icon

Môže osemmesačné dieťa konzumovať med?

ejanjelik
13. aug 2025

Slávili ste niektorá výživu medom? Banány sa mi minuli. Bude to problém,keď ju bude jesť cca 8 mesačná?

jar_ka
13. aug 2025

Med sa nesmie podávať deťom do 1 roka, môže spôsobiť závažné až smrteľné ochorenie botulizmus. Po prvom roku len v obmedzenom množstve.

anonym_89ff27
13. aug 2025

Staci pouzit google: "Med by sa deťom do jedného roka života nemal podávať vôbec. Je to kvôli riziku botulizmu, ktorý môžu spôsobiť baktérie Clostridium botulinum nachádzajúce sa v mede, a ktoré môžu byť nebezpečné pre nezrelý tráviaci systém dojčiat. Po prvom roku života je med vo všeobecnosti bezpečný v malých množstvách. "

ejanjelik
autor
13. aug 2025
@anonym_89ff27

Staci pouzit google: "Med by sa deťom do jedného roka života nemal podávať vôbec. Je to kvôli riziku botulizmu, ktorý môžu spôsobiť baktérie Clostridium botulinum nachádzajúce sa v mede, a ktoré môžu byť nebezpečné pre nezrelý tráviaci systém dojčiat. Po prvom roku života je med vo všeobecnosti bezpečný v malých množstvách. "

@anonym_89ff27 toto viem,len ma napadlo,ci tomu nepredijde sterilizácia

mondolina
13. aug 2025

@ejanjelik
načo výživu potrebuješ sladiť?

ejanjelik
autor
13. aug 2025
@mondolina

@ejanjelik
načo výživu potrebuješ sladiť?

@mondolina zdala sa mi kyslá, ale už som bola dokúpiť banany

luliu
13. aug 2025
@ejanjelik

@mondolina zdala sa mi kyslá, ale už som bola dokúpiť banany

@ejanjelik nie, med nie je určite vhodný a k "sterilizácii" sa radšej nebudem vyjadrovat

ejanjelik
autor
13. aug 2025
@luliu

@ejanjelik nie, med nie je určite vhodný a k "sterilizácii" sa radšej nebudem vyjadrovat

@luliu co je zle na sterilizacii?

ejanjelik
autor
13. aug 2025

Blbý názov diskusie ste mi zmenili

luliu
13. aug 2025
@ejanjelik

@luliu co je zle na sterilizacii?

@ejanjelik ty si naozaj myslíš, že sterilizáciou, teda asi myslíš zohriatim, to, čo je v mede nevhodné pre dojčatá zmizne? Nie, naozaj nie

janai1
13. aug 2025
@ejanjelik

Blbý názov diskusie ste mi zmenili

@ejanjelik a aký názov diskusie si predstavuješ? Však presne na to sa pýtaš 😂

januska12323
13. aug 2025

Med je alergén a pár mesačné dieťa ho nepotrebuje k životu. Výživa nemusí byť sladká, ide o ochutnávanie chutí.

44janica44
13. aug 2025

Dieťaťu nepotrebuješ sladiť žiadnu výživu ...ani banánom. To že tebe sa zdá kyslá neznamená že aj dieťaťu bude....
Zbytočne ho učíš iba na sladšiu chuť jedla.
Takto si pomaly zarobia na problém, že dieťa bude chcieť iba sladkú chuť jedla a nápojov.

ejanjelik
autor
13. aug 2025
@janai1

@ejanjelik a aký názov diskusie si predstavuješ? Však presne na to sa pýtaš 😂

@janai1 vyznieva to ako keby som ho nabrala a lyžičku a dala zjest

veronikah96
13. aug 2025
@44janica44

Dieťaťu nepotrebuješ sladiť žiadnu výživu ...ani banánom. To že tebe sa zdá kyslá neznamená že aj dieťaťu bude....
Zbytočne ho učíš iba na sladšiu chuť jedla.
Takto si pomaly zarobia na problém, že dieťa bude chcieť iba sladkú chuť jedla a nápojov.

@44janica44 presne... známa s týmto teraz bojuje. Od začiatku 90% ovocie,lebo malý nechcel zeleninu,tak dávala ovocie. Nechcel čistú vodu,tak bol čajík a doteraz nechce zeleninu,mäso ani len čistú vodu,max pár lyzičiek aj to s rozptýlením. Jediné čo ako tak ide je mrkva,tekvica a pod. kvôli sladšej chuti.

44janica44
13. aug 2025
@veronikah96

@44janica44 presne... známa s týmto teraz bojuje. Od začiatku 90% ovocie,lebo malý nechcel zeleninu,tak dávala ovocie. Nechcel čistú vodu,tak bol čajík a doteraz nechce zeleninu,mäso ani len čistú vodu,max pár lyzičiek aj to s rozptýlením. Jediné čo ako tak ide je mrkva,tekvica a pod. kvôli sladšej chuti.

