Môže dať 7 mesačnej kojenej dcére Pribináčika?
Ahojte, mám 7-mesačnú dcérku. Papala už zeleninku ako mrkvičku, zemiačik, brokoličku, špenátik, potom jablčko, kuriatko a dnes jej chcem dať pribináčik, môžem? Ešte stále ju kojím...ďakujem za odpovede
ja som tiež nevedela od kedy ale moja doktorka mi na poradni v 10 mesiaci povedala že už može tak som mu to skusila a nič od vtedy ho papava dosť často ale čisty tvaroh som ešte neskušala
Pribináčik, by som skôr ako po roku nedávala.. vlastne načo??? Ked kojíš, netreba žiadne mliečne výrobky.. ak nie, tak jogurty!!! a mliečne kaše...
Ja davam malej sem tam aj vanilkovy termix,pribinacka jahodoveho,bananoveho a velmi jej chuti 😉 A to ma 10 mesiacov
ja som zacala davat od osmeho mesiaca vanilkovy jogurt,pribinacek radsej nie..
kojene deti jogurty az od 10 mesiaca!
nie so m ešte mamička, ale myslím, že je to skoro. Tvaroh sa papá až od roka. Inak ajd eti v reklame majú také tri roky. Netreba s aponáhľať=) A keď už bude mať rôčik, tak lepšie je zmiešať tvaroh so smotanou a cukrom. Bude toho viac a budete vedieť, čo tam je.
Tieto vyroky su fantasticke:
" Skus"
"vyskusaj, ved uvidis"
" Ja som poskusala a nic sa nestalo"
"nasa mama a babka nam toho dali a nic sa nestalo"
"mozes, ved uvidis, ci nebude dieta na nieco alergicke"
"a preco nie, ved hadam sa nic nestane"
"a co jedli deti kedysi a nic im neni teraz"
"a ak bude v pohode, podla mna jej uz mozes kludne dat."
"ja som davala a detom to moc chuti"
A vy ste si pomylili vase deti s mysami na testovanie potravin??? 😎 😀 😀 😝 😝 😅 😅
Ubohe.....
ja naozaj neviem, kam sa maminky ponahlaju...ja chapem, ze chceme detickam dat pestru stravu, ale pestrost nie je v mnozstve roznych "sajrajtov" ale vo vyvazenosti vitaminov a ostatnych latok potrebnych pre nas vyvoj a zivot. Teda aby malo dietatko vapnik, zelezo, vlakninu, bielkoviny, prirodne sacharidy atd. Taketo male deticky dokazu papat aj kazdy den to iste keby uz k tomu doslo...pridavame im ostatne potraviny aby sa s nimi oboznamili,ale co je take nevyhnutne na tom aby jedlo pribinacka? Lebo to je to produkt urceny detom a vsetky deti to jedia? Ako tu uz bolo spomenute par krat - len si precitaj co pribinacik, milacik a ine uzasne jedla s krasnym detskym nazvom obsahuju...je to uplne zbytocne to detom davat...
Moj maly bude mat coskoro 2 roky a verim ze o Pribinacikovi este dlho nebude pocut..zatial to nepozna, tak nepyta...papame biely smotanovy jogurt, iba ak s vanilkovou prichutou, co tiez nie je uz bohvieco, ale lepsie ako activie, pribinacky ci ine znacky s ovocim akoze, co je len tak aroma...My sme tiez papavali tie uz spominane HIppky v BIO kvalite, asi do roka a pol...tiez dobra volba, kedze som do maleho nemusela davat umeliny...teda moj nazor, Pribinacik v ziadnom pripade nie.
Milá mamička ,Pribinačik odporúčame od desiatich mesiacov života dieťaťa
nieeeeeeeeeeeee ja by som to nedala ani ročnej, nerada kupujem tieto značky, my máme také fajné slovenské výrobky ako Zvolenské alebo selčianske jogurty, svojej 7 mesačnej môžeš dať akurát tak biely jogurt 🙂
ja by som určite nedávala, na to má ešte čas 😉
Dokiaľ som nemala dieťa ani som netušila aký je Pribináčik obľúbený 🙂 kde sa hrabú moje bio probiotické jogurty, ja som ho ešte nedávala a ani tak skoro neplánujem dávať ale stále počúvam ty nedávaš pribináčika? 😖
podla mna nie..a argumenty ved mamy davali isteze..som alergicka na mlieko orechy,a boh vie co vsetko...isteze kedysi bolo ano kedysi sa byvalo v jaskyniavh tak sa vratme do jaskyn a lovme zver..to co su za argumenty??? co tak trocha respektu voci vlastnym detom???ked raz povedia vedci co to skumaju ze to dobre nie je tak kto som ja aby som ich spochybnovala...a tabulky...ved tabulky robili odbornici na vyzivu..tak jedna zenska na materskej vie viacej ???alebo svokra alebo matka???kto su tieto zeny,,,,??obycajne upracovane zeny ktorym povedali kedysi co jest tym to povedali kedysi....znova opakujem vratte sa do jaskyn ak neuznavate vedu a odbornikov a potom zistite ze ludia s takymto stravovanim sa dozivali 30tky a to bol velky uspech...este stale neuznavate tabulky???jemine to ste ma tu niektore vytocili hlupostou....
