icon

Od akého veku jedlo vaše dieťa kebab?

21. jún 2023

Odkedy ste dieťaťu kúpili kebab? Môj muž na tom jic zle nevidí dat 2 ročnému 🙈

Strana
z2
avatar
viestta
21. jún 2023

Co na kebabe by nebolo vhodne pre dvojrocne? Mozno je tam viac korenia, ale zas neje to den za dnom, ochutnat moze

avatar
sense
21. jún 2023

A čo je zlé na kebab?

avatar
msnesquik
21. jún 2023

Ja som vyberala iba maso 😁 ked mu envadi, ze su to vlastne kože, tak oo

avatar
nique
21. jún 2023

Moje maju 6r a 4r a ešte nikdy som im nedala kebab. Ani ja ho nejem. Nie som žiadna “bio”, ale toto maso niekde z Turecka, ktoré bolo niekoľko týždňov na ceste do EU, nemusím + vela korenia. Kebab sa da krásne spraviť aj doma z kvalitnejšieho masa.

avatar
monika185243
21. jún 2023

Naši majú 3 a 4 roky, ale zatiaľ nejedli a ani sa nechystám dávať...

avatar
viestta
21. jún 2023

@nique maso, ktore cestovalo z Turecka? Neviem ako u vas, ale u nas robia z kuraciny kupovanej v Metre (alebo niekde inde).

avatar
simonah73
21. jún 2023

@nique to si vazne myslis, ze co sa robi kebab na slovensku tak je maso z Turecka? 😂

avatar
simonah73
21. jún 2023

@msnesquik a tak hadam len koze to nie su.

avatar
hiro
21. jún 2023

@nique "ale toto maso niekde z Turecka" - no, neviem ci sa nejake niekde dovaza z Turecka. Ale co som sa pytal v predajni odkial maju to maso a aj som teraz googlil tak maso je z Nemecka - povedali ze odinakial sa to ani neda zohnat (konkretne som sa pytal na telacie a chalani vyzerali byt Turci co sem prisli podnikat - aj ked neviem ci prisli z Turecka alebo Nemecka).
A koze to veru nie su :D

avatar
nikpa
21. jún 2023

Straší si nepamätám ale mladší má 2,5r a už ho jedol niekoľkokrát.

avatar
henka123123
21. jún 2023

Od roka vsetko jedli moji aj kebab aj mcdonald aj vsetko co sa doma uvarilo

avatar
patka06
21. jún 2023

2 ročný môže pokojne ochutnať, či mu bude chutiť je otázne, pretože je tam viac korenia.
Nevidím na tom, nič zlé ak raz za čas dá 2 roční dieťa kebab

avatar
anjelicek26
21. jún 2023

Dvojrocne dieta je to, co dospely... takze kludne kebab, ved to je len zemla, mäso a zelenina, stiplavu omacku a cibulu mu proste neda, inak by to vypluval... neviem, kedy ho mali prvy krat, ale par krat rocne chodime a beriem to ako normalne zdrave jedlo...

avatar
domiklik
21. jún 2023

@sense prekorenené maso pochybnej kvality, zmrazené x mesiacov, Dressingy vyrábané na báze ARO majonézy z metra... Mňam

avatar
nique
21. jún 2023

@viestta
@simonah73
Je mi v zásade jedno, odkiaľ to mäso je. Pre mňa je kebab proste junk food a ja ho nejem. Čo je na tom divne? Ja predsa nikoho nepresviedčam, ani k ničomu nenútim. Sucho konštatujem. Reagovala som len na autorkinu otázku. Ostatné komentáre neriešim.
https://dran.sita.sk/ako-sa-vyraba-kebabove-mas...

avatar
thereisabear
21. jún 2023

Veď tam si vieš vybrať akú chceš omáčku, zeleninu a pod. 2 ročnému by som dala bez problémov.

