Od kedy môžem dieťaťu dávať Bebe brumíka?
mamicky kedy ste davali prvy krat bebe brumika??
ježiš veď to nie je otrava... fakt sa čudujem nad niektorými názormi... ale lepšie je ho upiecť doma, keď sa to dá.
ja sa tiez snazim aby moje deticky sa stravovali zdravo, ale pri starsej sme sa ani brumiku (tomu bez naplne)nevyhli (az po cca 1,5 roku), ale len obcas a tiez ho nezjedla nikdy celeho, lebo je fakt dost sladky.... tiez nedostane ziadnu sladkost ak sa normalne nenapapa a celkovo sa snazim sladkostiam vyhybat, ale nie vzdy sa to da a ona nepapa nic cokoladove, kvoli ekzemu, snazim sa len nejake susienky, ak uz to inak nejde..... naozaj je to najlepsie upiect doma..... ale co mam robit, ked ledva !!!!! stihnem pri mojich dvoc krpcoch navarit????? tak sa tym kupovanym veciam az tak strasne nebranim..... 🙂
Ja som mojej malej dala brumíka keď mala asi 8mesiacov a nič sa jej nestalo je tu 😀
Neviem prečo by dieťa nemohlo raz sa čas zjesť sladkosť. A že umelina? A si myslíte že keď v decembri alebo v marci idete do obchodu a kúpite si tam paradajky alebo papriku tak to nie je umelina???? 😨 😨 😨
My sme mali Brumík-obdobie okolo 13 mesiacoch, trvalo zopár týždňov, teraz keď to vidí, krúti nosom 😀
Podľa mňa od 1. roka,keď môžu deti papať takmer všetko, môžeš skúsiť 😉
tak takto 🙂 niekt. ludia riesia sracky 🙂 keby sme mali studovat zlozenie vsetkeho co jeme asi by sme nejedli vobec 🙂 moj maly dostava mrkvu zemiaky pecienky brokolicu piskoty jablka a kadejake kase od 3 mesiacov, teraz ma 5 a dostal brumika 🙂 a tvari sa stastne nieje mu nic :P jasne ze to netreba prehanat ale netreba ani odopierat...nase mami nam davali kade co a nic nam nieje tak potom?
myslis tu presladenu akoze "zdravu desiatu" s akoze "tvarohom"?? ci s cim---nic mu nebude daj mu kedy chces, ale len ho zbyocne budes ucit na sladke.....ja svojho ucim na ovocie a zeleninu sladkosi sa este opapa az az ked bude vacsi
Och, pri prvom som sledovala tabulky a cakala, kedy co mozem zaradit do jedalnicka s odhodlanim, ze nic sladke nezdrave sa mu do ust nedostane najmenej kym tri roky mat nebude, ked som raz pristihla svokru ze dala osladeny obycajny popradsky caj plny arom ked mal 10 mesiacov, skoro som zinfarktovala. Druhy syn oblizoval vsetko co sme mali na tanieri uz od 4 mesiacov.. :D neskor (este nemal rok) co chcel ochutnat, na co ukazoval (videl brata alebo nas jest..), tak som mu dala minimalne ochutnat, vsetko.. aj sladke, aj slane, ochutene, neochutene... teraz je z neho ovela lepsi jedak ako prvorodeny, ktory je priserne vyberavy a jedol by len a len sladke keby to na nom bolo... presne to co som mu odopierala teraz ma na piedestale a ja si bucham hlavu ze som to tak riesila... samozrejme vsetko s mierou. brumika by som dala ochutnat kludne vtedy kedy uz ti papa piskoty.
no podla jeho zlozenia nikdy
ja som malej dala asi ked mala rok a to som naozaj velmy zvazovala co jej kedy dat. nic sa jej z toho nestalo, neviem ci sa tomu da verit, ale na obale brumika je napisane, ze je bez umelych farbiv a bez konzervantov. Mala to miluje, deti lubia sladke, sice niesom zastanca vykrmovat deti sladkostami, ale zato im netreba ani odopriet. Najlepsie su brumik a mliecny rez 🙂
dat sem takuto otazku,to si uplietla bic sama na seba....niektore mamicky si zrejme zle precitali ze si sa nepytala na jeho zlozenie ale na to,v akom veku ho mozes dat dietatu,coz by zaujimalo lebo uz si nepamatam kedy som ho davala dcere,je to uz davno 🙂 Ja som ho jedla velakrat a mne velmi chuti...len ucme a vychovavajme deti k sterilite,nech nas raz zozeru exzemy a alergie so znizenej imunity!
