icon

Môže 6 mesačné dieťa papať Marína keksík?

verronicka
23. okt 2012

Ahojte,
moze 6 mes. Marina keks?
Dakujem za nazory... 🙂

Strana
z3
kolinia
22. jan 2013

ak mu trošku dáš, nič sa nestane, predsa ho tým nejdeš pravidelne kr'miť, tipujeml, že ťa tu skoro zakopali pod čiernu zem, že také malé a načo, no je to blbosť, záleží od teba, malému sa nič nestane

katka1981
22. jan 2013

Jasne, ze moze. Niektore pol rocne deti jedia aj ine dobroty. Ale nam pediatricka do roka cukor vyslovene zakazala. Aj piskoty su od pol roka uvadzane a obsahuju cele vajicko, a to by sa tiez nemalo. Nakrajaj na kolieska banan aj na tom si drobcek pochuti a velmi. Alebo pocmula jablcko. Len pozor aby sa nezadrhlo. A ked skusate lepok, tak radsej rozok alebo chlebik. Alebo deticky oblubuju sulce kukuricne bez soli a cukru, moja ich ma aj dnes naservirovane a to ma v lete 4 roky a stale ich ma rada.

sisushka_7
18. jún 2013

haha smejem sa komentarom tipu sak lebo za sociku ine nebolo :D bolo ci nebolo deti jedli vsetko a jedno je iste ze alergikov bolo minimalne o 100% menej !!!! to len dnes je moda deti vychovavat v bavlnke a v sterilnom prostredi.... taktiez zastavam nazor treba trosku skusit a potom mamička sama uvidi ako na to dieta reaguje... aj ked so sladkym by som opatrne aby neodmietalo zeleninku 😉 tak trosku do mliecka urcite neuskodi 🙂

brisilda
18. jún 2013

kludne mozes trosku dat 😉 ......romske deti jedia vsetko a nic im nieje 😀 ....osobna skusenost ...cim viac deti cicikame tym viac su chore ......preco asi ?

yarnie
18. jún 2013

Ak ide o zvysenie kalorickej hodnoty ovocnej desiaty/olovrantu, su v obchodoch keksiky urcene pre deti od 6 mesiacov, pripadne odporucam zaradit nejaku domacu varenu obilninovu kasu ochutenu ovocim.

swojska
20. jún 2013

ja by som mu nedavala nic sladke ani nic co obsahuje bielu muku, naco mu skodit?prva sladkost u nas buse susene ovocie,,samozrejme mozno predstava bude ina ako realita 🙂 ale mam kamosku co to tak robi a maly ma dva roky, krasne zubky

marekovadianka
17. sep 2013

Podľa môjho názoru je najväčší problém tejto doby to, že najmúdrejšími sa stávajú práve tí ktorí nemajú žiadne vedecké ani odborne vyškolené poznatky len smelo a s úžasom podľahnú pekne napísanému článku ktorý je vyprodukovaný šikovným marketérom modernej obchodnej spoločnosti. Na trhu je toho až príliš a myslieť si, že práve to najnovšie je NAJ (momentálne samozrejme všetko BIO).. Povedzme si úprimne. Ak si aj ten kexík neupečiete z doma vyprodukovanej múky nemáte istotu, že je skutočne zdraviu prospešný. Chcem tým len povedať, že nie všetko zo "zdravého obchodu" musí byť zaručene zdravé. Hlavne tie ceny v nich sa mi zdajú CHORÉ..

sashha
17. sep 2013

koľko ľudí (či mamičiek, či doktorov) toľko názorov.... prvý nemliečny príkrm môjho malého bol banán odporučený pediatrom v štyroch mesiacoch lebo mliečko akékoľvek mu nestačilo v žiadnom množstve a je tu.... od keksíkov a piškót som sa držala do pol roka mimo, od pol roka max. piškóty alebo kexy určené pre polročné deti, predsalen majú iné zloženie.... čo sa týka "fľaškových hotových kupovaných príkrmov" nedávno som videla dokument a aj debatu v TV, že spracúvané výrobky a zelenina sa pestujú a chovajú na špeciálnych farmách, kde je to prísne kontrolované presne kvôli spotrebiteľovi - deťom, že sú niekedy zdravšie ako vypestované doma (pokiaľ to napr. v skleníku jedine nemá šancu niečo "postriekať" a "pohnojiť" 😀).... keďže malý mal zo začiatku nábeh na alergiu, dosť sme museli stravu kontrolovať, teraz má takmer 11 mesiacov, môže zjesť skoro všetko, stále nesolím, nedávam mu ani vyprážané rezne (😀), ani sladkosti (žiadnych Brumíkov and company, čo som videla, že už je v obľube vo veľkom), papá zeleninu, mäsko, polievky, pečivo a ovocie, medzi 5-timi jedlami denne si zobne piškótu, detský kexík alebo kukuričné, ryžové, nesolené chrumky a je spokojný a zdravý, ani raz chorý nebol, nemá problém ani v kolektíve a nič mu nechýba.....

janodzu
26. feb 2014

ja ked tu citam tie dristy mam dost to nemozes a to skody tak deti by nic nejedli. ja dam dietatu medovy brumik a je spokojne tiez do vyzivy len sa nehickajte s detmi potom to tak aj v skolkach vyzera stale su chore lebo sa snimi prplate

hajajanka
26. feb 2014

Marina keksy su dost sladke (a taaaak dobre 🙂, takze s ich podavanim by som pockala alebo by som podala nieco trosku menej sladke (aj ked teda, ak mu das troska, nic sa nestane). Skus pohladat susienky urcene detom v 6. mesiacoch. A stalo by to za tu namahu porovnat, ake mnozstvo cukru obsahuju s porovnanim s marinou. Mozno zistime, ze v tom nie je az tak velky rozdiel.

Inak, ked som bola dieta ja (veeeelmi davno), tak sme veselo papali marina keksy zmixovane s mliekom uz od dvoch mesiacov, v tretom mesiaci sa pridal rozmixovany kuraci vyvar. Vzdy len pulim oci, ked mi to rodicia spominaju 🙂 ,ale som tu, ziva, zdrava a bez jedinej alergie 😉

Strana
z3