icon

Od ktorého mesiaca môže bábätko odšťavené šťavy?

salamandraaa
10. sep 2023
vahcaac
10. sep 2023

@salamandraaa myslím, že po zaradenom ovocí, ktoré obsahuje šťava, ja som aspoň tak dávala. Ale po rozhovore s pediatrickou som prestala

petamich
10. sep 2023

v zasade, ked ma zavedene dane ovocie, kazdopadne my nasmu stavy dodnes nedavame - je nauceny na cistu vodu a nic ine nechce, z coho sa tesime

renatka100
10. sep 2023

@salamandraaa urcite ano hlavne z dobreho kvalitneho odstavovaca - davali sme od 6 mesiaca, postupne, malicko lyzicka - urcite davajte - najprv mrkva, neskor ostatne zeleniny a ovocie.

patus_2
10. sep 2023

@salamandraaa odkedy bude mať dane ovocie zaradené. Každopádne veľký pozor na zuby. A aj na umývanie, umyť aspoň 20 minút po štave, aby sťa nepoškodila sklovina.

verka15
10. sep 2023

@salamandraaa od 6. mesiaca, resp. od zavedenia toho daného ovocia. Ale majú byť riedené 1 : 1 vodou. U dojčiat by to nemalo byť viac ako 120 - 150 ml v už zriedenom stave. Sú ťažké na žalúdok a pozor na zubnú sklovinu, teda nepodávať počas celého dňa alebo pred spaním. Pre malé bábätká je skôr vhodnejšie mixované ovocie. Môj má 15 m a momentálne vymýšľa s kúskami ovocia, tak mu robím kapsičky. Mám znova plniteľné kapsičky z dm a takto mi vycucá akúkoľvek kombináciu ovocia či zeleniny.