Je mi luto ze ked tu spomenies brumika,presnidavku,kasu,pribinacik alebo inu beznu potravinu pre deti,ozve sa tu tolko premudralych matiek,ktore casto neodpovedaju priamo na otazku,ale len chcu dat vsetkym na znamost ze oni su tie super,co robia pre deti viac ako bezne smrtelnciky co "zivotu nebezpecne potraviny" detom podaju....mam uz toho plne zuby,pretoze my sa im do ich zdravej vyzivy nikdz nemontujeme ale oni jednoducho musia!
a k teme-ja by som dala okolo8-9 mesiaca 🙂
my sme ho mali parkrat so sebou na vylete (cca ked mala dcerka tesne po prvom roku), len ako taku mnamku, ale priznam sa ze som z neho riadne sklamana (predtym som ho nikdy nemala,tak som nevedela). na povrchu hnusne lepkavy a ta plnka? (mali sme taky jahodovy) sladky lepidlovy grc. no mala ked uz ho videla ze mam rozbaleny tak som jej teda kusok dala, lebo vreštala, ale tu plnku som jej nedavala, ta bola hnusna aj pre mna... a to teda sladke zboznujem, ale z tohto mi prislo na vracanie 🙄
Moja malička ma 6 mesiačikov a davam jej obča bebe brumika. Ale kupujem jej len zatial mliečneho a davam jej z neho len kusok.
ja mám takú pod otázočku zakladateľke tejto veľmi prospešnej témy............a komu chceš dať brumíka? koľko má dieťa rokov ? 🙂
dievčatá, nie každému dieťaťu Brumík chutí. Ale myslím, že odvtedy, keď začne dieťa príjmať inú potravu ako mliečko môže skúsiť aj Brumíka..... s mierou ( nie celého naraz ). Dieťa musí papať všetko, teda aspoň z každého niečo skúsiť. ..... 🙂
my dostávame brumíka od babky (svokry) pravidelne, aj keď vie, aký mám na sladkosti pre moju dcéru názor... Máme ich doma v špajzi už asi 6 🙂 Raz mi to nedalo, mala som chuť na sladké, tak som si jedného otvorila.... a ochutnala.... A vtedy som sa rozhodla, že ho mojej dcére tak skoro ochutnať ani nedám, lebo nemá ani chuť a ani nič, čo by bolo prospešné. Našťastie rada pečiem, tak spravím radšej niečo domáce a zdravšie.
ahoj, moj syncek ma 2.5 roka a brumika nemal..moja otazka je naco???..ziadna specialna vyziva to nieje..a sladke, no to sa da zohnat aj inde..ja mu robim domace kolaciky, hlavne strudlicky a ine ovocne a ani ho nenapadne chciet nieco ine..iba piskotiky..zalezi aj na tom, ci rodicia citaju co to obsahuje, ja ano, a moc mi to nevonia ani po okostovani mi to nechutilo..inak papa mi vsetko, miluje zeleninu a ovocie aj masko..no a najradsej ma zavarane uhorky:o)))..ale myslim, ze od roka moze..je to len na vas:o)
moja "draha"svagrina sa mi tym snazila nakrmit mojho vtedy 8-mes. syna! nastastie mu to nechutilo, iba ochutnal a ked odisla, putoval do kosa... ale myslim si, ze pre starsie dieta raz za cas - preco nie...
Dcerke nedavam taketo sladkosti ani vo veku 3,5 roka, papa muslli tycinky a podobne sladkosti, v skolke mala raz bebe brumika, ja jej taketo sladkosti nekupujem, zje dost cukru inde. Ale neobsahuje nic strasne. Tu je link, kde je zopar sladkosti a ich zlozenie.
http://www.biospotrebitel.sk/clanok/873-vyhodno...
