adminov o spolupracu ale je vikend tak sa asi venuju rodinam a dana vec je celkom urgent tak po zhliadnuti dufam, ze budu mat pochopenie a nestopnu.
    Ak sa zrusi ambulancia det.kardio.v LM tak to postihne vsetky okolite detske kardiologie ale hlavne nie kazdy ma moznost cestovat autom a drncat sa verejnou dopravou 🙈 najblizsie sú MT a SNV takze sa to ozaj tyka aj inych okresov. Ked nebude ambulancia u nas tak tunajsi aj popradski pacienti budu musiet dochadzat k VAM co zatazi VAS objednavaci harmonogram.
    Preto sa obraciam na Vas babule so ziadostou o pomoc. Pripájam mnou napísaný navrh, kludne si zmente ak sa Vam nieco nepaci. Toto staci vytlacit, podpisat a poslat cim skor aby sa nerozhodovalo o5min12.
    Alebo mozete napisat priamo na stranku nemocnice.
    Dakujem

    (hlavička) Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr.Ivana Stodolu v Lipt.Mikuláši

    (Adresa)
    Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr.Ivana Stodolu

    Palúčanská 25

    031 23 Lipt.Mikuláš

    Vec: Prosba o zachovanie ambulancie detskej kardiológie

    Vážené vedenie Liptovskej nemocnice s poliklinikou MUDr.Ivana Stodolu,

    Vážený pán primár detského oddelenia MUDr. Roman Mojžiš

    Vážená pani doktorka ambulancie detskej kardiológie MUDr. Jana Kopčíková

    Týmto listom sa pripájam k výzve, ktorá koluje internetom s prosbou o zachovanie ambulancie detskej kardiológie v LNsP. Pripájam sa k rodičom súčasných detských pacientov a ozývam sa aj za rodičov Vašich budúcich pacientov. Prosím Vás pani doktorka o zváženie Vašej výpovede ku dňu 30.9. Práca s ľuďmi je ťažká, častokrát nevďačná ale tie nevinné detičky za to nemôžu a verím, že si viete spomenúť prečo ste si vybrali zdravotnú starostlivosť práve o nevinné detské srdiečka.

    Online systém si mnohí pochvaľujú aj keď sa u mnohých stretol s kritikou. Možnosť vybrať si termín je chválitebná, šetrí čas a neruší Vás pri práci. Jedinou chybičkou bol ten mesačný cyklus. Vážená pani doktorka nevzdávajte to kvôli 1 nedostatku. Dajte nielen tvrdým Liptákom ale aj pacientom zo širokého okolia ešte šancu. Prosím Vás o skúšobnú lehotu po úprave systému napr. uvoľniť naraz 3mes a ponechať následne mesačné uvoľňovanie termínov, rozumej v septembri uvoľniť okt-nov-dec, v októbri uvoľniť január, v novembri február atď. Keď už sa systém rozbehol stačí ho doladiť a myslím, že sa týmto kompromisom veľa zmení. Kvôli pár nespokojným predsa nezanevriete na všetkých tých, ktorí si Vašu prácu vážia a chvália. Práve tým spokojným by ste najviac ublížili a nespokojným by ste dali za pravdu.

    Veľmi pekne Vám vopred ďakujem za premyslenie Vášho odchodu. Ak ste naozaj rozhodnutá a nič Vás už nedokáže presvedčiť tak Vás prosím vytrvajte aspoň kým za Vás nájdu náhradu aby to množstvo Vašich pacientov neostalo bez zdravotnej starostlivosti.Ďakujem

    S pozdravom

    ...alebo mozete napisat uvolnovanie terminov uprostred stvrtroka na dalsi stvrtrok. Aj to by bolo fajn riesenie.

    Moja narodeninova a uz tyzden sa drzi. Ja s exotickymi kvetmi velmi narabat neviem ale pri tejto sa snazim. Tfuj tfuj tfuj drž sa a rob mi radosť.
    Nejake vdacne tipy? Mam ju presadit z toho substratu,v kt.sa kupila? Jedine co viem,ze sa polieva aj do srdiecka.

    zuzla14
    Správa bola zmenená    28. mar 2019    

    Slovenská/ česká nenazranost nema hranic....
    Ten isty produkt (100 semienok) a dokonca ani obrazok sa neunuvali zmenit.
    Vyborne flaro.sk 👏👏👏 😂😂😂

    (2 fotky)

    Babule poradte,ktore plienky su vhodne pre citlive prdelky a dieta ich nepretento....? Ja uz mam aj strach skusat.
    Vdaka

    Lupilu- rekacia, pampers- reakcia, babylove- otrasne tvrdé plienky a zakazdym ich pre...

