Momma sada dojčenských fliaš. Máte s nimi skusenosti?

leveretka
7. nov 2010

Ahojte,
zvažujem kúpu fliaš zn. Momma a chcela by som vedieť, či je to aj praktické alebo iba imidžová záležitosť? Oslovil ma darčekový set, ktory pozostáva:

Veľmi moderné balenie špeciálneho mOmma darčekového setu obsahuje 3 výrobky z nápojovej rady, ktoré môžu byť krásnym darčekom pre dieťa aj rodičov.

Stupeň 1: od 4 mesiacov, dojčenská fľaša má guľatý tvar ideálny pre malé ruky vášho dieťaťa
Stupeň 2: od 6 mesiacov, mechanizmus netečúceho hrnčeka s dvomi uškami pre použitie na fľašu. Dieťa sa učí držať hrnček s dvomi uškami.
Stupeň 3: od 8 mesiacov, mechanizmus so slamkou a jedným uškom pre použitie na fľašu. Dieťa začína samo piť so slamkou a používa iba jedno uško hrnčeka.
__________________________________________________________________________________________________________________

Prosím Vás, pokiaľ máte skúsenosť, príp. ak máte nejakú inú dobrú značku osvedčenú, akú by ste mi poradili? Malá bude mať 6 mes., tak niečo vhodné na učenie pitia z flaše, keďže doposiaľ je iba plne dojčená a fľašu vôbec nepoužívame. A este sa mi paci aj termoobal na tie fľašky Momma, tak pokiaľ máte tiež skúsenosť, tak či je to účinné alebo zbytočnosť...

Ďakujeeeem

yellowbanna
7. nov 2010

ahojky, ja jsem malymu koupila tu s tim brckem, taky jsme nikdy nepouzivali flasku a protoze kamaradcina dcera se naucila hezky pit rovnou s brckem, poridila jsem tohle. Navic se mi libil design a to jak slibovali, ze je to idealni pro maly rucicky, ze se to lip drzi... opak je pravdou - aspon zatim. Tonik se pro to sice nadchl, ale moc dobre se mu to nedrzi - je to pomerne tezky a on misto, aby to drzel v tom nejsirsim miste, coz je asi zamer vyrobce, snazi se to drzet tesne pod vickem a porad mu to pada, protoze to neudrzi (mame tu bez usi)...nevim, jestli je to tim, ze je jeste malej, ale to by nemelo, ne? Krome toho to brcko spis zuzla a kouse, tahat se mu z toho dari spis "omylem" (ale to zrejme nebude mommou 😉 ) Poslednich par dni jsem zkusila uplne obycejny kalisek - umelohmotny, bez vicka a kupodivu mi z toho vypije vic, nez z brcka...samo, ze ne sam..musim mu to drzet...takze ted spis zvazuju nakup takoveho toho hrnecku se specialnim vickem, co se z nej pije uplne stejne jako z normalniho (zadny brcko nebo zobacek), ale diky tomu vicku se nic nevyleje... (nevim, jestli je to srozumitelne, vyrobce se mi momentalne nevybavuje)
Takze za me - je to spis zbytecnost, aspon ted v tech sesti mesicich.... (ale je fakt, ze vypadaji hezky 😉 )

leveretka
autor
8. nov 2010

@yellowbanna dakujem a nie su to nahodou tie Avent?

yellowbanna
8. nov 2010

@leveretka myslis ten hrnecek, o kterem jsem mluvila? Musela jsem pohledat, ale uz jsem to nasla - je to Lovi. Nema prave vubec zadnou hubicku nebo brcko, princip piti je jako z normalniho hrnku, ale je zavreny, takze se nic nevylije. Chci ho Tonikovi poridit k Vanocum....dneska si chtel i ten normalni kalisek, co mu davam drzet sam 😀

yellowbanna
8. nov 2010

podle vyrobce to slouzi takto:

"silikonová membrána umožňuje pití z každého místa po obvodu hrníčku, učí dítě pít přirozeným způsobem a podporuje jeho rychlejší rozvoj.
• neobsahuje pítko – dítě pije stejně jako ze sklenice
• chrání obsah hrníčku před rozlitím "

lidiab
9. nov 2010

@leveretka Ja s lahvickou Momma nemam moc dobrou zkusenost. Zaprve mi z ni maly vubec nechce pit, ale to nemusi byt vada te lahvicky, treba se mu jen nelibi. Mam ale doma Avent, Mam, Tommee Tippee, Chicco a Nuk, a ze vsech tech pije v poho. Zadruhe - lahvicka se velmi snadno poskrabe, z toho usuzuji ze ten material nebude moc kvalitni. Zatreti - po par umytich zacala blednout stupnice!!! A v neposledni rade - lahvicka ma nestandartni tvar, je strasne neskladna a ve sterilizatoru zabira mista jako dve jine lahvicky. Osimesicni holcicka kamosky nemohla tu lahvicku poradne uchopit a napit se, i kdyz pisou ze se snadno uchopi. Secteno podtrzeno - nikdy bych si tento vyrobek zase nekoupila 😖

lidiab
9. nov 2010

Ted jsem si vsimla ze mas starsi holcicku, my teda pouzivame lahvicku s dudlikem, ne hrnecek 😀

leveretka
autor
9. nov 2010

@yellowbanna
@lidiab
dakujem za nazory 😉
najnovsie uvazujem o tejto 😀

http://www.mambaby.com/mam/index.php?StoryID=11...

leveretka
autor
9. nov 2010

@lidiab este som sa chcela opytat, z tych vsetkych vymenovanych znaciek je niektora, ktora je najpraktickejsia na uchopenie? S ktorou si najviac spokojna? Dakujem

medvik
9. nov 2010

@lidiab máme Momma s brčkem, ta bez držátek ještě šla, naučila se to z ní rychle. Ale je poškrábaná, stupnice se omyla a brčko je po krátké době používání prasklé. Pak máme ještě tu se 2 držátky a ta se jí nelíbí. Lahvičky jsou drahé, čemu ale neodpovídá kvalita. A ten nestandartní rozměr mě taky štve. Takže nedoporučuju.

leveretka
autor
9. nov 2010

@medvik dakujem

leveretka
autor
9. nov 2010

@medvik a Vam sa aka flaska osvedcila?

medvik
10. nov 2010

@leveretka kojeneckou láhev máme Avent. A hrneček s brčkem nám stačí z DM za 89 Kč.

leveretka
autor
10. nov 2010

@medvik dakujem, nakoniec som objednala Avent 😉