icon

Od ktorého mesiaca ste dávali dieťaťu Pribináčik?

lara45
30. dec 2021

Ahojte ženy.Od koľkých mesiacov ste dávali svojím deťom pribináčik a aj iné jogurty?

vanda323
30. dec 2021

@lara45 Nieeee nedávaj ho, radšej biely jogurtik, s ovockom ja som doňho dávala aj dzemik

ninusa221
30. dec 2021

Ževraj ja som ako 8 mesačná jedla kapustové halušky😃😃😃

belllinka
30. dec 2021
andreatytler
31. dec 2021

@evaachesa Ved to... clovek strati kontrolu. Mozno ak su na to prostriedky, sukromne skolky mozu mat lepsi pristup k strave aj ked neviem...
Tu kde zijem su len sukromne, velmi drahe jasle, riadene ministrstvom a ma to byt super zdrava strava, ale ked citam co im davaju, tak tiez som niekedy sklamana.

romea
31. dec 2021

@lara45 ahojky, biely jogurt. S ovocím a džemom kľudne daj, pribinacika kvôli vysokému obsahu. Bielkovín, zaťažuje to u malých detí obličky sa odporúča od jedného roka 😊, ja. Aj moja mala. Ho. Veľmi. Ľúbime 😋

stanislavicenka
31. dec 2021

@lara45 Pribinacik nejedli. A napriklad, uz je zakazane podavat ho detom aj v skolke. To nema nic spolocne so zdravou vyvazenou stravou. Led dojcis, jogurt, biely, neochuteny staci od roka

marianarem
31. dec 2021

@lara45 Moj zacal Pribinaciky az po roku, kvoli vysokemu obsahu bielkovin. Predtym jedaval jogurt, ale zase uplne jeho salka kavy to nebola a postupne ho uplne vypustil, nechce ani ochuteny. Mne sa na Pribinaciku nezda nic take zle. Okrem karameloveho su vsade prirodne aromy, vo vanilkovom je vanilkovy extrakt, obsah cukru na 100g je zhruba ako v sladsich druhoch ovocia, ani zdaleka sa nechyta na bezne sladkosti. Jedine ze je to biely cukor, to ano.

evkamotka
31. dec 2021

Pribinacik obsahuje tvaroh, ktorý nie je vhodný do roka kvôli obličkam. A ak ti záleží aj na inom, tak je aj dosť sladký, čo nie je moc super na zuby (umyjes mu po tom zuby?)
Ak sa pýtaš na dieťa pod rok,ktorému by si chcela zaradiť jogurt tak pribinacik nie je jogurt. Jogurt obsahuje jogurtovu kultúru a o to pri tomto zavádzaní ide. A teda ak ti záleží aj na tých zuboch, žiadny ochutený=sladený nepotrebuje. Normálne čistý biely banovecky,rajo,hollandia

hederamonstera
31. dec 2021

Nema sa mliecne davat az po roku? Ci uz pribinacik alebo biely jogurt?

evaachesa
31. dec 2021

@hederamonstera kyslomliečne sa zavádzajú skôr. Mlieko až od roka.

evica17
31. dec 2021

@andreatytler skolka je skplka, tam do deti cpaju vselico, a aj to a cim ja tiez nesuhlasim. Ale zas zaklad zdravej stravy by malo mat dieta doma a to ho bude viest cely zivot, aky vzor mu das. To ze napr my doma nepijeme sladene vody a caje a v akolke to isto bude, alebo svokra donho bude liat, musim prezit, nebudem.ho moct vecne chranit od vsetkych zlych nastrah sveta. Mozem.ho len naucit co je dobre, porapesne aby sa vedwlo branit samo

maminkadeticiek
31. dec 2021

Dcera ho mavala od roka a vzdy ale ze vzdy sa z neho dovracala.Nechapem preco lebo na noc ine takuyo reakciu nemala.Tak som jej honpoyom uz ani nedavala.

nevenka
31. dec 2021

@lara45 raz som dala dcerke (a bolo to druhe dieta 🙈) pred cestou v aute, a ked sme dosli na miesto, vygcla mi ho hadam aj cely, tak jej bolo zle z toho, ale nepamatam si, kolko mala mesiacov. Teraz tretiemu som dala asi 2x, okolo 11 mesiaca, aj to nie cely. Ked uz, tak spravim domaci radsej, da sa aj s minimom cukru. Alebo radsej tvarohovu natierku, uz mal 12 mesiacov...

nevenka
31. dec 2021

@maminkadeticiek teraz pisem, nasa tiez zvracala po nom, brutalne. Ale tretie nic, stravil to. Asi je to proste tazke a niektore deti mozu mat citlivejsi zaludok.

