icon

Medela - fľaška pre kojené deti

kris557
6. apr 2016

Prosim vas, mate skusenosti s touto flaskou? Malu kojim aj dokrmujem od zaciatku s antikolikovou flaskou MAM a ked sa naglga z prs, dostane flasku s cumlikom c.1 (mala ma 2 mesiace). Medela je pre kojene deti nakolko technika sania je ako z prsnika. Uvazujem o jej kupe...mozno si naivne myslim, ze mala by sa naucila pomocou nej sat a vratila by sa cisto len k prsnikom alebo bude protestovat a nebude tahat ani flasku. Stoji okolo 20 € a keby nam mala pomoc dam za nu aj milion 🙂 Pouzivate ju niektora alebo prechadzali ste z obycajnej flase na tuto? Dakujem.

Strana
z2
ruthike
7. apr 2016

@kris557 nevesaj hlavu. Viem, ake je to frustrujuce. Obzvlast pri prvom dietatku. Moja dcerka prestala pekne pit materske po 6tich skvelych tyzdnov. Vsetko som skusala - uzdicku pod jazyk prerezat, anti reflux lieky, hladanie kvasinkovej infekcie a nic nepomohlo... Mala nechcela velmi pit ani z flase a vsetko sme poskusali od Dr Browna, Tommee Tipee ( co je lacnejsia verzia medely - ale skoro navlas rovnake) a aj medelu. Jedine, co som dosiahla, ze sa to zhorsilo. Tie makke cumle a la bradavka su dobre pre kojene deti, co pekne piju a nechces ich popliest. Moja skusenost je: ak ma babo problem takato flasa ho este viac rozzuri hlavne ak je zvyknute na inu - ide to tahsie ako z prsa si z nej potiahnut. Ked bola starsia a sa jej to spravilo, pila z akejkolvek. Moj takmer polrocny syn dostal flasu od 1. Dna nakolko bol na intenzivke privelmi slaby, aby sa kojil, ale zato hladny🙂 ked zosilnel rozkojil sa a nema problem s klasickou flaskou 2x denne ako dokrm co si vytlacim rucne, aby som mala viac mlieka. Takze je to velmi individualne a co plati pre jedno mimco, nemusi aj pre druhe. A s produkciou mlieka vela nenarobis. Moja mama a babina nemali mlieko, ja mam. Je to o prirode a proste nie kazda zena je tym mliekom obdarena nech ti mamila a spol vravia, co chcu;) dobre sa stravuj a oddych to pomaha najviac, ale ak ti babo dobre netaha ( a to stimuluje tvorbu najviac) tak je to velmi tazke. Nebicuj sa dusevne kvoli tomu, ze to neslo tak ako si si to predstavovala

lanugo
7. apr 2016

@kris557 neuvazujes radsej nad suplementorom? Mala som tuto flasku a teda podla mna nic moc. Dudel je strasne tvrdy, nema nic spolocne s bradavkou.Zato suplementor si vyrobis doma sama za par drobnych

ruthike
7. apr 2016

@ruthike ale ako ukelele povedala - kolko si odsajes nie je smerodatne. Ja si s rucnou ani elektrickou neodsajem viac nez 40 ml aj po 5 hodinach. Ked dieta pekne pribera a ma spravnu stolicu, vtedy je dost mlieka

kris557
autor
7. apr 2016

Dakujem vam vsetkym za vase prispevky 🙂

shira_
7. apr 2016

@kris557 iba preto sa pytam, aka je to fľaša lebo jednu mam doma, no maly mi z nej nevedel pit. Pri prvom sme boli po porode 2 tyzdne cisto na flasi. Ked som chcela flasu zrusit, tak uplne, zavolala laktacnu aby nas naucila, ako sa ma maly prisat. Nevedel to ani on ani ja, obaja sme sa učili, no bolo to snad 24 hod placu, boja, nespania. On to potom nejak pochopil, ze ina moznost, ako prsnik nebude a tiez do mojho tela prisla informacia, ze treba vela mlieka.. Do 48 hod som mala prsia naliate a dieta spokojne, nic sme nepouzili len neustaly kontakt, nosenie, caste spravne prikladanie. Na zaciatku bol boj ale oplatilo sa.. Po 3 mes. mi klesla produkcia na zaklade ponuky -dopytu, odsvacka mi nevytiahla nic! Dieta som mala vcelku tlste... Dojcili sme dlho. To iste pri druhom, s odsavackou nedam von ani kvapku a maly normalne pije, mlieko mam.

