icon

Od koľkého mesiaca môžem prikrmovať a čo je najlepšie?

nelinka1810
16. jún 2012

Zatial iba dojcim, preto sa pytam od kedy mozem zacat dokrmovat a cajik davat.... dakujem maminky!!! 🙂 dr mi povedal, ze po 4m. 😉

niki0121
16. jún 2012

@nelinka1810 Ak plne dojčíš tak stačí začať prikrmovať po dokončení 6m. Ak prikrmuješ umelým mliečkom tak od skončeného 4m. Ak začneš s príkrmami tak spolu s tým aj s čajíkom.

anjelicek26
16. jún 2012

@nelinka1810 - pokial ti mliecko staci, tak staci prikrmovat po ukonceno 6. mesiaci... ak mas pocit, ze je ho menej, kludne aj po ukoncenom 4. mesiaci... my sme u maleho zacali v 5 mesiacoch, lebo zacal akosi hladosit 😉 K prikrmom idealne vodicku, alebo nesladeny - teda nie granulovany - cajik. V teme co ti dala traktor je kopu tipov, ako na to...

lucia.kl
16. jún 2012

najnovšie rady lekárov sú také, že či dieťa dojčené alebo nedojčené, najlepšie začať prikrmovať medzi 4-6mesiacom - nie neskôr, v tomto období je tolerančná pauza v detskom čreve a je menšie riziko vzniku alergií a iných potravinových intolerancií....
dieťa je na príkrm pripravené v tedy, ak ťa sleduje pri jedle, otvára ústa na jedlo ( lyžičku) ...

a čaj by som nedávala, nauč hneď od malinka na vodu - tá najlepšie utíši smäd..

mám v albumoch tabulky s tým, v ktorom mesiaci je vhodná ktorá potravina... aj lepok sa má zaviesť skôr ako to bolo doteraz....

nelinka1810
autor
17. jún 2012

@lucia.kl
@anjelicek26
@niki0121
@traktor baby dakujem vam za rady! a zatial len dojcim, nedavam ziadne umele mlieko, zatial to mojmu Kubkovi staci co som veeelmi rada!!! 🙂

aliza
17. jún 2012

@lucia.kl najnovsie rady lekarov, ale kde sa robili tie najnovsie vyskumy? to by ma velmi zaujimalo. Lekari by mali najlepsie vediet, ze organizmus dietata nie je tych prvych 6 mesiacov na inu stravu ako mlieko pripravene, travenie nie je vyzrete a je to zataz pre oblicky. To su fakty a netreba ani najnovsie vyskumy. Ja som zacala pri oboch detoch az okolo 6.mesiaca, jedno dieta kojene a druhe nie a aj napriek tazkej alergickej anamneze v rodine su obaja zdravi, ziadne alergie.
A tej nasej cajikovej kulture vobec nerozumiem, na kieho frasa to do tych deti tlacite, vobec to nepotrebuju.
@nelinka1810 ak len dojcis a malemu to staci, tak niet o com 😉

lucia.kl
17. jún 2012

@aliza myslím, že rozhodnutie kedy kto začne prikrmovať je nakoniec aj tak na nás mamičkách a na tom ako si poznáme vlastné dieťa a vieme sledovať ich signály... ja by som nemohla čakať na ukončený 6m - moje baby boli stále hladné, najprv som začala v 4m - zistila som že to nerobí dobre a tak som dala mesačnú prestávku a potom už to išlo super... a jaždý lekár hovorí niečo iné o tom kedy začať prikrmovať, takže 100 ludí sto názorov... aj tak si každý spraví nakoniec podla seba...

aliza
17. jún 2012

@lucia.kl ved ano, mas pravdu, ja len nechapem, naco sa tolko ponahlat. Temy o tom, ako maju deti traviace problemy sa tu mnozia ako huby po dazdi, ani sa necudujem, ked ich od 4.mesiacov tlacia kade cim, piate cez deviate a potom sa cuduju, ze deti maju zapchy a nechcu jest. Aj moj syn bol stale hladny a zvladli sme to bez prikrmov. Ono treba riesit prijem mlieka, ak matka koji, mozno nekoji dobre a dieta je hladne aj napriek dlhodobemu 'cuckaniu' na prsniku. Pri UM sa to da regulovat, maly mal tiez obdobia, kedy pytal UM castejsie a ja som sa snazila tie pauzy natahovat, zamestnat ho, nedat vzdy, ked pytal, dokonca som ho odstavila od nocneho pitia mlieka v 3.mesiacoch. Vsetko sa da, ak sa chce 😉.

katuska169
17. jún 2012

no dokrmovat ak pokial dojcis tak stci od uk.4.mesiaca,malo by sa zacat vyzivami a tak postupne pokracovat 🙂