icon

Ochucovanie príkrmov pre deti

16. feb 2025

Ďakujem. Mame 10mes.

viestta
16. feb 2025

Do roka nicim

lucia13022023
16. feb 2025

Rasca, Fenikel, kurkuma

luciaruz
16. feb 2025

Niektoré bylinky moze. Moja ma 10 mesiacov a ochucujem jej už dlhšie, a vzdy tym, čo smie: majoranka, oregano, bazalka, tymian, rozmarín, mletá rasca, kôpor, kurkuma... máva to také chutné, že sama by som jej to zjedla. Taktiež smie prepustené maslo. Keď primiešam do tohoveho pokrmu, dodá to neskutočnú chuť. A teda samozrejme všetko spapa 😁

berenika39
16. feb 2025

Dítě neví, jak má co chutnat. nemá zkušenost, takže nemusíš ničím🙂))))

araavdva
16. feb 2025

Ničím. Dieťa nepozná tie chute a je len dobre ak ich papa neochutnal a zisťuje čo ako chuti. Doteraz dochucujem čo najmenej.

leveta
16. feb 2025

Ničím. Moje deti boli dobrí jedaci ale všetky. Doteraz dochucujem minimálne. Ani nesolim, manžel si solí zvlášť a zvykol si, ja zjem s deťmi bez dochucovania

andrea2323
16. feb 2025

Ja sa pridám k tej druhej skupine, čo dávaju bylinky do jedla dietaťu - nie pre prebytie chute potraviny ale naopak obzvláštnenie, zaujímavosť chutí a jedla 🙂 skvelá vec, ak sa vedia používať s rozumom.. ideme podla BLW a tam sa používa veľa, aj dnes som mu robila napr hrušku so škoricou a len tak sa zalizoval.. 😀

lucia13022023
16. feb 2025

Ja som napríklad pri dávala tieto tri suroviny kvôli brušku, nie kvôli chuti. Môj malý miluje brokolicovu, no boli ho brucho. Dám tam rascu a je ok.
A kurkuma chuť nemá, je to čisto kvôli zdraviu, kurkuma je taky zázrak... Čiže nie je to kvoli tomu aby som "zabila" chuť jedla, skôr to ma iný význam.

siska53
17. feb 2025

Nicim. Neskor po roku bylinkami, rascou..

really8
17. feb 2025

Nicim. Ucim ho ze takto. Chuti brokolica, takto zemiak. Vela rodicov ma tendenciu spravit to jedlo lepsie (napr dat nieco do jogurtu lebo cisty biely jogurt je nic moc) ale vobec to nie je treba. Dochucovat som zacala neskor

vakatko
17. feb 2025

Bylinky nie sú len na ochutenie jedla, čistia črevá kde je vyše 75% imunity, znižujú zápaly, sú účinné voči parazitom, podporujú trávenie a chuť do jedla, ukľudňujú a podporujú spánok ... ale dnes ľudia preferujú ATB, zničia deťom črevnú mikroflóru a čudujú sa prečo majú oslabenú imunitu, alergie, sú stále choré...