Alergia na bielkovinu kravského mlieka u trojročnej dcéry

iveta143
14. dec 2017

Ahojte maminky, chcem sa opytat, mojej 3 rocnej dcerke diagnostikovali alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka. Co vsetko je s tym spojene? teda co moze papat a co naopak nesmie vobec? Je mi jasne ze musime vylucit mlieko a mliecne vyrobky ale napr. take sladkosti maju v zlozeni ze obsahuje susene mlieko, alebo kyselinu mliecnu...toto by mohla papat? ci ani to nie? dakujem

janickacrazy
14. dec 2017

@iveta143 Skús pozrieť túto skupinku, tam nájdeš všetky informácie o alergii: https://www.modrykonik.sk/group/6958/

tamarka9
14. dec 2017

Určite nie,žiadne sušené mlieko v ničom, ani srvatka. Kyselina mliečna áno,tá s mliekom nič nemá okrem názvu 😊

prevenar
15. dec 2017

@iveta143
v podstate sa nic take nedeje ..vynechaj zo stravy vsetko v com je mlieko ..cize mlieko, syr, smotana , jogurty, maslo , mliecne cokolady a pod. sladkosti atd.

prejdi na mandlove, ryzove,sojove, makove, orechove mlieka . bud kupis, alebo si vyrobis sama , je to jednoduche ..na youtube najdes navody.

kupuj veganske syry - tiez , bud urobis cerstvy fermentovany z kesu orechov, ako kupis v nejakom bio-shope hotovy - co su vacsinou tvrde syry na baze kokosoveho oleja.

v skolke si vybav individualne stravovanie a nos jej vlastnu stravu . nieco s mliec. vyrobkom maju snad 3x denne. ^^

nepouzivaj bezlaktozove mlieko

to je cca vsetko 🙂

denka194
15. dec 2017

Nám ju tiež diagnostikovali ale lekár nám povedal raz za čas kyslomliecny výrobok môže pretože častokrát v detstve aj zmizne.
Určite nahradiť hlavnú časť rastlinnými ale raz za čas dávame acidofil. Mlieko.
Veľa robíme nátierky z rastlinného masla.

prevenar
15. dec 2017

@denka194 ..rastlinne stuzene tuky / margariny su velmi nezdrave veci , nieco si o tom pozri na internete. specialne z palmoveho, slnecnicoveho a repkoveho oleja . palmovy je zrejme to najhorsie co existuje.

sidush
20. dec 2017

Dobrý večer, sladkosti bude najlepšie svojmu dieťaťu upiecť 😉 recepty bez mliečnych výrobkov nájdete na www.sladkostibezmlieka.sk 😉

dezinka123
9. jan 2018

@denka194 nediagnostikovali Vám intoleranciu na laktózu? Často sa to s alergiou na mliečnu bielkovinu mýli, ale ide o dve rozdielne veci.