janifer
7. apr 2016

Este pridam moj osobny pribeh: moje prsia minus jednotky sa tiez dost dokazali naliat mliekom, samozrejme blbe otazky rodiny boli: a mas dost mlieka, ked maly je stale na prsniku? Asi je hladny, mala by si mu dat sunar... Mala by si ho kojit len kazde tri hodiny...a preco ho kojis 45 minut zakazdym??. Ved za 5 minut sa musi najest...... Radsej si hryznut do jazyka a dat na matersky instinkt. A fakt bol ten, ze dieta hoc bolo narodene o 4 tyzdne skor, bolo coskoro velkostne aj vahovo nadpriemer, az tlste, oproti rovesnikom vazi aj teraz o 3-4 kg viac.

lauricka
7. apr 2016

@kris557 5 hodin je vela, skus odsavat kazde tri alebo lepsie je prikladat co najviac. Mozno si myslis, ze ked dlhsie pockas, tak viac odsajes. Nejde to zo dna na den, ale len prikladanie alebo castejsie odsavanie mozu dat telu najavo, ze je treba viac mlieka, prsniky reaguju postupne. Je to proste o dopyte a ponuke - priama umera. Verim, ze to rozbehnete, je to k nezaplateniu. Dvojcata boli prevazne na UM a malu dojcim len a musim povedat, ze stoji za to to dojcenie skusit. Je to super.Samozrejme, ak by ste, nahodou, boli pripad, ze to nejde, necit sa zle, ale ja myslim, ze to pojde. Urcite, vela stastia.

kris557
autor
7. apr 2016

Dakujem vam baby 🙂 ja som normalne v soku z toho, ze deti vam piju priberaju a odsavacka skoro nic neodsaje. Prosim vas a ta laktacna chodi aj s nejakou vybavou? Napr. ze prinesie cievku atd. a na kolko hodin chodieva?

anega79
7. apr 2016

Mojim detom to vobec nevadi ze mu dam flasku alebo ho kojim. Po 2-3 ak potrebujem odsajem okolo 50 ml /mam rucnu odsavacku Medela/. Odsavat musim, lebo sa mi tvorili zapaly prsnikov a mala som vysoke horucky. Nikdy som cievky nepouzivala. Kojim na jednej strane asi 20 min a potom idem na druhu stranu. Maly ma 8 tyzdnov a flasku nemam ziadnu specialnu.

zuzanaete
7. apr 2016

@kris557 Cca pred dvoma rokmi lekar z Antolskej hovoril, ze vinea uz nefunguje na dojcenie. Zmenili recepturu a prirodnu zlozku nahradili umelinou. Radsej si kup hroznovu stavu, napr. Matysak ma dobru.

ipat86
7. apr 2016

@kris557 ja som sa vratila skoro po porode do prace a pravidelne som odsavala. K odsavacke Medela bola i ich flasticka so specialnym cumlikom. Tiez som sa bala, ze si mala navykne na klasicku flasku a nebude chciet byt viac dojcena. Presli sme na Medela flasku, dokonca som kupila i dalsiu s tymto cumlikom, a musim povedat, mala pekne pije aj sa dojci (a to uz ma 1 rok). Ak ti to pomoze, tu je moja recenzia na Medelu http://mammi.sk/odsavacka-medela-swing/
Medela cumlik sa trosku tazsie cisti a nasadzuje, ale myslim si ze ten princip naozaj funguje. Je pocut ako dieta saje a ako sa mliecko uvolnuje.

Strana
z2