icon

Od kedy môžem dieťaťu dávať Bebe brumíka?

bibi16
9. apr 2012

mamicky kedy ste davali prvy krat bebe brumika??

poleva
10. apr 2012

mne je zle z niektorých názorov,všetko s mierou ale nezastávam názor že nedať vôbec,či trošku brumíka alebo iného...prečo nie?? ved to nedávame na kilá

zuzub
10. apr 2012

zmrzlinkams vďaka za recept už máme dva týždne kúpenú brumíkovu formu a nemohla som sa dopracovať k nejakému normálnemu receptu 🙂
my dávame brumíka cca od 20 mes. a nevidím na tom nič zlé neje ho každý deň ani ho nekupujeme len ked dostaneme.mne osobne tiež nechutí,ale deti majú iné chute.a inak je to jedna z mala sladkostí, ktoré malý papá.nedávm mu čokolády, ani cukríky ani lízatka ani žiadne keksy a dobošky jedine bebe a piškoty takže v brumikovi nevidím nič zlé.myslím, že sú oveľa horšie veci čo detičky spapajú a my si mylsíme, že aké super zdravé veci im dávame....a nie každému chutia cereálie,ovsené vločky a špaldové keksy a podobné záležistosti....

rainbow0508
10. apr 2012

Ja radsej kupujem drobcovi musli tycinky, spaldove susienky...miluje vyjedat z musli ovocie a hrozienka...ale brunika nekupujeme...niekedy croissant...ale velmi zriedkavo...a ked nahodou nejaka navsteva prinesie, snazime sa odputat pozoronost a odlozit...potom vacsinou vtedy aj tak koncia v maminom brusku 😉 :-P

dreamer4
10. apr 2012

ja som akurat mala brumika pripraveneho pre malych kupacov a jeden mi ostal, tak som ho ochutnala a samozrejme ze aj drobulka chcela, tak som jej dala ochutnat par kuskov......a zije, samozrejme jej to nebudem teraz davat stale, ale ochutnala a hotovo....Aj tak vo vsetkych tych kasach je tolko cukru...pise na obale, ze bez cukru a su sladke az mna kruti.......a raz to aj tak bude jest a ja jej v tom nemozem stale branit....ale samozrejme, vsetko s mierou....

mikman
10. apr 2012

Ako to tu čítam tak je tu veľa názorov čo dávať a čo nie veľa cukru , chémie ak kupujete v reťazcoch zeleninu ovocie tiež je to sama chémia veľa veci vyrastá vo vodnom kúpeli s chémiou, Aj cukor deti potrebujú s čoho by malý energiu samozrejme všetko z mierou aj vitamíny treba z mierou.

ilona3
10. apr 2012

aj ja som bola pri prvom dietati opartna a vyhybala sa eckam, sladkostiam,..... maly mi nechcel skoro nic jest, od mm sa odstavil v 9 mes... dostat do neho nieco bol velky problem 😠 . lepsie zacal jest az v skolke (sila kolektivu?) 😀
pri druhom dietati uz som bola benevolentnejsia a dcera bola lepsia jedacka a popri synovi jedla aj kadeco ine. 🙂
teraz pri tretom je to zase ine, llebo clovek je rad ze je rad 🙂 najmensi nema problem jest cokolvek a kedykolvek. nastastie 😀
kedze brumika alebo ine sladkosti jedavaju aj starsie deti nedalo sa tomu vyhnut a jedava ho aj maly cca od 15 mes( nepamatam presne ale asi vtedy) ty mas 3 rocne dieta takze neviem ci si robis nejaky vyskum alebo preco to potrebujes tak riesit 😀 ale ak je to kvoli tomu ci ho mozes dat malej tak ak je zdrava nevidim vtom najmensi problem. koniec koncov ak zacne chodit do skolky tak sa sladkostiam pravdepodobne aj tak nevyhnes.
ked zacal chodit moj najstarsi syn do skolky ucitelka sa na mna divala ako na nenormalnu ked mi raz hlasila ze syn nechcel jest v skoke pizzu a ja som jej povedala ze asi preto lebo to nikdy nejedol 😀