    zuzla14
    Správa bola zmenená    2. mar 2019    

    Postrehli ste Momo osial?? ***bez tej desivej foto****

    Momo challenge - japonska kreatura, ktora sa objavuje v detskych videach na youtube. Oficialne stanovisko je,ze je to hoax a ziadne poskodzovanie ci oblbovanie detskych mozgov neexistuje. (no napr.britske matky hlasia "skody")
    Na druhej strane vedenie youtubu na zaklade staznosti od matiek vyhlasilo, ze videa s tymto nasilnym a sebaposkodzovacim obsahom budu zablokovane (takze existuju,ziadny hoax). No akosi do dnes nie su, stale sa objavuju staznosti. Ved preco by aj blokovali ked maju zisk zo sledovanosti?!
    Info o tejto chorej kreature sa siri internetom a zvedavi rodicia klikaju aby sa presvedcili ci je to pravda.
    Ja som neklikla, uz pohlad na tu kreaturu ma desi a nie to este pocut daky uchylny hlas akym prehovara na deti aby sa bali, holili si hlavy ci podrezavali zily... Brrr, fuj... autorku by som odporucila na psycho vysetrenie a zavrela

    zuzla14
    Správa bola zmenená    19. feb 2019    

    Pestovatelky orchidei pomoc.

    Mam tak rozrastene orchidee,ze sa mi uz ani do najvacsich kelimkov nezmestia + najmensiu mam 5 kmeňovú a previsaju mi uz 30 az 50cm. No proste obludy, ktore mi padaju z parapety ked vycucnu vsetku vodu z kvetinaca. Teraz mi ich este aj napadol ten lepkavy mamrd ale osetrila som ich a zacinaju nanovo kvitnut (stare kvety este nestihli odkvitnut) Moje otazky:
    1) preziju ak im ostriham vsetky kmene az k listom a trosku zredukujem aj korene?
    2) mozem ich ostrihat teraz ked zas idu do kvetov?
    Ked zakvitnu tak mi ich kazdy zavidi ale uz mi tou velkosotou idu na nervy, preto zvazujem "letny" strih.

    #recenzia #candy #umyvacka

    Zeny,ktore mate CDP 2D947W alebo aj iny model, ako Vam umyva? Myslim casovac. Maju Vase umyvacky dodrzane casove limity??
    Kupili sme v piatok, sla 4x dokopy ale pri 3tom umyvani som si vsimla,ze 30min cyklus trval 28min. Schvalne som skusila 90min a ten skoncil po 79min. Minutu davala za 56sec a ked skoncila oplach a zacalo susenie tak si nadrzovku skocila o 6minut menej. Tak neviem ci je to u Candy bezne alebo ma nejaku vadu od vyroby??🤔

    🌞🌞🌞🌞🌞 INFO ROTARIX🌞🌞🌞🌞🌞

    Pre tie, ktorych sa to tyka:
    VAKCINA bude NEDOSTUPNA OD MARCA DO JUNA. Teraz pocas februara sa dopredavaju skladove zasoby.
    Vakcina ma zmysel ak su obe davky podane do dovrsenia 6.mes a odstup medzi nimi je mesiac. Prva davka sa dava medzi 3-4.mes tak ak Vam to vychadza pocas vypadku tak si chodte pytat recept a kupte si vopred.
    Lekaren Vam ju podrzat podla noveho zakona nemoze ale pediater by na lieky mal mat chladnicku. 😉

    Som leniva, nechce sa mi googlit a som z tej uradniciny mimo. Som na MD ale starsi bude mat 3r. Treba mi daky papier na upsvar vybavovat ci nie?
    Vdaka

    Na ludskej blbosti a pohodlnosti sa zaraba najlepsie.
    Mat takuto "pomocku" tak sa hanbim nazvat rodicom.
    https://www.google.com/amp/s/www.moms.com/monit...

    (Pre menej anglicky zdatne: bluetooth hlasic pošpinenej plienky, ktory ma pomoct rodicom lepsie rozumiet dietatu a znizit problemy s podrazdenim koze a mocovych infekcii. No neviem ci pomoze. Kto kasle na pravidelnu vymenu tak mu asi hygiena vseobecne moc nehovori)

    #braun #oral-b detska el.zubna kefka
    Mate ju niekto? Ste spokojni? Neviem ci sme zas mali stastie na vadneho jednotlivca alebo je to seriova chyba. Dik za vase skusenosti.

    Kupili sme vo stvrtok. Pisalo sa,ze prve nabijanie moze trvat az 22h. Ok. V piatok rano uz indikator neblikal, takze bola nabita. Maly si umyl zuby a chvilku sa s nou pohral. Nebola uplne vybita lebo este vydavala melodie po casovaci. Potom ju zas dal na nabijacku. Obcas este stlacil kvoli melodii ale z nabijacky nezobral. Od obeda sa zas nepretrzite nabijala. Este o 23tej blikala,ze sa nabija. Rano zas neblikala, s malym sme dodrzali 2min interval a uz 3h sa zas nabija a stale blika. V navode sa pise,ze na 1 nabitie by mala vydrzat 7 dni pri umyvani 2x za den, cize 28min. No nezda sa mi ked po jednom 2min pouziti sa nabija 3h a este stale je nenabita. 🤔

