icon

Mlieko na krupicovú kašu pre 7 mesačnú

alisia29
23. mar 2014

Ahojte. Aké je najvhodnejsie mlieko na kasu? Umele mi nechce. Viem ze potom je kozie dobre ale to nemam kde zohnat. Niekde som citala ze plnotucne, to mozem dat v klude???

typa
23. mar 2014

ja myslim ze ano, len ho prevar

katkalubkova
23. mar 2014

ja by som nedavala plnotucne mlieko, skus klasicke sackove polotucne mlieko , nie tu zbrndu v krabici!!!
Tie mlieka su viac krat prevarane a znovu zabalene, popripade kup to 10 dnove v krabici, alebo teda to sackove.
Najskor by som skusila polotucne, aby ju nezapekalo nahodou, samozrejme pred pozitim prevarit 🙂

lilysk
23. mar 2014

@alisia29 Ja davam ryzove z DM - kravske by som na 7 mesiacov nedavala .

bastika
23. mar 2014

@alisia29 ja by som dala polotucne no dávam hlavne sunarku s vodou prevarim lucku. Celkom mi to zje hlavne jahodovu ale uz chutnal aj krupicu a chutilo mu 😀

alisia29
autor
23. mar 2014

A to sackove je aka znacka? Ja nepijem vobec mlieko tak ja ich ani nejak nepoznam a neviem aky je rozdiel medzi nimi co sa tyka chuti 😀
A preco nie je dobre kravske pre deti? Lebo ja som napr.od pol roka bola len na kravskom (dedko bol mliekar, a vtedy bolo isto mlieko lepsie) a nemam ziadnu alergiu na nic. Tak neviem preco sa to teraz nemoze?

siska53
23. mar 2014

@alisia29 moja mala samostatne UM dlho nechcela,ale v kasi mi to spapala. Takze ja som robila s tym umelym.tebe nechce to mlieko ani v kasi?

alisia29
autor
23. mar 2014

Nie nechce ani v kasi nezje ani za lyzicku. A tie nemliecne kase lubi moc, ale neviem ci jej to staci lebo dost mi papa aj jablko,vyzivu zeleninku s maskom, ale popri tim ju dost casto kojim. A vydrzi maximalne 2 hodiny najedena

siska53
23. mar 2014

@alisia29 kravske sa nema,lebo je tam privela bielkovin(resp.,ak,si dobre pamatam,dve bielkoviny su vbopaxnom pomere,ako su v materskom a to nie je dobre pre deti) A to mlieko,ktore predavaju v obchode,uz pomaly ani mliekom nie je. Ked,tak z automatu a prevaris ho,alebo ak z obchodu,tak pasterizovane,nie tou uht metodou,kamoska citala,ze ta nie je vhodna.

siska53
23. mar 2014

@alisia29 inak kamoska zarabala kase svojim odsatym mliekom,jasne,ze dodrzala teplotu,aby sa neznicilo cenne,latky.
a nemyslela si mliecne,kase?
moja inak az teraz (23m) si zvykla na umele mlieko (hami bananove 🙂 ).
ale v kasi jej nevadilo ziadne,mlieko,hami,beba,papala mliecne,i nemliecne kase.

alexandra1104
23. mar 2014

Krupicova kasa je pre tak male deti tazka na zaludok daju s akupit aj prestne urcene pre ich vek a kravske mlieko v tom veku je podla mne tiez ete skoro

alisia29
autor
23. mar 2014

Mliecnu som robila s UM raz to nechcela. A nemliecnu s vodou, tak za tou sa az trase, ale zda sa mi ze jej to nestaci. Tolko mlieka uz nemam aby som si odsala na kasu. No mozno by som aj mala ale to by som od rana do vecera len odsavala... tak chcem skusit krupicu s mliekom. Uvidim dufam ze sa nepogrcka

siska53
23. mar 2014

@alisia29 no len,mliecna kasa sa robi s vodou a do nemliecnej davas umele mlieko 🙂)
ak nie je velka papkacka,tak ti staci si odsat dakych 90,malej sim nikdy 150ml porciu nerobila.to by nebola schopna,zjest.