ivv
10. apr 2012

prveho a posledneho brumika sme dostali.. ja som ochutnala a teda vacsi humus pre deti som este nejedla 😖 je to presladene, lepkave, divne sa to mrvi.. ale malej som dala lebo sa dozadovala .. a mily brumik skoncil na zemi, lebo malej nechutil 🙂
my mame radi babovky, alebo muffinky, ktore si urobime doma. pracnost minimalna, chutnost a cerstvost zarucena 😝
ono.. nedavno bola robena nemcami studia tykajuca sa "zdravosti" (zamerne nepisem skodlivosti..) potravin specialne vyrobenych pre deti.. dopadla katastrofalne.. vacsina potravin urcenych pre deti je presladena, prifarbovana farbivami u ktorych je uz teraz dokazana skodlivost hlavne na male deti.. vid take "kolotocove" kokosove tycinky, tiez je na nich upozornenie, ze mozu sposobit hyperaktivitu u deti, teda, ich "farebna" zlozka..
no a napr. take posledne prekvapko, ktore som zazila.. smotana z tesca, ktoru inak nekupujem, ale boli sme v meste kde cez sviatky bol otvoreny len tento obchod, obsahuje zlozku - karagenan, ktora ju krasne zahusti.. avsak jej vacsia konzumacia sposobuje rakovinu zazivacieho traktu.. zatial dokazane na zvieratach.. karagenan sem, karagenan tam.. nuz .. asi naozaj nevieme na co v konecnom dosledku umrieme 😝 😝 😝

prepacte, ze som sa tak rozohnila 😅 ale aby som nebola za zlu mater.. aj mne mala sem-tam oblizne nezdrave lizatko, kinder cokoladu 😝 😀

martinkatinka
10. apr 2012

Keď chceš, daj, nerieš to, že ti teraz všetci budú nadávat, že dávaš samé umeliny... aj to, čo doma vyrobíš, vyrábaš z umelín... takže mamičky, nebuďte až také precitlivené....

viki2912
10. apr 2012

ja som davala tusim od roka....

anazetka
18. apr 2012

Podla mna je to predrazena sladkost, ktora navyse priiiiiiiiserne mrvi, tak ze ak ho das v kociku alebo v autosedacke, tak ho mas vsade aj s tou cokoladou v strede. Malej sa proste po jednom zahryznuti rozpadne v rukach 🙂 spaldove tycinky bez soli nas istia 🙂

maximma
18. apr 2012

my nedavame tieto sladkosti vobec. Sama umelina. Radsej upecieme doma, alebo susene ovocie, ci cerstve ovocie a zelenina. Aj tak maly radsej take nieco nechce, i ked to ani neochutnal

nibiru
18. apr 2012

tušim okolo roka skusila som dostala ho od navstevy a prve čo spravila rozdrvila a urobila z neho struhanku a tiez je strasne suchy a ked som ho dojedlka musela som ho zapit lebo by mi ostal v krku.obcas ho dostane od navštevy ako darcek a vzdy ho dojedam jej nechuti iba ho rozdrvy zato domaci kolacik si obcas da ona celkovo na sladke nieje.

