Môžem dať 7 mesačnej dcérke prevarené plnotučné mlieko?
možem dat 7 mesačnej dcerke plnotučne mliecko prevarene? s cukrom, či bez?
Ahoj, ja by som na Tvojom mieste ešte počkala, aspoň do jedného rôčka a cukor určite nie, nech sa zúbky nekazia...
Ja by som určite ešte nedala kravské, všetko má svoj čas, pravdu povediac mňa by to ani nenapadlo v takom veku... Naša prvý krát vypila puding na fľašku z kravského vo veku asi 13- 14 mesiacov a aj to som mala obavy... Určite daj radšej umelé 🙂
my ako deti sme sice pili kravske mlieko v takom veku, ale radsej by som este nedavala ... syn dostal kravske az v roku a pol, do varenia som davala skor ... ale do roka a pol pil UM a urcite nedavat cukor v takom nizkom veku
je to tvoje dieta takze ty zodpovedas za jej stravu a nie ostatne matky....krabickove dnesne mlieko uz ani mlieko nie je....je to len biela voda....ak mate v rodine nejake alergie tak by som pockala aspon do roka...a cukor urcite nie....moje deti maju skoro 6 rokov a dcera 3 a ziaden cukor ci to mlieka, kakaa alebo caju nedavam ..a obaja maju zatial ukazkovy chrup bez kazu 🙂 okrem ineho .....
Cukor urcite nie,mlieko kravske tiez nie,lebo fakt,to uz ani nie je mlieko.minule som,citala,ze ani macky nesmu mlieko.dovod? Je tolkokrat upravene,ze mackam,robi zle. Radsej umele,lebo to je aspon upravene pre potreby babatka,je tam,znizeny obsah bielkovin,obohatene o vitaminy,zelezo a ine dolezite prvky.
prilis vela bielkovin skodi vyvijajucim sa oblickam,preto sa nesmie do roka ani tvaroh a vyrobky z neho,preto aj s obycajnym,kravskym,mliekom opatrne.
ja som,davala kravske az od dakeho 14.mesiaca do privarkov ci mliecnych polievok,ale kase blli z umeleho a maly aj do sklro 3rokov pil UM,potom uz nechcel,pit a nepije ziadne mlieko.
Ja by som ho určite tak skoro nedala. Staršiu som kojila 13 mesiacov a potom som jej dávala sunár. Mladšiu som kojila 2 a pol roka a potom kravské, aj ked asi pol roka ju z neho nadrapovalo. Čo sa týka otázky ohľadne mlieka by som ešte predýchala, ale CUKOR??? To snáď nie.....
Ja mam 4 deti,vsetky po kojeni isli na mliecko.Najstarsi bol kojeny 3 mesiace,mliecko mal priamo ceerstvo nadojene,starsia dcera bola kojena 1 tyzden,mladsia dcerka bola kojena 1,5mesiaca a nas najmensi 2 mesiace.Su zdravy,baculaty.Ak by som mala pristup ku koziemu mliecku nevaham a podavam detom. 🙂 😉
Stretls som na jednej rodinnej oslave mamicku.Maju doma svoju kravu.
Povedala mi ze syncek od 8 mesiacov pije toto mlieko zriedene s prevarenoy vodou.
Vraj nemal problem a ani jej dalsie dve deti.
Pytala som sa lekarky..aj citam odborne clanky....ja osobene si myslim..ze najskor od roka.
...
Tiez suhlasim ze dnesne kupovane mlieka nie su koser..ved otvorene trvanlive sa niektore aj
mesiac nepokazia.....
Takze pri takom babatku radsej neriskovat a ked uz vyuzit vhodne UM.
mna hlavne prekvapil ten cukor. Naco? Netreba zbytocne presladzat, nie je to dobre zo vsetkych hladisk.
Velmi vela ludi dava kravske....sice z obchodu to neviem jake je...my mame doma tri kravy a mama predava mlieko a viac ludi k nam chodi pre mliecko pre malinke deti....aj ja uz rozmyslam ze ho zacnam davat 7 mesacnemu synovy....naranajky mi ho pije z lyzicky a nic mu od neho neni.… tak asi pomalii zacnemnahradzat nutrilon...
Ahoj. Ja som mojej dcerke od 7-mesiacov prevarala polotucne. Odmietala umele a ked som jej skusila dat prevarene mliecko scucla ho len tak flasa piskala 😉 povedala som o tom doktorke a ta mi akurat povedala nech davam polotucne. Plnotucne je tazke pre take male deticky. Radsej nech pije polotucne ako ziadne. A sem tam som jej dala aj trosilinku cukru.
najstaršia dcera pila kravské mlieko cca od pol roka a dnes má 13 rokov a má alergie, ale nie je to nič hrozné. syn začal piť bebu ha ked mal pol roka a kravské mlieko sme začali dávať až keď mal cca 18 mesiacov. dnes ma 29 mesiacov a je silný alergik. tak si vyber 😒
najmenšia dcerá má 11 mesiacov, sme na beba ha a tiež zvažujem, že prejdeme na kravské mlieko. myslím, že tým nič nepokazíme, čo sa alergii týka 😉
Asi je este skoro.... A okem toho, kupene krabicove plnotucne mlieko nie je mlieko :( Smutne, ale je to tak...
každá nech robí podla svojho vedomia a svedomia....určite chce každá mamina pre svoje dieťatko to najlepšie...len nechápem tie výsmešné a ironické odpovede vy ste všetky padli múdre z neba,že?lebo každá čo dávate tie umeliny ste mali na rozbore tie sušené mlieka a viete že skutočne obsahujú to čo všetko píšú......papier toho znesie....ale treba sa ukludniť to čo sa povie a napíše v reklamách a na obaloch je isto pravda hlavne v dnešnom svete ked´sa dobre na takýchto veciach zarába...a všetko čo sa vymyká od tzv.normy je zle....aby sa žena bála dať niečo iné, ako to čo sa píše v múdrych internetových článkoch a fórach....
Asi ti tu budu pisat viacere, ze nie. V minulosti to detom davali a nebolo tolko alergii ako dnes. Ja si myslim, ze ak sa rozhodnes dat tak daj radsej z automatu cize nepasterizovane. To z obchodu nie je to "prave" kedze uz preslo upravou. Cukor ti radim nedavat. Nie je to zdrave, pre take male babo uz vobec a ani to netreba, ved mlieko samo osebe chuti dobre.
Ja síce nechápem načo je 7 mesačnému bábätku cukrové kravské mlieko, ale treba si uvedomiť, že aj tzv. dojčenské mlieka obsahujú bielkovinu kravského mlieka a navyše obsahujú (okrem iného) aj cukor.
Tu niektoré maminy odporúčajú plnotučné mlieko, ale napr. Bukovský vo svojej knihe neodporúča plnotučné mliečne výrobky pre takto malé deti, iba nízkotučné.
Ak máte v rodine alergie, tak by som klasické mlieko dala čo najneskôr.
Určite by som sa však najskôr poradila s pediatrom.

Ja som pockala a 1x dala tyzden pred 10m ale to len kvoli tomu ze manzel ma intoleranciu ale pokial nie su problemy tak zvykat podla mna uz mozes zacat tak napr. Raz za tyzden po par ml ale cukor by som nedavala to je zbytocne nech si zvykne na chut mlieka a nie na chut cukru.