icon

Môžem dať 7-mesačnému dieťaťu slivkovú výživu?

10. jan 2024

môžem dať skoro 7m dieťaťu slivkovú přesnidavku?

mala má abkm a mali sme sňou skoro stále len problémy(tráviace/s kakaním..je tam písane že od 5 ale nejako sa mi to nezda radšej sa opýtam ďakujem..

basulaak
10. jan 2024

Jasne. Aj ja som davala maly ju mal velmi rad ked bol babatko a papaval prikrmy. Aj ked mal tvrdsie hovienko som ju dala a vzdy pomohlo.

h2
10. jan 2024

Keď je na nej písané, že sa môže od 5. mesiaca, čo sa ti na tom nezdá?

milanemila
10. jan 2024

Slivky su fajn lokalne ovocie, kludne mozes dat pri zavadzani ovocia spolu s jablckami, hruskami, marhulami su ideal, kedze rastu “u nas”
Slivka nie je ziaden alergen, tak naozaj kludne vyskusaj 🙂

patka06
10. jan 2024

Čo sa ti na tom nezdá? Slivky pokojne môže
Ak má problémy s kakaním, ideálne je dať slivkovú šťavu ráno - na lačno

cookie29
10. jan 2024

Zalezi od toho, ake mate zavedene prikrmy. Ak si slivku este nezaviedla, tak pomaly, ale ano. Slivkovu stavu rano by som nedavala... jednak velka naloz cukru a jednak moze podrazdit a boliet brusko potom. To mozno az neskor.
My sme problemy s kakanim nemali, ale teda male bolo dojcene, co predpokladam Tvoje nie je, alebo je aspon dokrmovane a casto su v komercnych preparatoch napriklad ryzove zlozky a pod, co moze sposobit zapekanie. Inac u nas zaberalo aj jablkovo dulove pyré, tiez sezonne a lokalne. Alebo potom sme davali pravidelne Lactulose (porad sa s pediatrom), co je vlastne osmoticka vlaknina, ktora zadrziava vodu a stolica je maksia. Drzim palce

autor
10. jan 2024

@h2 no napríklad to že bývaju aj jahodové výživy od 4m a pritom jahody sa majú dávať až po roku... nechápem prečo skoro v každej jednej téme sa nájde jedna ktorá stále musí rýpnuť.a inak ďakujem každému za odpoveď🫶

h2
10. jan 2024

Nerýpem. Pýtam sa. Na výžive máš uvedený údaj. Keď chceš radšej informácie z modrého koňa, nech sa páči. 😒

milanemila
10. jan 2024

@h2 tym sa inac nie vzdy da riadit, lebo aj na sunarek instantnom caji je ze od 4m a je tam nadzubana glukoza, aroma…a to sa asi zhodneme, ze babatku davat sladky instantny caj asi nie je uplne super 🤷🏼‍♀️ a pri vyzivach a aj jedle v sklickach su tie mesiace skor podla konzistencie (ci su uplne vymixovane dohladka a nie kusky), lebo ani jahody nedas 4m a na vyzive to je.

anavixy
10. jan 2024

Jahody mozes kludne davat aj v pol roku (a vlastne aj skor ak ti to vyda podla postupnosti zavadzania potravin lebo tak ano jahodou nezacneme) 😊 keby si mala zimne dieta tak hadam nebudes cakat do roka a pol na dlasie domace jahody, ale das ich hned v prvom maji-juni a je to tak uplne v poriadku. Treba si vzdy odsledovat reakciu a nehrotit to tak strasne tabulkovo.
A detske instatne caje, ved tie su vhodne od 4m, na tom nic chybne nie je, ze je to tam napisane, to uz je na rodicovi ci chce davat take hluposti dietatu alebo nie. Za mna instantne detske caje ani rocnemu. Tak isto aj pri vyzivach musis sledovat ci su bez cukru, lebo aj take znacky sa najdu, ktore cukor pridavaju, bohuzial, ale stale to nie je o nic nevhodnejsie pre 4m dieta ako pre 8m (myslim tym ze je to rovnako nevhodne pre oba veky).

jaskolka
10. jan 2024

Kľudne môžeš, ono na vyzivach je ten údaj aj kvôli konzistencii výživy, hlavne ak ide o zeleninové, ci je to úplne pyré alebo už obsahuje aj väčšie kúsky jedla.

andrea_82
16. jan 2024

@anavixy a ja by som prave s tymi jahodami pockala az do toho roku a pol. Jahody su silnejsi alergen, ja sama som sa ako dieta vyhadzala, takze ja by som to neriskovala. V tomto idem podla odporucani.