Mesačné dieťa veľa pije
Ahojte baby,
Mám čoskoro mesačné bábo. 2 dni dozadu som prestala kojiť a dostáva lem UM, máme bebu comfort. Problém je, že zje neskutočne veľa, doktorka vravela že má vypiť max 90 ml a ona vypije 210 ako nič. Keď jej dám menej tak hodiny plače od hladu, nechcem ju trápiť, no bojím sa aby som jej neurobila ešte horšie. V noci spinká 7 hodín, cez deň 3-4, vie aj viac ako 4, ako kedy. Viete mi poradiť, čo s tým? Doktorka vraví len nedávať toľko, ale to nejde, keď ona potom nonstop plače 🤷♀️
@annelise17 dávaš jej medzi UM aj vodu/čajík. Môže byť smadna. Ešte ma zaujíma ako často pije UM, každé 2 ci 3 hod?
@annelise17 máš malú predčasne narodené? Lebo vtedy pediater stanovuje nižšie hodnoty. Na obale máš inak napísané ako veľa a ako často v tomto veku môže. Môj zozaciatku 40ml každé 3 hodiny. Nemohla som to do neho dostať. Ale potom sa rozjedol, tak som mu dávala aj viac ako povedala pediatricka. Ale nie o príliš veľa. Skus sa s ňou porozprávať o tom, lebo to sa nedá ak plače od hladu ju nechať tak. Ako často papa?
@annelise17 čo ja viem, tak beba je slabé mliečko, to znamená, že ju nezasyti a preto vám plačka, skúste prejsť napríklad na Sunar premium, ten dávam malej ja, má 11m a dávam jej 180ml a stačí jej to.
@annelise17 prepacte, ale mesacne babo po zjedeni 210 ml nemôže byť hladné. Skúste sa sa len pozrieť na ten objem mlieka, a predstavit si ho v jeho brusku, ved to vie u dospelého človeka zahnať hlad. Sto pro hladna nie je, skôr ma preťažené brusko. Skusila by som ako vyššie spomínali nejaké hustejšie mliecko, a objem určite menší.
A dokopy koľko ml vypije za 24h? To mi príde byť podstatnejší udaj
Moja 2 ročná doteraz nevypije 210 ml a to je riadna baba 🤔
no ja som mala rovnakého hladoša, bol od narodenia na umelom, už v pôrodnici mu dávali a 80ml vypil na šupu a doma som mu 90ml spravila len raz a to bola chyba takže pod 120 sme nešli, priberal viac ako sú tabuľky ale časom sa to ustálilo a je normálny, zdravý, akčný až moc, 6 krabíc nutrilonu mesačne vypil
Ešte dodám ze nikdy nereval na bolesť bruška a ani negrcal, proste sa chcel narvat mliekom a prespal krásne 7-8h v noci vkuse aj cez deň mal spanok celkom fajn
@annelise17 pamätám si ze aj môj syn bol hlados.
Absolútne nesedel s "tabuľkami" na základe ktorých má dieťa podľa veku vypiť určitý počet ml mlieka. Keď som prišla z pôrodnice, dala som mu 90ml ako mi kázali. Do hodiny plakal, nevedeli sme co mu je. Skúšali sme hocičo. Nakoniec som mu zarobila ešte raz UM a bol spokojný. Papaval myslím 150ml každé 2 až 3 hodiny. Nemával koliky ani žiadne problémy s bruškom.

@annelise17 tolko vypije moja, ma 17m 😁 ono plakat nemusi len od hladu 🤔😊