Môže 8 mesačné dieťa papať piškóty?
Moze 8mesacne babo papat piskoty ked obsahuju vajce.
Vidíš ako si jednou otázkou vyprovokovala naše známe naturalky 🙂 kľudne jej daj piškótku nám to Dr dovolil od 6 mesiaca do ovocia, takže sa nemusíš báť že by to bolo nezdravé 🙂 je to len piškotka 🙂 a nevšímaj si tie čo tu reagujú ako histerické slepky, to je asi tým že potrebujú dať niekde ventil a nepochopili na čo je tento WEB 🙂 že by na to aby sme si tu pomáhali? a nie aby sme sa urážali a kázali si??
samozrejme, ze moze 😉
boze baby optajte sa svojich starych rodicov ci rodicov co ste papali vy? kedysi sa jedli vajicka s cukrom miesane mrkva a piskoty ...muka sa vobec neriesila bola len biela a ked uz ide o to co je a nieje zdrave tak pozriet treba ovzdusie tam su prave alergeny...to je to preco niesme zdravy ..kedysi ludia nepouzivali tolko dopravnych prostriedkov a verte tomu lebo nie vsetko sa nesie vzduchom...maminky nech deticky papaju vsetko co sme papali my ...moj maly dostal ku koncu 3 mesiaca polievocku krupicku predsnidavku a ako je spokojnyyyyyyy a po papanicku jak dzavotal?
v tomto veku uz aj ano, ale samozrejme s mierou, nie ze schrume cely balik 😀
len potom sa kde kto cudujeze dieta mu odmieta ovocie-lebo ho pozna len s piskotou rozmrvenou a preco to moje jedava bezne aj po vonku zeleninu nakrajanu 😉 jedla bez ziadcnej vyzivovej hodnoty jamalej nedavam-to znamena,nema z toho nic prospesne pre organizmus,ja som radsej,ze ma rada napriklad banany alebo avokado alebo.. viem,ze som prisnejsia,kedze sme stravou liecili,ale myslim si,ze to male brusko sa da aj "efektivnejsie naplnit" . to je moj nazor,ale nikomu neberiem ten jeho. len som chcela vysvetlit,preco ja piskoty nedavam a ani sa nechystam a ze to ide v pohode aj bez nich 😉
P.S v mojom albume je recept na keksiky bez vajicka,co obsahuju len spaldlovu muku,maslo a jablka. mam rada domace veci,viem co je v nich 😎 😉
Preco nie?Jasne,ze ano! 😉
lepok sa doporučuje pridať dieťatku tesne pred ukončením 7. mesiaca. Ale každá maminka si zo všetkého berie to, čo je vyhovuje. Ale malému piškotky dávaj už normálne a aj všetko z lepku.
Aj ja mojej 9-mesačnej občas dám piškótu (zjedla ich doteraz asi 5). Pekne jej ju dám do ruky a ona si hryzká, občas jej ju vezme z ruky náš pes. Myslím, že nič hrozné sa nestane, pokiaľ to nebude denne. Podľa mňa zdravým deťom to nevadí, ale ak by sa objavila nejaká alergia, asi by som si vyčítala ... 😉
jasne ze moze. ved neznie cely balik preboha.. par piskot do vyzivky nikomu neublizilo.. a ak sa jedna o muku lepok sa ma zavadzat od 7 mesiaca taakze.... aj nas alexko papal a aj papa..
jééžinko to co je za niektore rekcie?! .. jasne ze moze, neboj sa ... neuskodis mu tym..
Daj svojmu babatku, co mu chuti... piskotka neublizi 😉 Zazila som na ihrisku "scenku", ked moja dcerka jedla keksiky a taky maly chlapcek tak hipnoticky na tie keksiky pozeral, ze som mu ponukla... Jeho mamina zasiahla, ze on take neje, ze ona mu pecie celozrnne kolaciky... aj tak chuda chlapca vyzeralo... chuducke, cintlavucke, bleducky, tvar ako prisvitnu... (na rozdiel od jeho maminy, ktora mala "zopar" kileciek navyse) 😒 Takze moj nazor je nech dieta ochutna postupne vsetko, samozrejme s mierou 😉
Matky, matky.... ach tie vase "kontra-komentare", ze co volakedy jedavali vase babky a mamy a tety a ujco z vedlajsieho domu su absolutne na smiech.... 😀
Ked uz idem s niekym diskutovat, tak si aspon "zagooglim" poriadny argument....
Volakedy nebolo toho vela, co je teraz
Volakedy sme mali menej informacii, ako mame teraz...
Moja "osobna" odpoved pre @kvietik je: Ano, je to dobre zabavka...v tomto veku toho aj tak vela nepoje, skor len pozuje... Hlavne nie casto.

preco sa niektore maminy pytaju na veci, ktore si najlepsie aj tak zodpovie kazda mama sama? Ak by som chcela dat, tak dam a ak nie, tak nedam a hotovo. Moje deti ich obcas mali a tu su, dokonca aj teraz ked je starsia uz prvacka, si obcas vypyta mliecko s piskotkami, ale ked to ma, tak potom je to vystaci na dlho....zasa pyta mozno aj po 3 mesiacoch. Keby som mozno zakazovala, tak o to viac to chce, takto jej dam a potom je klud.Ved deti rastu a chcu vyskusat aj ine, ako len super zdrave jedla...........a my sme co jedavali do jablka?? tiez piskotiky...........