icon

Môže 11 mesačné dieťatko papať ďatlu?

alexi333
1. dec 2012

Ahojte dievčence, idú Vianoce a už sme dostali datle, tak som chcela vedieť, či moja 11 mesačná dcérka môže datle. Dík

k_a_j_k_a
1. dec 2012

Ja by som dala. Pravdaze nie vela, ale kusok by som jej dala ochutnat. Uvidis ako bude reagovat. Len neviem, ci Ti to pozuje, je to take zuvackove. Davala by som pozor, aby sa tym nezadrhla. Ma takmer rok a v tomto obdobi som uz pomaly zavadzala dcerkam do jedalnicka postupne vsetko.

cmulinko
1. dec 2012

je to susene ovocie ,ktore u nas nerastie a ma vysoky obsah cukru....ale to by ma az tak netrapilo.skor by ma trapilo,ze ci tie datle dokaze rozkusat tymi 2 max 4 zubkami co ma,lebo ak to bude len tak po malych kuskoch bez zutia prehltat jak kacka,tak z toho moze byt len bud hnacka ci bolesti bruska...mimochodom je to prirodne laxativum,takze s tou hnackou by som tak ci tak ratala.

kittynnkaa
1. dec 2012

Jaby som dala ale pozor aj na šupku a všetko s mierou 😉

gabkostanka
1. dec 2012

ja som este datle a figy nedavala a syn ma 2,5 roka, figy su namahave na zutie a nejako ma toto ovocie nelakalo...aj my to mame len na Vianoce a to ma este cas ochutnat 🙂

bluff
1. dec 2012

Preco by nemohla jest datle?? 😕 😨 moze jest slivky susene? moze. moze pozut maso? moze. tak moze jest datle. nesupni jej celu datlu do ust, potlac jej to a daj jej kusok alebo ved ty ju poznas aky je jedak.... a vyber jej kostku ak ma datla kostku. 😉

cacika
1. dec 2012

jasne ze moze. snad to nebuje jest na kilá... 🙂

usiko
1. dec 2012

ak ma zuby tak jasne ze ano, my sme este nemali dost zubov tak som musela pockat ale akonahle mala, davala som datle, figy aj ine susene ovocie.......joj a teraz m napadlo ze ja som davala susene ovocie uz v 11 mesiacoch rozmixovane v rannej kasi....ale samoztatne na kusanie az ked mala zubky viac...takze ano, jasne.....

mircalla
1. dec 2012

Nie, exoticke plody do roka nie

mamkabeika
1. dec 2012

Dala by som len malinko, len na ochutnanie. Toto ovocie je tazke na prezuvanie. Ja si pamatam, ze som ich jedla ked som mala asi 6 rokov a strasne som potom vracala, lebo som ich poriadne nepozula. Odvtedy ich moc nemusim.

joni
1. dec 2012

Nam doktorka praveze odporucala aby sme varili kase s datlami, tie boli na to aby to bolo sladke. A ked sa to rozmixovalo dieta to v pohode zjedlo. Ide sice o exoticke ovocie ale malo alergizujuce, ako napriklad aj avokado. Moj ma 12 mesiacov a datle susene este nejedol, ale ked budu vianoce tak mu dam tretinku, to pozuje v pohode.

erikasadek
1. dec 2012

Rozmyslam aku otazku si davaju v severnej afrike zeny kde datle su ako nase jablka na dennom poriadku.....
U nich to musi zniest myslite ze moje dieta mize jablko???? Pred prvym rokom....pre nich jablka su exotika 😀
Kvalitne datle sa rozplyvaju na jazyku.....ako aj susena slivka.... Je to super vec odpoved jasne ze mize ochytnat

chtoura_ba
4. dec 2012

Ale jasne ze moze datle, moj maly ma 7 mesiacov a datle mu davam tak ochutnat do pusinky, samozrejme davam pozor aby nezhltol kusok. U nas su datle bezne kedze sme polo arabska rodina. V arabii sa predzute datle davaju babatku na pery hned po narodeni. My sme to nerobili lebo sme datle so sebou nemali a asi by ma lekari na Kramaroch ukrizovali 😀 Datle su inac velmi zdrava vyziva aj pre tehotnu zenu.