icon

Neprospievanie u 8 mesačného

danula.ch
3. okt 2018

Ahojte maminy nepapkacov, idem si k vám po radu.
Som mama 3 deti, z ktorých ani jedno nie je dobrý papkac. Už s prvým to bolo také kadejaké, na hranici minimálnej vahy. Ale toto posledné, to je hrôza. Má 8 mesiacov, narodil sa 3,5 kg a teraz váži 6,7 kg. Minimum prenho je podla nasej pediatricky 7kg. Už dávno som sa naučila nesledovat tabuľky, ale toto ma už začína trápiť. Mám problém doňho dostať moje mliečko, nie že príkrmy. Väčšinou len cucne, tak zvyšok odsavam a dokrmim lyžičkou. Ak sa vôbec podarí. Cele moje kojenie je jedna veľká laktacna kríza. Lebo buď mám mliečka dosť a on vtedy ledva cucne, alebo je kvôli tomu mliečka málo a dokolecka rozbieham laktaciu.
Prikrmy to či mu uvarim, alebo kúpim, nič nechce. Ledva 3 lyžičky a aj to krúti tak hlavou, že mu všetko rozmazem po puse a tu trochu, čo sa mu dostane do pusy, proste vypluje.

danula.ch
autor
3. okt 2018

@marlenka222 Áno viem, len chcela som na začiatok neochutenu a táto bola jedina

marlenka222
3. okt 2018

@danula.ch cistu malo byť. Trošku pricukri.

marlenka222
3. okt 2018

@danula.ch ja by som naopak aby mal novú chuť ochutenu. Sú aj také tuším banánové, Malinove, jablkové...

miriama11
3. okt 2018

@danula.ch booooze ako by som citala o mojej spagetke.akurat ona ma skoro 15m a 7140g a z jedenim jedna katastrofa.ale zas take ze chlebik a krupicu spapa ale varene cista katastrofa, zije z ovocia zeleniny a peciva.ma rada mliecne aaaale boli sme na gastre a zakazala vsetko mliecne, take aj tie zopar tuciky co pojedla ma teraz zakazane pre podozrenie z alergie na BKM taze som s toho smutna lebo vajca ani maso nechce.

malinajahoda
3. okt 2018

@marlenka222 pridám sa ak môžem. Tie ochutené sú s cukrom?

malinajahoda
3. okt 2018

@miriama11 ako sa zistilo u tvojej dcérke, že má asi alergiu? Aké sú príznaky? Moja mamina vraví mojej malej, že je slížik 😃.

danula.ch
autor
3. okt 2018

@marlenka222 budem striedať, kadejaké vyskúšame.
Starším chutili oveľa viac mliečne, skúšali sme tiež všetko možné. Krupicu nechceli ani za svet a teraz krupicka mnam.

jonnie
3. okt 2018

Neriad sa tabulkami...ved mas 3 detusiky, tak vies...skus mu ponuknut polievocku normal, odloz pred solenim. Svet sa nezruti. mozno taky vyvar zbucha ani nevies ako. Vyskusala by som ah take nestle pudingy trvanlive, kadeco netabulkove. Ja som velmi sla podla tabuliek a uz by som tak striktne nedavala toto a toto jest...teraz preberaaa...hoci vahu ma super. A netrapila by som sa s kojenim. asi ma ukrizuju... presla som si tym trapenim, odmietak prsnik, slzy u oboch a naco to bolo dobre? Vraj na rozvoj mozgu...no...a mame take problemy...ze mamy, co davaju umele mlieko o niecom takom netusia...takze by som si ulahcila zivot. Vela stastia.

marlenka222
3. okt 2018

@malinajahoda nie sú všetko je to bez cukru ale ja som mojím cukrila inak sa ani nedotkli. @danula.ch ani moji krupicu vobec

danula.ch
autor
3. okt 2018

@miriama11 pôjdeme aj my na gastro. Ako to tam prebieha? Moj má asi alergiu na materské mlieko 😀

malinajahoda
3. okt 2018

@marlenka222 a vieš ktoré sú bez cukru? Na nervy už som niekedy.