alisia29
autor
23. mar 2014

Ked sa spytam mojej mamy, krstnej svokry tak od pol roka vsetci davali uz krupicu s mliekom, lebo nic ine nebolo a bolo vsetko ok

siska53
23. mar 2014

@alisia29 len aj to mlieko vtedy aspon bolo mliekom...a zas do 2r.sa vyvijaju oblicky,preto sa neodporuca kravske pit,do roka ani tvaroh,nekorenit a nesolit a po roku len,minimalne.

veriiii
23. mar 2014

@alisia29 ak chces klasicky varit kasu ,tak len kravske a ano plnotucne..ine mlieko-teda ani UM ani MM sa nemoze varit..ak chces instantu nemliecnu s mliekom, tak hociktore z nich,len musia byt zohriate vo vodnom kupeli na teplotu uvedenu na krabici kase od vyrobcu..

alisia29
autor
23. mar 2014

Ano pomylila som sa mliecnu s vodou jej robim, uz som z toho domotana. Uff no naposledy som 60ml odsavala pol dna, uz mi z toho sibalo...
To viem ze mlieko teraz, uz ani nie je mlieko, preto sa pytam ze akeje najvhodnejsie.

veriiii
23. mar 2014

@alisia29 hej, aj moja generacia bola na krupici-ale takej uplne rieduckej z flasticky vychovana,na noc sa zvyklo davat....hlavne je,aby si dietatko navykla, nerob mu hned hustu krupicu..a samozrejme by som nedavala viac ako 1x denne, idealne co najmenej.a ozaj, uz malo lepok?/teda napr tu krupicu, alebo cestovinku, alebo trosku peciva.
Co sa tyka kravskeho mliecka, pit sa moze uz od 12 .mesiacov, ja zijem v Anglicku a tu odbornici radia prestat s UM po roku a davat kvalitne plnotucne kravske..to len vyrobcovia UM vymyslaju ,ze az do 3.rokov sa treba vyhybat kravskemu-ale jedna vec je pravdou-kravske ma malo zeleza a neobsahuje vsetky vitaminy co su v UM-tie su tam pridane..ale ak ma dieta dobru ,pestru stravu, tak kravske moze..ak je zly papkac, tak radsej to umele, az kym sa nerozpapka..bohuzial, ani materske uz nestaci ,co sa tyka zeleza..mnohe kojene deticky maju problem s anemiou okolo roka.teda ak nedostavaju suplementy zeleza,alebo nemaju dostatocny prisun zeleza zo stravy.. a.plnotucne mlieko preto,lebo v tom tuku su rozpustene vitaminy ,ktore zavisia od tukov, teda A a D.v polotucnom a odtucneom teda logicky je menej tychto potrebnych vitaminov..cize, malym detom po roku plnotcne mliecne vyrobky , ako jogurty a aj mlieko, tj 3.5%.

siska53
23. mar 2014

@alisia29 to verim! Ja ked som si potrebovala kvoli operacii do zasoby naodsavat! To bolo..ale pomohla,mi metoda,ktoeu som,pri synovi vyuzivala na,zvysenie produkcie mlieka. Na jednom prse on,na,druhom,odsavacka. Tak som,odsala viac,prinutila prsia viac produkovat.

veriiii
23. mar 2014

@alisia29 hej, tu mliecnu s vodou samozrejme,a nemliecnu s materskym,umelym alebo kravskym ,ale musi mat odporucanu teplotu..inac, vies ,ze byva aj instantna krupica?a este, napr Hipp ovsena nemliecna, ta sa moze robit aj s vodou, ale musis tam dat 2 lyzicky oleja, aby tam bol tuk=zdroj energie ,plus nejaku tu vyzivku aby tam bolo viac vitaminov..