kukujka
18. apr 2012

od 10teho mesiaca ho papa tak nech sa paci tabulkove mamicky mozte ma ukamenovat som pripravena

katrinka8
18. apr 2012

Moja dcerka - slaby jedak dostala ochutnat Brumika cca v roku a pol. Sladkosti jej nedavame, skutocne len obcas a aj to len nejaku susienku, nakolko plnky, naplne, cokolady, lekvare a pod. nezje, alebo radsej domace. Prvykrat zjedla z neho asi tak 3 hryzy a dost. Teraz ma "davku", ze jeden maly Brumik na take 3 razy jej vystaci (cize keby ho jedla kazdy den, tak ho je 3 dni). Zje vsak jedine medoveho - bez naplne. Ostatne "zje" tak, ze obhryzie vsetko okrem naplne. Velkeho Brumika Snidane mala asi raz a nechutil jej vobec. Ale vsobecne Brumika nema casto, mozno tak raz za 2 tyzdne tu "svoju davku" - 1/2 alebo 1/3... Vlastne ona je taka, ze ked jej niekto nuka akekolvek jedlo, alebo aj sladkost, povie: Neposim si.

miska246
18. apr 2012

Mali sme asi 10 mesiacov a odvtedy si mala na nom pochutnava dodnes. Ked uz tu niektore maminy rozoberaju aj zlozenie tohto vyrobku, je mi normalne smiesne. Co ich deti potom jedavaju? Asi ziju zo vzduchu... 😒 😒 😒

luciferkax
18. apr 2012

Asi niečo po roku, neviem, čo tu rozoberáte zloženie každej "blbosti"... Ja môjmu synovi dávam sladkosti, aj každý den, ak pekne spapá zdravé ranajky, obed , večeru, desiatu aj olovrant, čerstvé ovocie, a zvládne ešte aj keksík či brumíka, tak prečo nie? ak nezje obed, nedostane anis ladkosť :D :D :D

awalancha3
7. máj 2012

ad1/ zbytocna otazka od matky 3 rocneho dietata
ad2/ super, ze doteraz brumika nedavala, kedze sa pyta od kedy
ad3/ k meritu veci.... brumika by som dala svojej 80 rocnej bezzubej babicke, nech ma nieco sladke, ak ma chut, tam sa uz nic nepokazi....
a4/ je blbe, ak sa dava keksik, brumik alebo nejaky iny sladky , chemicky sajrajt dietatu len preto, aby zmlklo, aby bol chvilu od neho pokoj, alebo aby aspon nieco spapalo, ked nic "zdrave" nechce.....
...ine je sledovat reklamu ako krasna, svieza mamicka strci do ruky dietatku brumika a vsetko je krasne, ciste, zdrave a dokonale...a iné je byt na brigate v pecivarni kde sa tieto "dobroty vyrabaju"...... a vidiet na vlastne oci ten hnus....

andreah25
7. máj 2012

My sme mali prvého asi po roku a to len preto, lebo niekto doniesol. Sama som nekupovala, a už ani nebudem, lebo nemôžeme nič sladké.
Inak nič extra ten brumík nie je - a ešte keď som ho dala malému, tak najprv som ho vyzliekla do plienky a strčila do koša na prádlo kde ho jedol, aby som nemala bordel po celom byte. S košom som potom malého preniesla do vane a rovno osprchovala 🙂.
Dnes nejeme absolútne nič sladké (dokonca ani banány, ani piškóty, nič) a keď treba na chvíľu upokojiť, tak to istí špaldová tyčinka, alebo kukuričné lupienky, alebo proste niečo, čo nemá/alebo minimálne cukor v akejkoľvek podobe.
Dieťaťa zjedením brumíka, alebo inej sladkosti nič nestratí, ale ani absolútne nezíska.

dankadina
7. máj 2012

to tu riešite hovadiny ked mi ho zobrala malá asi 10 mesačná staršej čo som jej ho mala vytrhnúť z ruky, že fuj nejedz to 😀 ked jej chutí nech si dá

lenka.s
7. máj 2012

zeny a chutnali ste to ? nejde o zlozenie ani o to, kto je a kto nie je tabulkova mamina, ale brumik je doslova hnusny 😖

pe
7. máj 2012

veru je hnusny a este sa aj mrvi, tak uz ked urobim umelinu pe deti, aspon nech sa nemrvi a nieze to dieta viac namrvi ako zje, nasu malu bavi zjest mu usi, nohy a potom to u nas uz len schne...