miriama11
3. okt 2018

@malinajahoda este len ideme na odber krvy na gastro, ale obvodna lekarka vysetrovala stolicu a boli tam nestravene zvysky cukru a na gastre vravela ze to zvykne byt pri alergii.ale ze to nie je nic vynimocne pri detoch.ale mala kaka dost casto .najmenej 2x a najviac aj 5x denne boli casy ked aj viac.brusko ju neboli,ale od mala sa jej robi ekzem aj ked si myslim ze z ineho ako z mlieka.napr po olivovom oleji v prvom prikrme.to bol ekzem nepekny.teraz daco zjedla najskor tie neaktualne jahody a uz mala na brusku fleky.no a neprospieva, minule mala teplotovu vyrozu zo zubov a dokonca schudla, nic nechcela jest iba mlieko

malinajahoda
3. okt 2018

@miriama11 aha, to som ani nevedela. Koľko má dcérka mesiacov?

miriama11
3. okt 2018

@danula.ch nie na materske ale najskor ty nebudes moct jest maslo mlieko.....iba ju pomerali povazili prehmatali brusko, pojdeme na odber krvy , vzorky stolice, moc.a usg

miriama11
3. okt 2018

@malinajahoda skoro 15,

danula.ch
autor
3. okt 2018

@jonnie Vďaka za príspevok 🙂. Neriadim sa už ani ja dávno tabuľkami, ale dnes mi dr. nasadila chrobaka do hlavy. Neúmyselne. Podľa nej je chuducky, ale veľmi pohyblivý, čulý, motoricky normal. Tak čo narobim. Ale aj keď si neviem koľko hovorím, že má to nemôže stresovat, už to asi prestavam zvládať.
A príkrmy už aj ja prestavam riešiť tabulkovo, už dokonca aj zdrave-nezdravé, hlavne že zje 😀

miriama11
3. okt 2018

@danula.ch mala je tiez strasne akcna, az velmi by som povedala , aka bola dobra kym bola malicka vsade spala a teraz je to vietor.vylezie aj na hlavu😂

jonnie
3. okt 2018

@danula.ch Tabulky...moj ma v skolke kamosa a rozdiel medzi nimi par tyzdnov, no ten chlapcej malicky a chuducky oproti mojmu o hlavu...Pritom moj sa narodil tak, ze chudol a nechceli nad pustit domov..a teraz? predbieha rovesnikov a nemam pocit, zeby extra jedol...skor odmieta v skolke.

malinajahoda
3. okt 2018

@miriama11 mne sa moja malá vyhadzala zo špenátu. A tú stolicu vyšetrovania lekárka len tak?

danula.ch
autor
3. okt 2018

@miriama11 neblazni, že ja bez mliečnych výrobkov. ......To by som musela kompenzovať slaninkou 😀. Dúfam, že gastro nič nepotvrdi.

miriama11
3. okt 2018

@malinajahoda vysetrivala ju koli tomu ze malo pribera a kontrolovala ci sa jej vstrebavaju ziviny a tusim pliesne kontrolovala a este nejaky bacil

danula.ch
autor
3. okt 2018

@jonnie môj najstarší má 8r a kedysi bol o 2 veľkosti pozadu za rovesníkmi. Dnes ich dobieha a už ani zďaleka nie je najnižší v triede 🙂. Takze aj toto ma povzbudzuje

malinajahoda
3. okt 2018

@miriama11 no teda. Tak moja malá tiež malo priberá a nevysetruje nikto nič.

miriama11
3. okt 2018

@danula.ch no napis potom co povedali.akoze malej teraz davam sunku a dzem lebo neviem co ine.dala nam specialne mlieko.kde je rozstiepena ta bielkovina.este sme neskusali lebo az zajtra ma dojst.ale bojim sa ze ho nebude chciet, asi je horke.a este som jej kupila sirup na podporu chuti do jedla , ale neverim ze to pomoze.

malinajahoda
3. okt 2018

@miriama11 aj my sme mali Bebu AR a tá má stiepenú bielkovinu a je horkastá.

rajna
3. okt 2018

Moja sa narodila s váhou 2200g na rok mala necelých 8kg. Jedlo nič moc ale ako náhle sme jedlo troška ochutili troška korenia alebo soli bolo to o 100percent lepšie konečne začala jesť. Stačí podla Mňa trochu dochutiť. Teraz je z nej kočka 4 ročná s váhou ,17kg 110cm.

danula.ch
autor
3. okt 2018

@miriama11 medik nemôže?

miriama11
3. okt 2018

@malinajahoda v sprave mam ze je hlbolo pod hranicou.

miriama11
3. okt 2018

@rajna mojej solim aj korenim skoro ako nam a nic , nepomaha.2x do ust a konec

miriama11
3. okt 2018

@danula.ch med jej davam po trosku