zuzuliennka1
31. dec 2021

cca v 7mes. som davala biely jogurt s popucenym bananom a po roku som robila domaci pribinacik

janai1
31. dec 2021

Akože môžte sa tu tváriť akokolvek urazene ale je fakt, že Pribinacek obsahuje xantan a škrob - načo by to bolo treba pchať do dieťaťa?
Keď už chcete dávať niečo kupované tak Míša má fajn zloženie alebo Lipanek

romea
31. dec 2021

@janai1 bože ved nejzje toho na tóny, raz za čas keď niekomu chuti

janai1
31. dec 2021

@romea keď myslíš 🤷‍♀️ ja nevidím dôvod na to aby to vôbec jedlo
Ja by som svojmu dieťaťu nedala nič, čo sama nejem 😉

romea
31. dec 2021

@janai1 každého vec a vlastný nazor

alka234
31. dec 2021

@lara45 ja dávam activiu bielu a do toho jej dávam piškóty od HAM také nesladené, sú od 6. mesiaca. Niekedy jej dávam aj ochutenú activiu marhuľovú, tú má veľmi rada, ale to ozaj výnimočne.., jogurty dávam biele od cca 8 mesiaca. Má 11mesiacov, tvaroh jej nedávam, ani nič tvarohové. Niekedy jej doma robím puding bez cukru s jej mliekom, aj to jej chutí. Do toho jej dávam banán a marina keksíky...

domiklik
31. dec 2021

@lara45 hmm... Xantanova guma, želatína, umelá Vanilka... Hotová mňamka

nelca0510
31. dec 2021

@lara45 pribinacik nie je jogurt. Od 9 mesiacov biely jogurt s banánom,postupne sme prešli len na biely jogurt. Dieťa 24 mesiacov a nemala ani raz.

denka97
31. dec 2021

@lara45 Pribinacika mal pred 2 týždňami(teraz má 16m)prvý krát ..dávam Hollandiu ovocnú alebo Tami živý jogurt predtým som dávala len biely do vyše roka

luccija
31. dec 2021

@evaachesa v škôlkach býva na výber voda a čaj my sme nesladili....bolo deti, ktoré nič iné ako čistú vodu nechceli ani ochutené mlieko ako Acidko, či kakao, bielu kávu ..

luccija
31. dec 2021

@evica17 súhlasím len gro stravy maju potom deti v škôlke veď to sú 3 chody a deti často doma neranajkuju čomu nerozumiem, keď vstávajú aj o 6-6:30 a prvé jedlo jedli o 8:30, ale máš pravdu strava v škôlkach je hrozna ja, keď čítam jedálniček oskvarkovu pomazanka, pečené mäso, knedľa....

daniela1911
31. dec 2021

@evaachesa mame obe oktoberča (ak sa nemýlim), moja pár mesiacov chodila do súkromných jaslí… obed Ok, vraj aj veľmi chutný.. ale pitie sladený čaj (to ešte privriem oko), ale na raňajky kupované sladké pečivo, typu šiška? Nechápala som, a ešte pre jasličkárov od 15 mes…

kulumulu123
1. jan 2022

@lara45 moja ma 7,5r a nikdy pribinacik nejedla... A zije 🙏😁

oblecenie99
1. jan 2022

To je ako s tými kupovanými hotovým jedlami v poháriku.. Nikto ho nikdy dieťaťu nedal, len ja som nikdy nezohnala, ak jeden druh bol náhodou v zľave, lebo bol hneď vypredaný, tak neviem potom, kto to kupoval.. Ps: môj syn jedol a zje iba neochuteny biely jogurt, Pribinacik mal párkrát od babiek, ale ten mu nikdy nechutil, v podstate nemá rád nič sladké.

evica17
1. jan 2022

@luccija to s tymi ranajkami je nie moc ok asi. Ale tak.kazdy si spravi ako chce. Ale doma mozes s detmi hovorit o jedle, varit s nimi a tak ich ucit o zdravej strave.

evaachesa
1. jan 2022

@luccija to je potom super ak je to tak....o tom sladenom čaji tu raz písala jedna mamička, že ako jediná si pre dieťa žiadala čistú vodu...to ochutené acidko ešte ok pokiaľ nie je jahodové (karmín), ale nechápem načo liať do detí denne kakao ...ja si dodnes pamätám že mi tieto mlieka nechutili lebo boli nechutné sladké...na výber by malo byť aj obyčajné čisté mlieko či acidko....potom sa čudujeme že majú deti vrtuľu v zadku keď od rána ich nalievajú cukrom 🤦