Omáčky pre 9.mesačného drobca
Ahojte maminy, chcem sa spýtať aké omáčky ste pripravovali svojim 9.mesacnym drobcom a z akých surovín (postup). Ďakujem za každú radu..
V 9 mesiacoch ti bežne dieťa bude jest všetko. Nevidim dôvod nejako zvláštne vyvarat. Dcéra má 13 mesiacov a dodnes nerobim žiadne omáčky so smotanou, ale naparim len cistu zeleninu a pridam cestoviny/maso/vajicko/strukoviny/syr alebo biely jogurt a je hotové. Dcéra je pekne 4 prikrmy o objeme 250-300ml
Hokaido tekvica, batat, spenat... Rozne. Snaza som sa, aby ta kombinacia davala zmysel. Tzn brokolicu so zemiakom, spenat so zemiakom. Cervenu sosovicu so zemiakom/batatom. Atd. Vsade vacsinou aj mlete masko
@lama25 ak Ti spapa všetko, zbytočne si nekomplikuj podľa mna situaciu. Čas na vyvárania a vymýšľanie rôznych pokrmov ešte len pride😉. Zatiaľ si uzivaj, že Ti papa čokoľvek. Tvaroh som kvôli vysokému obsahu bielkovín nedala ešte ani ja. Ešte je na ranajky a na noc kojena a skoro každý deň má súčasťou pokrmu buď syr alebo jogurt, či cottage, takze podľa mna nie je momentálne nutne ho dávať.

Uvarila zeleninu - napr. cuketu, mrkvu. Rozmixovala s trochou masla a smotany/mlieka.