Oleje a tuky do prvých príkrmov
Mám otázku, aký tuk, olej sa zavádza do stravy ako prvý? Mame 7 mesiacov. Dakujem
Kvalitný olivový, tu si môžeš prečítať podľa čoho vyberať https://www.chudnutie-ako.sk/prehlad-potravin/o...
Repkový, slnečnicový, kokosoý tuk je nekvalitný.
@dizajnerka ja viem tak aj v knihách čo mám doma že sa olivový zavádza až po roku a má sa dávať repkovy..ale už sme to tu preberali a došli sme k záveru že v každej krajine iné radia 🙂
@lubik87 neviem, ja som davala aj nejaky specialny zdravy olej tekvicovy ci aky to bol, pre deti od 4 mes. bol urceny, z DMky. Tie oleje v litrovych plastovych flasach za 1e, snad kazdy chape, ze su nekvalitne.
ja davam najma do prikrmov z mrkvy par kvapiek repkoveho - kedze vit. A z mrkvy je rozpustny v tukoch
@floriana_ vajicko a olej nie je to iste, par kvapiek neuskodi a je to dobre na absorpciu vitaminov rozpustnych v tukoch - napr. A a mrkva
@1mata preco nie? tam bude aspon nespracovany tepelne... neviem no, ked osmahnes masko na oleji, tak uz nebude mat take vlastnosti, ake ma... trosku oleja neuskodi, ja davam do prikrmu obedoveho, kde je mrkva, dve tri kvapky
@zuzuliennka1 Dakujem , vyskúšam 👍🏻

@1mata olivovy, repkovy, slnecnicovy. Ale staci len par kvapiek