@veronikah96 moje dieťa je tiež slabý jedák ale ponúkam všetko aspoň ochutnať a to bude mať 4 roky. Rozhodne nevaríme obľúbené jedlá dookola už si teraz dá vysvetliť že aspoň skúsi.

Známa ma tiež dieťa ...rozdiel s mojim je vekovo 1 mesiac, vahovo dobrých 10 kíl. Tam bol problém že nechcel varenú stravu ... Miesto skúšania a ponukania vždy keď nechcel dostal pribinacik a piškóty ... Ako povedal náš pediater - matka musí vydržať, ono to dieťa hladné nebude.

mamutka
13. aug 2025

Med je hnusný alergén. Treba s tym začať neskôr a veľmi opatrne.

anonym_ad7de2
13. aug 2025

Samozrejme, že môžeš, ak ho navyše ešte aj sterilizuješ, takže potenciálna bububu baktéria sa usmrtí.

milanemila
13. aug 2025

@ejanjelik nie 8m netreba nicim sladit 🤦🏼‍♀️

sajmonka_1216
13. aug 2025

Ja som nedávala, ale švagriná ešte mladšiemu močila celý cumlík priamo do medu, keď plakal a nedal sa utíšiť... vravela som jej že med by nemala, ale dávala aj tak... nič sa ale nestalo, našťastie..

almia
13. aug 2025

@ejanjelik môžeš dat len Agátový. A najlepšie od včelára kúpiť Agátový, ten sa môže aj malým bábätkám dávať od 6mesiacov. Iný nie ...

luliu
13. aug 2025
@almia

@ejanjelik môžeš dat len Agátový. A najlepšie od včelára kúpiť Agátový, ten sa môže aj malým bábätkám dávať od 6mesiacov. Iný nie ...

@almia a načo? Načo dávať takému malému dieťaťu med? Aký to má zmysel?

almia
13. aug 2025
@luliu

@almia a načo? Načo dávať takému malému dieťaťu med? Aký to má zmysel?

@luliu ja odpovedám na otázku ..či môže ..prečítaj si nadpis! Áno môže Agátový je vhodný od 6m.
Načo je tvoja otázka ...na tú si odpovedzte každá sama...nerypte stále

luliu
13. aug 2025
@almia

@luliu ja odpovedám na otázku ..či môže ..prečítaj si nadpis! Áno môže Agátový je vhodný od 6m.
Načo je tvoja otázka ...na tú si odpovedzte každá sama...nerypte stále

@almia žiadny med by nemalo jesť tak malé dieťa, ani agatovy. Nie je žiadnou výnimkou......

beata_k
13. aug 2025
@almia

@almia Ani agatovy sa nesmie. Rovnako ako v kazdom inom mede sa moze nakazit botulotoxinom.

sisaka
13. aug 2025
@mamutka

Med je hnusný alergén. Treba s tym začať neskôr a veľmi opatrne.

@mamutka med sa deťom mladším ako 12 mesiacov nepodáva, lebo môže obsahovať botulinum toxín, nie preto, že je to “hnusný alergén”. Ľudia majú v dnešnej dobe alergie už pomaly aj na čistý vzduch, to, že má niekto alergiu na nejakú potravinu ešte nerobí z tej potraviny niečo hnusné.
Nepasterizovaný med má množstvo zdravotných benefitov.

mamutka
13. aug 2025
@sisaka

@mamutka med sa deťom mladším ako 12 mesiacov nepodáva, lebo môže obsahovať botulinum toxín, nie preto, že je to “hnusný alergén”. Ľudia majú v dnešnej dobe alergie už pomaly aj na čistý vzduch, to, že má niekto alergiu na nejakú potravinu ešte nerobí z tej potraviny niečo hnusné.
Nepasterizovaný med má množstvo zdravotných benefitov.

@sisaka mne to o mede vysvetľovať nemusíš, ako vidis, tu niektoré mamičky sa vynasli a zistili, že keď med sterilizuju, už sa dieťa nemôže ničím nakaziť 👀 takže im pridávam informáciu, že môže spôsobiť aj alergickú reakciu a tam si nepomôžu ani tou ich sterilizáciou. Akokoľvek zvyšok mojej rodiny med miluje a mňa by to zabilo, viem o ňom aj pekne hovoriť, ale keď čítam ako to niektoré pchaju babatkam aby mali pokoj, tak ma to naozaj vytáča

tamta
13. aug 2025

A čo je zlé na kyslejsej vyzive? Zrejme taka ma byt, neslad hneď tomu dieťaťu prehnane všetko, potom ti iné nebude chcieť jest... V živote mi teda nenapadlo dosladzovat výživu, ci uz bananom alebo medom 😀
Mimochodom, deti majú zväčša kyslé rady.