Odmietanie jedla 8-mesačným dieťaťom
Ahojte maly mal 8 mesiacov odmieta mi úplne všetko ci už výživy a podobne iba mlieko keď mu idem dat niečo iné ako mlieko otáča hlavu a robí grimasy prosím vás čo s tým robiť?
Dcérka má 9 mesiacov a mame presne to isté. Skúšam dávať každý deň prikrm, aj keď len 1 lyžičku, ale je to boj. Z okolia počúvam,že sú to určite zúbky,keďže jej nevyšiel ešte ani jeden,ale takéto obdobie nejedenia prikrmov ma už cca 2 týždne. Naposledy tak mala generálny štrajk cca týždeň, tak jednoducho skusam a uvidíme kedy sa rozpapá alebo ci vyjde zúbok. Ťažko povedať či to nie je aj teplom...mlieko a vodičku bez problémov vypije, ale malá celkovo nie je veľký jedák co sa týka prikrmov.
Dcérka má 9 mesiacov a mame presne to isté. Skúšam dávať každý deň prikrm, aj keď len 1 lyžičku, ale je to boj. Z okolia počúvam,že sú to určite zúbky,keďže jej nevyšiel ešte ani jeden,ale takéto obdobie nejedenia prikrmov ma už cca 2 týždne. Naposledy tak mala generálny štrajk cca týždeň, tak jednoducho skusam a uvidíme kedy sa rozpapá alebo ci vyjde zúbok. Ťažko povedať či to nie je aj teplom...mlieko a vodičku bez problémov vypije, ale malá celkovo nie je veľký jedák co sa týka prikrmov.
@veronikah96 no môj je celkovo len ma mlieku a to ma tých 8 mesiacov... A idú mu horné zúbky dvojky a tlačia sa aj spodné dvojky takže asi to môže byť aj tým
Kludne to môžu byť tie zúbky, v našom prípade malá na dasne nemá ani náznak zúbkov, takže o to horšie je to celé obdobie nejedenia...dúfam,ze to je opäť nejaká "etapa",lebo niektorí okolo sú už na 3 prikrmoch denne a my momentálne bojujeme aj s obedom... nebudem klamať,je to o nervy
Ako keby vidím seba pred pol rokom 😀 moja nechcela tiež nič jesť, bud grimasy alebo olizla a už nechcela. Skúšali sme každý deň a nakoniec niečo malo začala. Ale dodnes nie je veľká jedáčka. Hlavne je nenútiť a ísť na to hravo 🙂
Kludne to môžu byť tie zúbky, v našom prípade malá na dasne nemá ani náznak zúbkov, takže o to horšie je to celé obdobie nejedenia...dúfam,ze to je opäť nejaká "etapa",lebo niektorí okolo sú už na 3 prikrmoch denne a my momentálne bojujeme aj s obedom... nebudem klamať,je to o nervy
@veronikah96 mne nechce moja tiez 8 mesacna vobec ovocko, ziadnu kapsicku, ani mix surove. Uz ani banan... a ziadny jogurt... tak tiez bojujeme
Len vydrzat, raz pride zmena... Nasi sa rozjedli v podstate az tesne pred rokom...
@veronikah96 mne nechce moja tiez 8 mesacna vobec ovocko, ziadnu kapsicku, ani mix surove. Uz ani banan... a ziadny jogurt... tak tiez bojujeme
@feiticeira presne to iste mame, predtým nechcela veľmi ovocie,ale zeleninu,mäso, vajicko,cestoviny jedla aj keď nie obrovskú porciu,ale jedla...teraz posledné 2 týždne je to hrozné, neviem do nej dostať žiaden prikrm, hneď zatvori ústa a neotvorí, otaca hlavičku, snaží sa odstrcit lyžičku, jednoducho boj.

Možno ho bolia zuby