icon

Môžem nahradiť kojenie prevareným mliekom u 9-mesačného dieťaťa?

kristina210
19. mar 2024

Ahojte,
rada by som Váš názor alebo radu.
Syn má 9 mesiacov,od začiatku sa kojíme (stále sa kojíme),príkrmy jeme zatiaľ cca takto: desiata ovocie max.do 60 ml,obed zelenina-mäso alebo polievka max do 70 ml,večera kaša max do 70 ml,ak jeme jogurt tak cca 60g...vodu 60-150 ml/denne...má dni kedy neje vôbec nič ani nepije vodu,len sa kojí...
Ono je to asi všetko ok,ale kojenie je už veľmi bolestivé niekedy a štípe má to...cítim,že toho mlieka akoby už toľko nebolo...chcela som malého dokrmovat UM,pretože prikrmy ešte veľa nezjeme...v skratke povedané,za 3 mesiace sme vyskúšali asi 7 UM,všetko vyvracia...jediné čo bol ochotný vypiť cca 30 ml bola prevarené 3.5% mlieko s vodou.
Myslíte,že môžem nahradiť kojenie 3.5% riadeným a prevareným mliekom? Alebo 3.5 bezlaktózovým ?
Napíšete mi väčšinou nech to neriešim,nech dávam vodu a príkrmy 😀 ale ton nám až tak ešte nejde...
Ďakujem

suzy2508
19. mar 2024

Do roka musí mať v strave buď umelé alebo materské mlieko. Neodporúča sa nahrádzať tieto mlieka kravským, odborníci upozorňujú na skryté mikrokrvácanie z čreva. Kravské môžeš použiť do varenia, ale určite nenahrádza materské alebo umelé mlieko v tomto veku ako jeden chod príkrmu. A nepočúvaj tie blbé rady, čo ti tu za chvíľu napíšu "ale ja dávam malej od 6 mes kravské a tu je". Poznatky hovoria jasne. Ak máš dojem, že už toľko mlieka nemáš, tak ho prikrmuj umelým. Ja osobne by som ti poradila častejšie dojčenie, veď aký je dopyt, taká bude ponuka. Prikrmovanim umelým mliekom si tú svoju tvorbu ešte obmedzíš. BTW kojím už vyše 14 mes.

kristina210
autor
19. mar 2024

Kojim na požiadanie,vysí ba mne každú 1.5 hodinu

amelia89
19. mar 2024

kravske mlieko sa v taketo forme urcite do roka vobec neodporuča. potrebuje um alebo materske. ak ho vyvracia tak sa porad s pediatrom moze ta nasmerovat na nejake hypoalergenne UM. uz by som ked tak vydrzala do roka kojit a potom uz mala zavedene mliecne vyrobky a ak ss rozje a bude toho mat dostatok v strave tak netreba ziadne ani um ani tvoje…

suzy2508
19. mar 2024

@kristina210 to je ale normálne. Môže mať rastový špurt, ísť zuby, môže na ňu niečo liezť, byť v úzkosti a ukľudňuje sa tým... Do roka nerieš ani, že ti nejako veľa nespapá z príkrmov, stále je to PRÍkrm. Hlavná strava stále mliečko. Už si vydržala takto dlho, hecla by som to kojenie ozaj do roka, ak jej bude stačiť a potom teda ako ti aj radí vyššie kočka viac mliečnych výrobkov / umelé. Ak si chceš navýšiť tvorbu a máš odsávačku, odporúčam power pumping. Mne to zachránilo kojenie 2x pri štrajku - navýši sa tým tvorba.

cookie29
19. mar 2024

kojite sa? Prikrmujete sa? 🙈 🙈 🙈

dieta do roka potrebuje bud materske mlieko alebo komercny praskovy preparat.
v 9m moze byt rastovy spurt, co sa casto prejavuje tym, ze castejsie pozaduje dojcenie, moze byt separacna uzkost, co sa casto prejavuje tym, ze castejsie pozaduje dojcenie, mozu ist zubky, co sa casto prejavuje tym, ze castejsie pozaduje dojcenie...

a ked uz bude treba, sla by som skor do kyslomliecnych vyrobkov (po roku) nie do mlieka ako takeho

suzy2508
19. mar 2024

@cookie29 ten materský plurál ma tiež vždy pobaví 😁 s tými kyslomliečnymi výrobkami súhlasím. Kopec vápniku tam je, ľahko stráviteľné pre bruško batoľaťa, nabité probiotikami... Normálne mlieko sa nechytá. Tiež nedávam synovi klasické mlieko piť.