icon

Od koľkých rokov môžu deti piť zázvorový čaj?

terezka1947
21. okt 2013

mamicky,od akeho veku ste davali svojim detom pit zazvorovy caj?moj ma dva roky...a je nachladeny,tak som chcela vyskusat-klasicky sackovy..mne velmi pomaha,tak by som rada poliecila nadchu aj tymto cajom...dakujem za vase skusenosti...

kaja73
21. okt 2013

@terezka1947 zazvor je vraj nevhodny pre deti do 2 rokov.
Ma silnu chut a napr moj ma 3,10 roka a nevypije to-stipe ho.
A zas slabucky vyluh asi nema ten efekt.
Skor by som ti poradila dat malemu na prechladnutie tymianovo-cibulovy sirup.
Lahko si ho spravis doma-cibulu nakrajas a zalejes medom-nechas stat par hodin,potom cibulu vyberies a davas pit po lyzickach 5-6 krat za den .
Tymianovy sirup-cca 2 deci vody ,plus 7-8 lyzic cukru-varis cca 20 min-aby to trochu zhustlo a potom tam vsypes cely sacik tyminau z potravin-je to cca 14g suseneho tymianu- a nechas luhovat do vychladnutia-potom scedis.
Mozes to potom zmiesat spolu s cibulovym sirupom a podavas to spolu-5-6 krat za den cajovu lyzicku.
PS-ja to este doplnam citronovou stavou.

lubiku
21. okt 2013

Mne ho maly vypije s medikom a davam ho od 2 rokov 😵

terezka1947
autor
21. okt 2013

@kaja73
@lubiku skusila som mu urobit taky slabsi,teda akoze sebe..odliala som a doplnila jeho "pociu"vodou....a trosku cukru...ale tazko to do neho ide....joj,on ma celkovo problem s cajom...skor este cistu vodu,aj to uz musi byt...alebo v noci,vtedy vypije aj 250naraz...vyskusam ten cibulovy sirup...dakujem za tip 😉

alami
21. okt 2013

@terezka1947 od dvoch rokov, kuk v článku celkom dole http://primar.sme.sk/c/6808809/zazvor-je-zdravy... uvar teda slabší, skús aj pravý zázvor, malý kúsok nakrájať, ja k tomu pridávam aj prvosienky a šípky(rozdrvené, alebo porozkrajované) a elixír je na svete 🙂

horana
21. okt 2013

oficialne sa uvadza od 2 rokov, niekde od 3

sackovy byva tak slabunky ze od hockedy, este som nezazila ze by v takomto bol vobec rozpoznatelny
a inak odkedy - odvtedy co je ochotny to vypit
ak vela osladis medom a das do prierazne inej chuti ovocneho a pod., tak aj vyluh v postruhaneho alebo nakrajaneho cerstveho
nas v tom veku uz bastil cibulu na kvanta
su narody - JV Azia - kde uz mimina jedia tak palive veci vratane aj zazvoru ze priemerny nasinec by sa odpalil a deti su tam zdravucke, je to len o zvyku

uz som citala aj nazor ze napr. bazalku az od 12 rokov!
kedze ju ako rodina milujeme, deti ju bezne v malych mnozsvach konzumuju, a zatial ujmu nepozorujem

ono, ja asi pokladam za nebezpecne uplne ine typy ci kombinacie potravin, zaujimave ze niektore z nich su uz v niektorych detskych vyzivach 😠

sisikejc
15. nov 2014

@kaja73
@kaja73 Ahoj prosim ta ten sirup potom dat do chladnicky??a ma to daku trvanlivost napr 20-30dni?????

zuzzzzy
2. dec 2014

Od 2 rokov

evittam
2. dec 2014

Tak moja dcéra má 11 mesiacov a už dávno jej dávam aj zázvorový čaj a nič jej nie je a ani jej nič nechýba.... 😉

ikaika
3. okt 2015

moj nepije dodnes, vzdy ho stipal v ustach ☹ ,