Netreba zabudat, ze aj prasok do peciva je oznaceny E-ckom.... a ked aj doma pecieme, tak sa prasku do peciva nevyhneme, ak sa mylim, opravte ma, nie som cukrarka. Treba si len zvazit, akym smerom sa bude uberat nasa vychova k stravovaniu. Ci ako sme boli zvyknuti my, lebo cukor dieta potrebuje, alebo striedmo, z kazdeho rozku trosku, alebo sladkosti za ziadnu cenu. Je to na kazdej z nas ako sa rozhodneme. Ale v kazdom pripade je fajn precitat si zlozenie vyrobku, nielen pri sladkostiach, a ked neviem, ci je dana latka skodliva, tak sa pozriet na net a urobit si vlastny nazor. Nie vzdy to, co kamaratka dava dcere je zdrave, a nie vsetko co zas ina nedovoli, je skodlive...
Jasne, len im dajte tolko sladkosti, kolko dokazu zjest... a potom vedla vyplakavajte, ze sa tie decka nedaju zvladnut. pripadne ze ma vo veku 5tich rokov BMI25, alebo cukrovku v 180stich.
Podle některých názorů má na vznik a rozvoj hyperaktivity vliv nadměrné užívání cukru, přídatných látek (zejména brilantních barviv, jako např. tartrazin (E 102) nebo chinolinová žluť (E 104) – od 20. července 2010 mají v Česku výrobci povinnost uvádět v případě, že výrobek obsahuje tato barviva, na obalu upozornění „může nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí“[3]),[4] nadměrného sledování televize nebo špatného zvládání dítěte rodiči.
http://cs.wikipedia.org/wiki/ADHD
Nikdy 🙂
no neviem ja som to mala raz v zivote a mne to velmi chutilo 😉 boli sme na dovolenke s drobcom v Mexiku a tam sme stretli jednych Rusov a mali dievcatko asi 4-5 rocne tak sme s nimi kecali a nejak prisla rec na sladke tak sa nam "cvhalili" ze ich mala v zivote nemala v ustach nic sladke, ako cukriky,dobozrku,cokoladu 😒 😝 no neviem ci by som ja dokazala svojmu dietatu odopriet taku radost ako je sladkost, ja som "cokoladoholicka' a manzel je na tom podobne 😎 😀 takze u nas sladkosti ficia ale s rozumom, skoro kazdy den ale nie vela, ale zato jedia absolutne vsetko, nie su vyberavy a jedia vela zeleniny a ovocia, varim no snazim sa zdravo a sem tam len "zhresime" takze nemyslim ze im uskodzujem tym ze jedia sladkosti...raz pisalo do temy "zemrelo mi diete" ze nikdy uz nebude odopierat svojej dcerke sladkosti a jogurty, ze jej dcera tak isto mala asi 2-3 roky a v zivote nemala sladkost tak si povedala ze co ak nahodou... ze jej dopraje s mierov vsetko aby raz nebanovala ...chcem tym povedat ze bola rada ze ma svoju dceru zivu a zdravu ze co by ine maminy dali zato mat pri sebe svoje deticky a rozmaznavat ich a dopriat im...ze skratka zijeme len raz...tot moj nazor 😵 😉 na Brumika, ale inac by som si ho dala keby ho bolo tu dostat 😉 😝 a Brumik sa moze upiect aj zo spaldovej muky ak chce niekto zdravsie jest no nie??? 😉
Môj syn ho prvýkrát okoštoval ako 3 ročný raz na raňajky, keď sme išli do školky 😀 Síce ho spapal celého, ale už sa ho viac nedožadoval 😀
@zuzudanovska moj tiez 3-rocny syn ho zjedol, lebo ho dostali v skolke a nechcel sa rozdelit (mne ten mliecny chuti). No ked sme potom sli do obchodu, ci si prosi brumika alebo kakaove rezy, vybral si kakaove rezy.
Ja by som ho s mierou dala po 1. roku Hoci pri synovi som sladke chcela davat neskor (na 1. narodeniny som upiekla celozrnnu spaldovu tortu cisto z medu, lebo som bola prilis zasadova), teraz pri dcere sa tak branit nebudem (samozrejme s mierou a ked bude papat aj normalnu stravu).

Fuj brumik, nechapem aky hit to je na Sk. Ved musi mat zaruku najemenj rok taky je umely. Mne vobec nechutil a to som mala obrovsku chut na sladke, detom by som to nedala ani olizat.