Náhrada mliečnych výrobkov pri alergii na kravskú bielkovinu.
Ahojte maminky rada by som sa vas opytala tie co mate deticky s alergiou na bielkovinu kravskeho mlieka ako nahradzate mliecne vyrobky resp. napriklad vim natierate pecivo? Ake ,,jogurty,,? Davali ste niektora alebo davate napr. RAMU cisto rastlinnu? Pytam sa ohladom stravy pre 17 mesacnu. Dakujem vsm za vsetky odpocede tipy a rady.
vsetky mlieka obsahuju rovnake mnozstvo vit D a aj B2, s vynimkou kokosoveho a ryzoveho, tkore neobsahuju B2 vobec.
vsetky mlieka obsahuju rovnake mnozstvo vit B12 a vapnika a vacsina obsahuje aj rovnake mnozstvo vit E, okrem sojoveho kokosoveho a ryzoveho.
ked to mam zhrnut, tak sojove neobsahuje vitE, v porovnani s inymi ma vyssi podiel tuku, vela bielkovin.
mandlove mlieko je OK, len tie bliekoviny by mohli byt vyssie. mandle obsahuju velke mnozstvo bielkovin, tak nechapem, rpeco aj mlieo nema bilekovin viac.
lieskovoorrieskove + kesu + kokosovomandlo, rovnako ako mandlove, malo bielkovin, inak OK.
kokosove mlieko obsahuje viac nezdravych tukov ( je zname, ze kokosovy olej obsahuje rovnaky typ tukv, ako mliecne produkty, co nie je moc zdrave ), malo bielkovin, nema vit E a B2
ryzove opat malo bielkovin, vela, vela sacharidov, aj ked cukru obsahuje len o trosku viac, ako ine mlieka, ale stale su to sacharidy, co mu pridava na kaloriach. tiez neobsahuje B2 a vit E
ovsenne opat to iste, malo bielkovin, vela sacharidov, cukru rovnako ako ryzove, a nema vit E.
ja osobne by som to neprehanala so sacharidmi, cize ovsenne a ryzove mlieko ked tak, tak len vynimocne ore zmenu, no kokosove by som vylucila uplne koli tukom. ostatne mlieka v pohode, len tyhc bielkovin, keby maju viac. a teda vyhodnejsie us verzie bez cukru, ale tie uz mne osobne moc nehcutia a nie su v tejto verzii vsetky mleika.

setky mlieka maju uboho malo bielkovin - medzi 0,1-0,5g, len prave sojove obsahuje az 3g, co je teda 6-30x tolko, ako ine mlieka. to mu dodava tu sytejsiu chut a asi prave preto mi chuti najviac.