Môže 6-mesačné dieťa papať placky?
Ahojte, malý má 6mesiacov, od 5.mesiaca prikrmujem, nemixujem, pučila som alebo napareny hranol dala.
Vsade ale sa všetko parí/varí - mozu taketo male 6mesacné aj pečenu zeleninu či placky, rozne väčšie gulky s mixom zelenina maso..atď. ? Proste nie len kašička a na lyžičke... pripadne ked moze aj žltok pomaly tak to hocičo porobi clovek.
Vďaka!
To všetko od 8-9 mesiacov.. teraz kaše a zelenina.. mate čas.. nemusíte sa ponáhľať.
Podla mna moze. Pripadne pecene v rure. Ale zrejme bude musiet zapijat vodou, kedze je to suchsie.
Hmm....a čo si to pýta? Myslím, že nie
A preco mu nedavas normalne to co sa ma davat 6 mesacnym detom? Preco taketo vymyslanie?
@vivi2023 za mesiac si stihla zaviesť toľko potravín, ovocia, zeleniny, mäso, vajcia... Ze z toho chceš už robiť aj mix? No ty si veľmi rýchla. Pre dobro dieťaťa, treba spomaliť. Nemáš sa kam ponáhľať. Každá nová zložka sa ma zavádzať postupne a sama a minimale 2-3 dni aby si vedela odsledovať reakciu. Ak dieťaťu takto všetko dávaš nakopu, nemáš v tom asi moc prehľad....
Ma cas...ak ma este len mesiac prikrmy, to mate vela co kombinovat, skusat...
Je to male babo, jemu nevadi stereotyp, ved aj nova potravina sa zavadza 3 dni za sebou. Ze by to dospely takto nejedol, tak dieta to tak nema .. ono este len skúša, testuje chute, konzistencie... A ty zase potencialne alergické reakcie
placky v stave ako poznám ja - pražia sa - tak to nie.
možno od roka.
6 mesačne ešte ani nevie co to je, nie ešte vymýšľať s konzistenciou. Bud rada, že nemusíš mixovať, zatiaľ si to nekomplikuj, ešte budeš musieť vymýšľať, čo navariť, keď začne obdobie "fuj, toto neľúbim"
@vyrovnanaosoba velmi dobre pozname 🙈 a teraz cez prazdniny katastrofa nieco vykuzlit 🙈
Ďakujem za reakcie 🙂 ukončujem túto debatu :D
@pralinka86 dobrý komentár, ďakujem, pravda.
Ono chcela som ísť BLW metódou a oni "plackujú" už dosť skoro.
Tak áno BLW ale 6 mesačne sa tým akurát tak zadusi...
@vivi2023 v žiadnom prípade nie pečené ani pražené, ani nasucho na panvici. Tráviaci systém ešte nie je dovyvinutý. Prvé mesiace, najlepšie do roka, len varené vo vode alebo pare. Zeleninu, mäso, zemiaky, cestoviny, ovocie, podľa toho či máte alergie v rodine, na nete sú tabuľky čo pridávať v ktorom mesiaci. Žĺtok z vajíčka áno, bielok nie. Treba opatrne na začiatku.
@anjelicek26 prečo by sa malo dusiť? Od 6 mesiacov idem s dcérou blw a žiadne dusenie nebolo

Placky máš na mysli asi zemiakové a tie sa pokiaľ viem, pražia. To by som asi šesťmesačnému dieťaťu ešte nedávala. Má čas na také veci, je to predsa len ťažšie stráviteľné pre taký malinký žalúdok.