Môže osemmesačné dieťa konzumovať med?
Slávili ste niektorá výživu medom? Banány sa mi minuli. Bude to problém,keď ju bude jesť cca 8 mesačná?
Staci pouzit google: "Med by sa deťom do jedného roka života nemal podávať vôbec. Je to kvôli riziku botulizmu, ktorý môžu spôsobiť baktérie Clostridium botulinum nachádzajúce sa v mede, a ktoré môžu byť nebezpečné pre nezrelý tráviaci systém dojčiat. Po prvom roku života je med vo všeobecnosti bezpečný v malých množstvách. "
Staci pouzit google: "Med by sa deťom do jedného roka života nemal podávať vôbec. Je to kvôli riziku botulizmu, ktorý môžu spôsobiť baktérie Clostridium botulinum nachádzajúce sa v mede, a ktoré môžu byť nebezpečné pre nezrelý tráviaci systém dojčiat. Po prvom roku života je med vo všeobecnosti bezpečný v malých množstvách. "
@anonym_89ff27 toto viem,len ma napadlo,ci tomu nepredijde sterilizácia
Blbý názov diskusie ste mi zmenili
Med je alergén a pár mesačné dieťa ho nepotrebuje k životu. Výživa nemusí byť sladká, ide o ochutnávanie chutí.
Dieťaťu nepotrebuješ sladiť žiadnu výživu ...ani banánom. To že tebe sa zdá kyslá neznamená že aj dieťaťu bude....
Zbytočne ho učíš iba na sladšiu chuť jedla.
Takto si pomaly zarobia na problém, že dieťa bude chcieť iba sladkú chuť jedla a nápojov.
Dieťaťu nepotrebuješ sladiť žiadnu výživu ...ani banánom. To že tebe sa zdá kyslá neznamená že aj dieťaťu bude....
Zbytočne ho učíš iba na sladšiu chuť jedla.
Takto si pomaly zarobia na problém, že dieťa bude chcieť iba sladkú chuť jedla a nápojov.
@44janica44 presne... známa s týmto teraz bojuje. Od začiatku 90% ovocie,lebo malý nechcel zeleninu,tak dávala ovocie. Nechcel čistú vodu,tak bol čajík a doteraz nechce zeleninu,mäso ani len čistú vodu,max pár lyzičiek aj to s rozptýlením. Jediné čo ako tak ide je mrkva,tekvica a pod. kvôli sladšej chuti.
@44janica44 presne... známa s týmto teraz bojuje. Od začiatku 90% ovocie,lebo malý nechcel zeleninu,tak dávala ovocie. Nechcel čistú vodu,tak bol čajík a doteraz nechce zeleninu,mäso ani len čistú vodu,max pár lyzičiek aj to s rozptýlením. Jediné čo ako tak ide je mrkva,tekvica a pod. kvôli sladšej chuti.
@veronikah96 moje dieťa je tiež slabý jedák ale ponúkam všetko aspoň ochutnať a to bude mať 4 roky. Rozhodne nevaríme obľúbené jedlá dookola už si teraz dá vysvetliť že aspoň skúsi.
Známa ma tiež dieťa ...rozdiel s mojim je vekovo 1 mesiac, vahovo dobrých 10 kíl. Tam bol problém že nechcel varenú stravu ... Miesto skúšania a ponukania vždy keď nechcel dostal pribinacik a piškóty ... Ako povedal náš pediater - matka musí vydržať, ono to dieťa hladné nebude.
Med je hnusný alergén. Treba s tym začať neskôr a veľmi opatrne.
Samozrejme, že môžeš, ak ho navyše ešte aj sterilizuješ, takže potenciálna bububu baktéria sa usmrtí.
@ejanjelik nie 8m netreba nicim sladit 🤦🏼♀️
Ja som nedávala, ale švagriná ešte mladšiemu močila celý cumlík priamo do medu, keď plakal a nedal sa utíšiť... vravela som jej že med by nemala, ale dávala aj tak... nič sa ale nestalo, našťastie..
Med je hnusný alergén. Treba s tym začať neskôr a veľmi opatrne.
@mamutka med sa deťom mladším ako 12 mesiacov nepodáva, lebo môže obsahovať botulinum toxín, nie preto, že je to “hnusný alergén”. Ľudia majú v dnešnej dobe alergie už pomaly aj na čistý vzduch, to, že má niekto alergiu na nejakú potravinu ešte nerobí z tej potraviny niečo hnusné.
Nepasterizovaný med má množstvo zdravotných benefitov.
@mamutka med sa deťom mladším ako 12 mesiacov nepodáva, lebo môže obsahovať botulinum toxín, nie preto, že je to “hnusný alergén”. Ľudia majú v dnešnej dobe alergie už pomaly aj na čistý vzduch, to, že má niekto alergiu na nejakú potravinu ešte nerobí z tej potraviny niečo hnusné.
Nepasterizovaný med má množstvo zdravotných benefitov.
@sisaka mne to o mede vysvetľovať nemusíš, ako vidis, tu niektoré mamičky sa vynasli a zistili, že keď med sterilizuju, už sa dieťa nemôže ničím nakaziť 👀 takže im pridávam informáciu, že môže spôsobiť aj alergickú reakciu a tam si nepomôžu ani tou ich sterilizáciou. Akokoľvek zvyšok mojej rodiny med miluje a mňa by to zabilo, viem o ňom aj pekne hovoriť, ale keď čítam ako to niektoré pchaju babatkam aby mali pokoj, tak ma to naozaj vytáča
A čo je zlé na kyslejsej vyzive? Zrejme taka ma byt, neslad hneď tomu dieťaťu prehnane všetko, potom ti iné nebude chcieť jest... V živote mi teda nenapadlo dosladzovat výživu, ci uz bananom alebo medom 😀
Mimochodom, deti majú zväčša kyslé rady.

Med sa nesmie podávať deťom do 1 roka, môže spôsobiť závažné až smrteľné ochorenie botulizmus. Po prvom roku len v obmedzenom množstve.