Mobilná aplikácia na kŕmenie dieťaťa
Ahojte, používate prosím vás aplikáciu Baby Feed Timer. V jej popise je "Baby Feed Timer vám pomôže s kojením i kŕmením. Pripomenie vám, že je čas ratolesť nakŕmiť, či už dieťa dojčíte, kŕmite z fľašky alebo už papá tuhú stravu". Je tu niekto, kto ju reálne používa, aké majú s ňou skúsenosti, či je v pohode sa podľa nej riadiť, či skutočne je tak praktická, ako na prvý pohľad vyzerá? Vďaka.
@medea2003 málo času tráviš na mobile aby ti ešte aj toto bolo treba? Čo tak používať vlastný rozum a materinský inštinkt aby si vedela kedy ti dieťa má jesť a spať? Už sa prestávam čudovať tým stupídnym otázkam či má decku obliecť pančuchy a podobne - appka nepovie, tak sa niektoré nevedia o vlastné decko postarať.
@ptmt1011 ja som pisala. Napr preto,lebo maly kakal kazdych cca 10 dni. Potrebovala som mat prwhlad a nezabudnut . Tiez nemal rezim, kojila som na poziadanie, tak ale som videla, ze ked je to 8x denne, je to ok. Rovnako som pri prikem9ch pisala co zjedil. Kvoli pripadnym reakciam . Ale len pei starsom. Pri mladsom som uz nestihala . Appka moze pom9ct mat prehlad. Ale budit dieta p8dla nejakeho algorytmu??? No, matka roka.
@breznica 👍, čo všetko sa tu človek nedozvedie. Ešte že sme od hladu nepomreli...
@medea2003 no mám dosť takže dieťa môže byť hladné 1 hodinu ale ja nemôžem nakŕmiť lebo apka píše že až za hodinu má jesť 🙈 pre boha a ty máš dieťa ?
Zeny, tak ale nenakladajme zakladatelke, ona sa v dobrej viere pyta ... ja som si pisala, kolko krat som kojila, kedy spal a kakal. Vahu stravy som neriesila. A teda pisala som do slovnicka pri posteli. Ked najdem, poratamti, kolko krat starsi kaksl do 1 roks 😄😄😄 Sestra si pisala vahu, kolko jej dieta zjedlo, vcase, ked odmietal stravu
@medea2003 urcite bysom podla apky dieya nebudila
ja tiez pouzivam podobnu appku, nie aby ma dirigovala, ale na zaznamy, aby som si odsledovala napr. bdele okna babatka, po akych potravinach mava problemy s kakanim, pri horuckach aku ucinnu latku a kedy som podala. a nevidim na tom vobec nic zle, je to super pomocka 😉
@ukulela len ona sa nepýta na to že či ju používajú na to kolo x jedlo a kedy 💩 ale to že apka upozorní že treba dávať jesť a to aj vtedy keď je kojene či z fľaše či tuhá strava ..mohla kľudne napísať že či je dobrá si do nej značiť len nie sa podľa nej riadiť 🙈
My mami sme dobre appky... kam sme sa to dopracovali keď nám appky diktuju kedy mame kŕmiť deti a ako dlho majú spat???
@medea2003 Urcite nie!. Skusenost nemam, ale dieta treba krmit na poziadanie. Tak sa vytvara medzi matkou a dietatom puto. Dieta vysle signal ze je hladne a ked mama pride a utisi jeho hlad, tak sa nauci ze ludom sa da verit. A mama ma pozorovad dieta a naucit sa citat jeho signaly. Ver mi ze je to uzasny pocit, ked svoj dieta chapes a vies co chce a dokazes ho utisit.
Vela deti si same spravia rezima budu si pytat jest presne kazde 2 hodiny.
A aj ked si nebudu, ver mi ze dietatu sa vobec nic nestane aj keby si ho zabudla nakrmit.
Ja mam tiež appku. Malý je predčasne narodený, kojenie sa mi nerozbiehalo. Doktori sa ma pýtali presne kedy, koľko jedol. Zapisoval som si do poznámok, potom som si stiahla appku. Je to dobre aj v tom ze aj teraz vidím koľkokrat a ako veľa ml zje. Ja proste zabúdam, tak si píšem. Keby mam mlieko, tak si ale nezapisujem. To podľa mňa bábätko vie kedy papať. UM je ale iné ako materské. Takže toto chápem
Byť tým bábom, zbalím cumlíky, hračky a odchádzam 😂😂😂
Mami, som hladný.
Podľa appky budeš jesť až o tri hodiny.
Wtf?
Wau, tak môžem povedať, že teraz už som videla všetko 🤦 chúďa dieťa, náhodou vypne wifi alebo sa vybije telefón a matka bude s prepáčením v riti lebo ani nebude vedieť čo robiť bez apky
@snehulak77 Pred 17 rokmi sme prežili s umelým mliekom aj bez aplikácie. Tiež som chvíľu zapisovala do písanky, ale zapísala som asi dva dni a potom ma to prestalo baviť. Syn jedol, kedy chcel a koľko chcel. Nesledovala som množstvo, keď bol hladný, dal vedieť. Vypil toľko, koľko potreboval. Riaďte sa materinským inštinktom, nie mobilom.
Ja som apky nepoužívala, lebo by ma nebavilo to zapisovanie, ale keď to niekomu uľahčí život tak prečo nie? Doba ide dopredu, neviem čo je na tom také poburujúce. Prečo si všetci ľudia neperú v rukách na potoku, netkajú ľan na krosnách, nechovajú zvieratá na mlieko a mäso, nepečú vlastný chlieb, nemelú doma múku...samozrejme sú aj takí čo to robia a môžu odsudzovať zase nás čo to nerobíme, lebo sme sa odklonili od prírody. Prečo používate jednorazové plienky? Kedysi naše maminy prežili aj bez nich, aj bez sušičky, bez robotického vysávača, bez umývačky, bez internetu..
@sissy27 mladé ženy na všelijaké sprostosti naletia, tiež som si už myslela, že som čítala na MK všetko, ale stále sú rezervy 🙈
@janiela6 asi sme sa nepochopili. Musel piť, koľko nakazali, pretože ak by nespapal aj to málo, čo mal, tak by ho opäť nasondovali a v nemocnici by sme zase boli dlhšie. Keďže bol predčasne narodený, tak som sa na jeho zo budenie nemohla spoliehať. Spal stále. Musela som ho zobudiť, dat najesť, ale počas toho mi zaspal a už som doňho nič nedostala. Takto to išlo skoro 2 mesiace. Teraz ma 4 a pohoda, nechávam na ňom kedy chce jesť. Ale vtedy by sa nezobudil aj 8 hodín, neviem si predstaviť ako by som doňho dostala toľko mlieka, aby pribral, ak by jedol 3x po 40 ml... To by sme išli z nemocnice rovno na jeho stužkovú asi...

@medea2003 moj starsi prespal celu noc od prichodu z porodnice. Ced den jedol aj kazde 2 hodiny, no v noci spal v pohode 8 a viac hodin vkuse. Jaaaj, zlate casy. Takze za mna je to dieyatom, nie apkou. Ak budes mat narocne kolikove dieta nebodaj so separacnou uzkostou, ani 4 apky ti nepomozu