Mixovanie jedla pre dieťa
Dokedy mam mixovat 7m dietatu jedlo? Bojim sa ze sa zadusi ..aj chrumku sa bojim dat
max ešte mesiac... my sme sa toho nemohli zbaviť celé .....
dlho predlho.
Cim skor s tym skoncis, tym lepsie, nejako sa to musi naucit
7 mesiacov je ešte pohodička... vraví sa že okolo 10. mesiaca by sa malo papať kúsky, inak bude mať problém zmeniť na tuhú stravu. Tak nejak som aj ja malému dávala. A chrumka nie je problém že by sa zadrhol, ale najskôr nech papá normálne výživné jedlo a iba keď zje to, mu daj chrumky
Kľudne môžeš mixovat ešte aj dva mesiace.
Ale do ručičky daj chrumky, kúsok banánu, kôrku z chlebíka ….nezadusi sa, ale bude pomaličky trénovať
Tak ja som počula že dieťa sa drhlo aj chrumkou, nikdy som nebola zástancom toho že dať do ručičky a už vôbec nie pečivo to je najhoršie na zadusenie… postupne sme začínali tak že banánom, lievance a vždy sme ho kŕmili v stoličke, toto bolo cca v deviatom mesiaci … až napokon pred prvými narodeninami sa mi takmer zadusil zemiakom, až tak že sme volali záchranku tak odporúčam si naštudovať prvú pomoc a pekne postupne, pomaly, netreba vôbec na to tlačiť, my s kúskami nemáme žiaden problém ale teda sme to nenahlili
ja som zacala davat trosku hustejsie az ked deti sedeli. Napr. nie pomixovat banan ale ho tak zoskrabat lyzickou. Alebo zemiak nie pomixovat ale popucit. Samozrejme nie tvrdsie kusky. Kludne pockaj na obdobie okolo 9- 10 mesiaca
My sme deťom nemixovali. Tiež som sa veľmi bála, aby sa niečím nezadusili, ale život vymyslí iné veci, než čoho sa ty bojíš 😀 Sestra mi raz povedala, že kým im len zabehne a kašlú, je to úplne v poriadku, podozrivé je ticho - vtedy by mali upchaté dýchacie cesty. Ale nič také sa nám nikdy nestalo.
Čím skôr prestaneš tým lepšie, potrebuje trénovať potom bude vedieť čo robiť aj s tvrdším jedlom.
max ešte mesiac... my sme sa toho nemohli zbaviť celé .....
dlho predlho.
@deti95060810 ako dlho to u vás trvalo? Kamoskina mala na 2,5 o chvíľu a odmieta tuhú stravu, nevie si s nou rady. Akonáhle si dá kúsok tak sa davi
@deti95060810 ako dlho to u vás trvalo? Kamoskina mala na 2,5 o chvíľu a odmieta tuhú stravu, nevie si s nou rady. Akonáhle si dá kúsok tak sa davi
@lucia13022023 kámoškina dcéra má aj iný problém? tento problém mávajú deti s diagnózou. V Skalici bola lekárka ktorá sa týmto problémom zaoberala...
@lucia13022023 kámoškina dcéra má aj iný problém? tento problém mávajú deti s diagnózou. V Skalici bola lekárka ktorá sa týmto problémom zaoberala...
@deti95060810 nie. Veľmi šikovna, len tvrdohlavá a nechce nič tuhé do úst. Všetci hovoria, že je to tým, že keď jej vtedy zabehlo sa zľakla, a ma blok.
Nikdy som nemixovala. Od zaciatku som len poriadne uvarila a rozpucila vidlickou. Ved mu nedavas mega velke kusy, zas to neprehanaj.
Synovi pomohlo, že sme mu dávali kúsočky chleba, striedku. Tak mu prestali vadiť kúsky. Ale ešte okolo 9.mesiaca ho napínalo z hocičoho nepomixovaného, v priebehu mesiaca a pol ho prestalo napínať a teraz má niečo vyše roka a už jedáva normálne jedlo nemixované, nepučené.

Nikdy som nemixovala. Proste musís raz skúsiť dať mu normálne kus niečoho, chrumka sa mu rozpustí,tam niet sa čoho báť. Kus rožka do ruky, nejaké väčšie ovocie, uhorka, väčší kus jablka,nech si to ozuzle,ohmata, naučí sa inej konzistencii. A postupne začni jedlo len pucit,nech si zvykne,že má aj kúsky