nas maly taketo kremy alebo podobne termixy vobec nechce a ani ich neje lebo ho z nich az napina ...a ja osobne nevidim dovod mu ho davat ked zdravsi je urcite smotanovy jogurt.... zvolensky alebo sabi ma strasne rad ,davam mu niekedy do neho na ranajky detske nastruhane susuenky plasmon alebo od sunarky alebo nestle,to priam zboznuje 😉
ako prepacte,ale tu by sa malo poradit,ked niekto nieco nevie a niektore zienky tu proste tak arogantne pisu....akoze da sa aj normalne pisat a nie ako napriklad to mu uz dajte hranolky atd...ja napriklad tiez mam 6mes.babo a skusila som mu uz par krat dat dracika a je v pohode...ano ked citam ako tu niektore zeny pisu cista ironia ako dovidenia 😠
Ja pribinacka nekupujem, zle sa otvara a to zlozenie, radsej jej kupim Lipanek, ten je omnoho lepsi
KAM sa stale ponahlate, mamicky??? vsetko bude, vsetko ochutna, aj take veci, ake sa vam nebudu pacit. Ked odbornici poradia "tvaroh od roka kvoli nezrelosti obliciek", preco by som to spochybnovala? Kam by som sa ponahlala? Ujde mu nieco? Ja som isla podla tabuliek, co kedy ano a co nie, syn je zdravy, stihly a vysoky, nic ho nenutim, papa co mu chuti, ale REGULUJEM to ja, to znamena nedavala som mu klobasy od pol roka a neargumentovala, ze ved co, chutia mu. Kvoli zdraviu zubov nedavam lizatka, cukriky, cokoladu zacal dostavat po troch rokoch veku aj to len kusok, lebo ho zapeka. Sladke davam, je k zivotu potrebne, ale nie kvanta a nie eckove kraviny, ale domace kolace, zakusky a vzdy len kusok. Miluje ovocie, tam ma cukru dost, aj mu treba, lebo je sportovy typ a stale sa hybe, nesedi pred telkou a nepribera. Vy rozhodujete co dieta dostane, tak sa prosim riadte rozumom a kto ho nema, nech sa spolahne na rady ludi, co tomu rozumeju. Pisete: dala som XY jedlo a bol v pohode, ano TERAZ bol... ale ked sa nasledky prejavia o desat rokov, cas uz nevratite...
Pribinacik je dost tazky na zaludok. A to uz nehovorim co vsetko obsahuje. Urcite NIE
pribináčik má 2 mes. záruku umelina to by som nedala svojmu babatku, radsej čerstvy smotan. jogurt. a ešet najnovšie študie dokonca zistili že aj kinder mliečny rez a podobne tkz. zdrave sladkosti su pravimi opakmi, ozaj ak chceš aby tvoje dieta malo zdravu výživu tak mu to nedavaj najma takemu maličkemu. Ja som davala kašičky od N... alebo som sama robila nejake. najlepšie si je niečo o tom naštudovat aky dopat to može mat. Radsej si daj ty ten pribináčik, satči ked ho bude jest ked bude staršie ked si ho same vyžiada.
@zuzana76 pribinacik neobsahuje konzervanty... precitaj si zlozenie 🙂 @brady1 citala si si zlozenie? NIe vsetko co ma dlhsiu trvanlivost je hned plne skodlivych Ecok.. Samoska nesuhlasim ze by mala dat teraz pribinacka, to nie, ale pribinacik z tvarohovych dezertov ma asi najlepsie zlozenie 🙂 Ozaj a kde si nabrala ze ma 2 mes. zaruku? Ja som taky este nemala 🙂
tvoja vec čo dáš svojmu dietatu ale pokial trošku čítaš o tom ako dieta prikrmovat a co by sa malo dat a co nie tak pribinacik určite nie lebo obsahuje tvaroh a ten zatazuje ladviny,ved má čas ešte sa takých vecí napapa dost,aspon do roka počkaj s takýmito ťažkými vecami aj ked su také názory ako a ja som davala a mojemu nič nie je to všetko sa môže odrazit na zdravý v neskoršom veku,bielok,tavroh,soľ sa dáva až po roku a tiež v obmedzenom množstve
nie
A kto povedal, ze biely jogurt je dobry....viete co ja si myslim, ze do dvoch rokov len kojme ...... 😝

ahoj,ja som tiez malej az poroku davala pribinaciky,jogurty ...atd.lekarka tiez vravela az od roku,lebo obsahuje tvaroh ja si mysli ze ked das po roku tak nic nestrati este sa preje pribinac. 😀