Od akého veku môžu deti konzumovať hranolky?
Objednali by ste 12 mesacnemu dietatu hranolky z mc donaldu? Preco ano a preco nie? A ak nie, od akeho veku by ste dovolili?
uz to tu uplne upada....
troll
@anonym_37c1dd Upokoj sa, normalne ms to zaujima.
Nie a v takom veku by som mu kľudne spravila pečené zemiaky doma.
Ano, netreba to hrotit. Ma ich kazdy den? Nie nema. Ublizia mu hranolky raz za cas ? Nie neublizia. Ja mojmu kupim obcas mc. Nechce mi nic jest a ked sme vonku alebo na cestach radsej mu dam hranolky ako mat nervozne dieta hladne.
@anonym_autor a ty si co myslis. ked ti poviem ze mu davam aj rezen a slaninu, zmeni ti to tvoj nazor?
Nedala by som 12 mesačnému dieťati hranolky z McDonaldu. Na čo?
Veď také dieťa si to nežiada, nemá z toho žiadnu extra radosť...radšej by som mu dala jesť niečo iné.
Hranolky z McDonaldu obsahujú viac ingrediencií než len zemiak + olej + soľ, ale ak to dieťaťu spraví radosť a je to občasná maškrta, tak by to nemalo nejako zvláštne prekážať (za predpokladu že ich vie bezpečne uchopiť, dať si ich do úsť a nezadusiť sa pri tom).
Ja davam mojmu synovi vsetko aj klobasku aj slaninku aj ovocie aj zeleninu 😃proste to neriesim co je doma to si da. Ma aj take aj take
@biba_18 vraj údenú arómu 😄 neviem, to som počula.
@nikpa Zemiaky: Sú základnou surovinou hranoliek.
Rastlinný olej: Používa sa zmes repkového, kukuričného a sójového oleja.
Soľ: Je hlavným dochucovadlom.
Ďalšie prísady:
Dextróza: Pridaný cukor.
Pyrofosfát sodný: Antioxidačné činidlo, ktoré pomáha udržiavať farbu zemiakov.
Pravá soľ: Používa sa na dochutenie.
ja osobne ak nemusim, by som nedala, a zase z jednej hranolky sa nezblaznim... podla mna malemu dietatu zbytocne slane.. mozno by som ich poziadala nech mi urobia neosolene (niekde som pocula, ze sa to da, spravia samostatne a neosolia ich). DOma pecene zemiaky uplne v pohode, alebo domace hranolky odkvapkane...
@anonym_autor Ak nie si trol, urcite ovladas ako matka, kedy sa dietatu zacina solit jedlo.
@nikpa Zemiaky: Sú základnou surovinou hranoliek.
Rastlinný olej: Používa sa zmes repkového, kukuričného a sójového oleja.
Soľ: Je hlavným dochucovadlom.
Ďalšie prísady:
Dextróza: Pridaný cukor.
Pyrofosfát sodný: Antioxidačné činidlo, ktoré pomáha udržiavať farbu zemiakov.
Pravá soľ: Používa sa na dochutenie.
@simca06022011 mne je to jedno, ja som sa nepýtala co v nich je.
A deťom som ich dala asi v 3 rokoch ale to už predtým jedli piesok z verejného pieskoviska a iné šmakocinky 🙈 tak hranolky mi vtedy už nepršili až také nezdravé 😅
@anonym_autor už od pol roka z mekáča, nech si pochutí
12 r.by som nedala este hranolky vobec.
vyprážané jedlá sa nepripravujú pre deti v materských školách
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
Ano dala som
@anonym_autor moje deti nejedli hranolky z MC ani v12tich ale nech sa páči nech vám chutí
ak by to bolo len raz za rok, tak by som dala ale isto nie ze kazdy tyzden alebo nejako casto
@anonym_2a08db áno, chutné sú ...
Dala by som, raz za čas to neuškodí
@anonym_autor ak by to bola nejaká výnimočná jednorazová záležitosť, tak v tom nevidím problém, ale určite by som dieťa nekŕmila mekáčom každý týždeň a je jedno koľko má rokov.
Pri prvom dieťati som plánovala od - NIKDY. Druhé v roku skúsilo...
@anonym_autor rocnemu urcite nie, tak od 2r. Co najneskor, tym lepsie 😉

troll