icon

Mrkva je vo všetkých príkrmoch. Nie je to priveľa?

gledis
1. okt 2011

Ahojte, mám dilemu.Kupujem mojej už skoro 6 mesačnej dcere tie príkrmy Hami veľmi jej chutia až dnes som si všimla, že úplne v každej je mrkva.Začali sme s tými mrkva zemiačik, a teraz už papá aj tie s mäskom ale tá mrkva je úplne v každej hádam okrem tej špenátovej.Teraz neviem ako často by také malé deti mali jesť mrkvu, každý deň asi nie.

Strana
z2
danusica83
1. okt 2011

@andreah25 aj napriek tomu,ze ste priberali (teda ak ste priberali tak pekne ako my 🙂 ) si zacala s prikrmami?

tinki
1. okt 2011

@gledis Nerozumiem, prečo by nemohli jesť deti každý deň mrkvu. Je to najstráviteľnejšia potravina pre dieťatko. A čo myslíš, koľko jej je v tých príkrmoch? Úplne minimálne. Ja som aj staršiu aj teraz mladšiu kŕmim mrkvou každý deň. A do každého jedla. Ani jedna nie je žltá. A ak by aj bola, a čo..veď to je "farba zdravia". Nemaj obavy..

andreah25
1. okt 2011

@danusica83 Áno začala som aj napriek tomu, lebo môj osobný názor je ten, že čím skôr sa začne tak tým lepšie. Iste so mnou veľa mamičiek nebude súhlasiť, možno ani nejaký lekári by nesúhlasili, ale prečo nie. Osobne si myslím, že čím viac sa deti chránia, že toto nemôže lebo...., toto zase nie lebo......., tak sú deti chorľavejšie ako keď jedia všetko zaradom a čo najskôr. Som za, že tie prvé 4 mesiace len mlieko, ale potom postupne všetky jedlá: začali sme zemiačikom, do neho sme potom pridali mrkvu, potom brokolica, potom karfiol, cuketa, patizón, tekvica, kuskus, jablko, ..... Za každým novým som počkala tri dni, či bude reakcia a keď všetko pohoda, tak sme jedli 😀 . Malý má 11 mesiacov a váži takmer 11 kíl, ale nie je tučný čo by si niekto myslel, je pevný a vysoký, nosíme už veľkosť 86. Máme to v rodine, keďže oco, dedo, pradedo atď sú a boli riadny chlapi ako sa patrí..... Nakoniec mi sama lekárka povedala, že asi to bol dobrý nápad, že malý skvelo prospieva 😀 tak sa teším.

gledis
autor
1. okt 2011

@andreah25 to je presne môj názor aj my sme začali od 4 mesiaca ale u nás to bolo opačne mna nakopla doktorka k tomu aby som sa nebála a teraz papáme všetko priberáme a je to ok

@tinki ja nehovorím že nemôžu mrkvu, ja som len čítala na každom tom poháriku príkrmu že je tam mrkva tak ma to zarazilo že vlastne každý deň ju papá či to nevadí toľko mrkvy papať a nieje ani žltá zatial 😀

Strana
z2