    Zienky témy znalé.
    Detske ucty podliehaju zrazkovej dani????
    Mne banka nestiahla, muzovi nestahuju, jednemu dietatu tiez nie a druhemu ano. Vie mi toto niekto vysvetlit?
    Vdaka

    zuzla14
    Správa bola zmenená    17. dec 2018    

    Pred 1mes mi volala pani z Orange (min.tyzden zas. Co GDPR nepoznaju??) a povedala som,ze dakujem ale s Orange nechcem mat nic spolocne. Ze preco? No lebo odrbavaju na zmluvach a fakturach. Ostala z toho zaskocena a vyzvedala samozrejme dalej lebo to urcite nie je pravda. Neviem co by povedala keby som jej ukazala muzovu fakturu zo vcera!!!! Zmenil pausal lebo mu chodili vysoke sumy a uz ho to stvalo. Domov prisiel vyteseny,ze uz nebude platit viac ako 30€ a ma neobmedzene volania,sms aj mms a telefon k tomu. Keby sa dali zrusit data v pausali,tak ich zrusi lebo to nepotrebuje. Zrazu 50€ jeden mesiac, 50€ teraz. Co to kua??? Zmluvu mali poslat mailom...do dones nic! Rozklikli sme fakturu a tam poplatky 0,08€/sms, za prenos minut do dalsieho mesiaca (pri neobmedzenych??), extra data za 8€ a este volaco za 3€...No zbytocnych 13,50€.
    Blbosti nafakturovane a ziadna zmluva...zeby umyselne odrbavanie???

    Nerobi tu niektora na ich zakaznickej linke a bola by ochotna toto riesit? Lebo muz ked nabehne na predajnu tak tam narobi prievan.
    Diky

    Niet nad super výhodné ponuky na first/last minute 😂 Upútajú Vás lákavou cenou na osobu. Zadáte si,že 2, vyberiete možné letisko, vyberiete navrhnutú dĺžku pobytu, kliknete na vypočítať celkovú cenu .....a drb! Taký poplatok, onaký poplatok a cena zrazu 5x vyššia.

    zuzla14
    Správa bola zmenená    15. nov 2017    

    Babule pomôžte.
    Koľko by podľa Vás mal zarábať obchodný zástupca v auto-moto priemysle keď:
    - pendluje za zákazníkmi na trase medzi Popradom, Ružomberkom, Zvolenom cez Bystricu a naspäť Brezno (najazdí pol Slovenska, cca 45h/t+ je stále zakaznikom k dispozícii na telefóne a na wifi)
    -ma firemné auto, mobil
    -musel si otvorit živnosť lebo podľa dohody bude mať od zamestnávateľa fixný plat X (z kt.si bude sám platiť odvody) a % z predaja.
    Koľko by podľa vás malo byť to X a koľko %??

    Nástupný plat vodičov pre KE kraj je vraj 650€, obchodný zástupca v tomto priemysle 720€.
    V ZA kraji 690€ a 720€

    Niekedy si pripadám ako z inej doby. Na reklamy v telke hubuje snáď každý. Kúpila som si ženský časopis,po dllllhej dobe. Pani mi odporučila jedno "ikonicke" vydanie. 2,90€....no fajn. Ako toto môže niekto čítať a kupovať až so závislosťou??? Precitala som to asi za 2minuty. 194 stran a z toho 94 reklama na lieky,kozmetiku,handry, šperky,...hovadiny. Z tých zvyšných 100 strán niekoľko módnych "ikon" ,tipov a trendov (úprimne nič moc modely). Pár strán venovaných "celebritám", ikonickým ženám minulosti,miestam,hotelom.....a na čítanie dokopy nič! 4riadky o slovenskej kapele. Wow 😲
    Kedysi som si kupovala tento časopis pravidelnejšie, no pokazil sa a po tejto čerstvej skúsenosti si ho už zas kupovať nebudem.

    Aj vám tak lezie na nervy reklama Slov.sporitelne a to dievča s tým ufufňaným hlasom? Čo sa zabudla vysmrkat??

    Vlnene svetre sa pri praní zbehnú. Zbehne sa ovca keď prší??

    😂😂😂😂😂😂😂

    Keď mi balík zo zahraničia prijala Bratislava 28.9.o pol5 poobede, kedy asi dorazí na Liptov?

    Babule, ktoré máte dvojičky (narodené, ocakavajuce) kedy ste začali mať pocit, že ste v tom? Kedy vám ukázal tehu test čo i len slabého dúšika?
    Ďakujem

    zuzla14
    Správa bola zmenená    2. sep 2017    

    Zapnúť koňa za rána je niekedy lepšie ako káva 😂
    Najprv som sa pobavila na priznaniach žien 👍👍👍 a potom samoška nesklamali selfíčka 😂 na foto vyštramandená a v pozadí čurbes.
    Počasie na draka ale želam Vám krásny deň 😜🌻🌼🌺🌷

    Baby, po koľko sa predávajú takéto šaty bez spodnice?
    Diky

    zuzla14
    Správa bola zmenená    20. mar 2017    

    A včil babo raď!
    Manžel bude mať narodky+ prerabame. Vymyslela som si preňho takýto praktický darček len si neviem vybrať. Obe sú podľa jeho gusta. (druhá je v komente)
    www.sameskin.com