avatar
zuzubb007
21. jún 2023

Jasne od roka v pohode vsak nezje toho dve kila, a zase ani eko bio raw nieje normalne

avatar
stanislavicenka
21. jún 2023

@viestta moje 7 rocne dieta to nejedlo. A asi je to pochopitelne. Ked chces maso so zeleninou, su ine, ovela lepsie a zdravsie alternativy, a to nehovoriac o 2rocnom dietati
@autorka odpoved aj pre teba

avatar
simonah73
21. jún 2023

@nique tak aspon netrep take blbosti, ze "ale toto maso niekde z Turecka, ktoré bolo niekoľko týždňov na ceste do EU"

avatar
h2
21. jún 2023

@msnesquik Aké kože, prosím ťa? To, že to tak MOŽNO vyzerá, lebo to na tenúčko krájajú tým špeciálnym nožom, predsa neznamená, že sú to kože.
K otázke, môj syn jedol kebab prvýkrát, keď mal možno 8 rokov. Ale nie preto, že by som bola úzkostlivá matka, ktorá mu ho nedopraje. Len proste nie sme príliš na takéto jedlá.

avatar
simonah73
21. jún 2023

@h2 ja som jedla kebab prvy krat mozno rok ci dva dozadu a v podstate aj nase baby, dovtedy ma to nejako nelakalo, ked sme v HR chodili okolo takej restiky, co robila kebaby, hrozne to smrdelo, ale nakoniec sme si dali tu u nas a aj to kuraci a zachutil tak mozno raz za mesiac ci dva mesiace si objedname. a baby maju 11 a 17r

avatar
hiro
21. jún 2023

@nique To video co si dala je len jeden druh:
https://kebab.sk/maso/
"Mletý MIX döner sa vyrába na spôsob pôvodného döner kebabu. Striedavo sa na seba napichujú placky z mletého teľacieho a morčacieho mäsa v kombinácii s plátkami mäsa. Tento döner je najobľúbenejší v Nemecku."
Ostatne co vidis su z platkov masa a nie z mleteho.

avatar
viestta
21. jún 2023

@stanislavicenka lepsi kebab, do ktoreho dam naskladat to co chcem ja ako nejake kuracie stripsy a hranolky. A ako pisem, obcas nie je problem ani z kebabom.

avatar
sense
21. jún 2023

@domiklik tak ani sebe nekúpim kebab v nejakom pochybnim stánku. Nie je kebab ako kebab

avatar
anjelicek26
21. jún 2023

Mne prijde, ze poriadny kvalitny kebab zeny, ktore pisu, ze su to koze a boh vie co este, asi nejedli... to sa potom dost blbo vyhodnocuje, ked to non plus ultra co skusili bol nejaky kebab zo stanku na zastavke MHD... je to rovnake ako zo vsetkym, pokial vyberies dobru lokalitu a cloveka, co mu zalezi na zdravych poriadnych surovinach, problem s kebabom skutocne nie je...

avatar
domiklik
21. jún 2023

@sense to, čo som popísala vyššie je realita asi tak 99% podnikov na sk, bohužiaľ...

avatar
simonah73
21. jún 2023

@domiklik a za aku dlhu dobu si stihla obehnut tie podniky na sk?

avatar
stanislavicenka
21. jún 2023

@viestta ani jedno nie dobre pre 2 rocne dieta

avatar
viestta
21. jún 2023

@stanislavicenka kebab, dobry kebab je len okorenene pecene maso. Na pecenom mase nevidim nic, co by dieta nemohlo. Korenie moze byt problem, ale kedze aj v Thajsku, Cine, Indii ziju male deti a jedia este pikantnejsie jedla ako jedavame my a bez uhony, netreba ani z korenia robit strasiaka. Kazde korenie je tak ci tak iba a len rastlina.

avatar
domiklik
21. jún 2023

@simonah73 a ty si bola v kebabe, ktorý si pripravuje vlastne maso? Ja až v jednom.... A potom asi v 99tich ktoré servírujú to bližšie neidentifikovateľná maso na tycke z metra...

Strana
z2