lujza123
7. máj 2012

ja som nedala nikdy..tiez radsej spaldove kekse ako tu niekto pisal...zato babky a tatino jej ho strkaju pri kazdej navsteve

kwetinka77
7. máj 2012

Dievcata to co tu riesite??? Budte rady ze vase deti mozu papat vsetko co im date na tanier. To moja mala nemoze, kvoli spec diete. Cim viac budete detom odopierat sladke teraz tak co budete robit ked pridu do skolky a niektore dieta bude oslavovat narodeniny a prinesie igelitku lizatiek, alebo Brumikov? Ak menej toho dostane doma, tak tym viac sa bude prejedat na navstevych, u babky alebo. Nehovorim, ze maju deti cely den jest sladkosti ale tak ako tu bolo spomenute, pokial papa ranajky obed veceru jogurty a ovocie a este sa don zmesti aj nejaka ta sladkost myslim ze mu to rozhodne neublizi

alicia28
7. máj 2012

fuj, brumika,,,,ste to ochutnali???,,je to grc,,,je ovela lepsich cukroviniek ako tento reklamny brak,,,,keby to nebolo v reklame .....ani pes by po tom nestekol.

vierkasteffi
7. máj 2012

ja som to našmu par krat kupila ale nechutilo mu to odhryzol vypľul a vraví že blééééééé 😉 😉 😉

lji
7. máj 2012

všetky sa zabalte a ani nedýchajte tento špinavý vzduch lebo vám môže ublížiť. kedy dávať? ja som do roka bojovala hádam so všetkým od príbuzných a potom som povolila všetko. výsledok? ked mala vidí jesť mna ovocie a zeleninu a ked vidí ako chrúmem jej pohánkové chrumky tak hádajte čoho zje viac??? a že jej raz babka napchá napr. brumíka? nech sa páči, brumík je tak melňavý že mala sa k nemu ani nedostane a akurát poriadkumilovej babke zrobí bordel tak babka si riadne rozmyslela a nekupuje jej ho tolko.

beti1
7. máj 2012

stále lepšie mu dať spapať brumíka, ako nejaký keksík plný E 🙂

danilo32
7. máj 2012

moja dcérka má 3 roky a doteraz nie je schopná zjesť brumíka celého naraz, zrejme jej nechutí, je naozaj dosť sladký, zato môj ročný syn "spraskal" celého brumíka už keď mal 10 mesiacov, to sme boli akurát na návšteve a dostali sme do daru, tento naozaj nie veľmi chutný skvost,... pri druhom dieťati je už ťažšie ustrážiť jedálniček dieťaťa... a hádam keď je všetko s mierou,tak to neuškodí

lowa
7. máj 2012

Zmzlinka, aj ja ďakujem za recept 🙂 Moja malá brumíka miluje, raz za čas jej ho tiež kúpim a mne tiež chutí, a teším sa, ked ho nedoje, že ho môžem dojesť ja 🙂 Začala ho jedávať tuším tiež od 1,5 roka. Ale okrem brumíka tiež miluje jogurty, banány, jabĺčka, hrušky, ananás, hrozno, jahody a toto jedáva oveľa častejšie ako brumíka. Takže bez výčitiek svedomia ho jej občas kúpim a cestou z obchodu ho v kočíku spapá za minutu 😀. Mala obdobie, kedy milovala kukuričné chrumky, potom celozrnné tyčinky, potom celozrnné sušienky, potom piškóty, a teraz je ,,in" brumík. Možno nabudúce bude milovať špaldové tyčinky... 😉

jezibosorka
7. máj 2012

brumik??? ble, to by som malemu nedala, ani za nic, ved to chuti otrasne, sama umelina, a kopa ecok, ja mamemu peciem vlastne brumiky, bez Ecok.. a chutia a robim mu podla jeho chuti, 😉