alisia29
autor
23. mar 2014

Mala uz lepok, davam jej do polievky trosku krupice, aj pecivo zut. Snazim sa aby mala pestru stravu, davam jej domace jablka, mrkvu. Len teraz uz toho moc domaceho nemame tak ostatne kupujem. Varim jej kazdy den a raz za den jej dam aj kupovanu vyzivu. A papkac je velky, vsetko spapa. Niekedy by hadam zjedla aj do prasknutia sa mi zda.
A dakujem za rady

siska53
23. mar 2014

@alisia29 a este,ked som mojej imunoalergologicke vravela,ze aj by som malu uz odstavila,len,mi nechce ziadne umele mlieko pit,tak mi povedala,ze dobre robi,ze radsej daktore ako pohankove,sojove nech jej davam. (no ale,nakoniec si,teraz ako 23m konecne,zvykla na,hami sice bananove,ale teda pije,obcas jej uz dam i kravske.
ja som,im krupicu malokedy robila,lebo sa mi nechxelo cakat,nez,to vychladne,aby som,tam mohla zamiesat to umele a malemu krupica velmi vtedy nechutila,radsej som robila tie mliecne,kase,striedala,som,rozne znacky i prichute.
inak si skusala viacere znacky mliek? Lebo su babatka,ktore urcitu znacku nevypiju,kamoskine deti vypili len,france lait.

kasenka24
23. mar 2014

ja mam 6 a pol mesacnu a z UM sme uz preslo na kravske ale nie krabicove... mame doma kravicky tak viem ake to mliecko je...zatial ho riedim este vodou aby nebolo prilis tazke na zaludok...a robim aj riedsiu krupicku ale nie do flase kedze z flase moja mala nechce...davam len lyzickou

alisia29
autor
23. mar 2014

Skusala. Ked mala 3mes. tak v pohode vypila bebu bez problemov. Len v 4 mesiaci zrazu nechcela ani glg. Tak som skusila nutrilon, z toho sa pogrcala. Tak som nedala dalej nic. A akurat vcera som dala sunar 2. Ked sa zobudila tak si cucla lebo myslela ze je to voda ale hned jak zistila ze je to UM tak viac nedala ani do ust flasku.

katkalubkova
23. mar 2014

@alisia29 ja som si pri prvom synovi dááááááávala obrovsky pozor co mu dam spapat, teraz pri druhom si davam pozor, ale uz to tak neriesim ako vtedy, aj moj syn mal uz lepok. Sunarku, alebo piskotu, alebo pol brumika, uplne rozpustim v horucej vode, pridam jogurt, alebo prednidavku a ma hrce za usami aj palacinky papa, tie sice robim niekedy z bezplek. muky, ale tiez ich miluje, po troske mu dam, ale spapa 😉

katkalubkova
23. mar 2014

@alisia29 Babicka je sackove a myslim, ze aj Gaderske je sackove mlieko, ma mensiu dobu trvanlivosti. pozri v Tescu, alebo v Kauflande

siska53
23. mar 2014

@alisia29 no,to aj,moja robila. Len,nastastie kase mi papala. A z krupice sa,daju spravit aj,halusticky do polievky. Bez bielka,samozrejme. Ja som,fakt krupicu minimalne robila a ani teraz nejak,casto,nerobim.
mne tie mliecne,kase pripadaju pohodlnejsie a robia i taku krupicovu,tak ti mam poriesene.
ved nazorov,rad tu mas,dost,zariadis sa podla,toho ako tebe(vam) bude,vyhovovat.

alisia29
autor
23. mar 2014

Veru, uvidim co spravim. Ale dakujem este raz za rady 🙂

veriiii
24. mar 2014

@alisia29 ked jej das raz denne kasu s kravskym mliekom za predpokladu ze ho toleruje, tak sa nic nestane..to obmedzenie, ze kravske mlieko az od 12 mes.pre nevyvinute oblicky sa tyka len pitia samotneho mlieka, kedze dieta medzi 6-24 mes. mes.by malo vypit minim.600ml mlieka-a tolko kase urcit nezje...a samozrejme, ze tych 600ml je len mlieko, plus ostatne tekutiny treba este dat aby bol dobra hydratacia...

veriiii
24. mar 2014

@alisia29 a je dobre,ze ma pestru stravu:🙂a ze dobre papa🙂 a inac, ma rada aj ovsenu kasu?ta je este vyzivnejsia ,plus ovos obsahuje betaglukany na imunitu..