Ovplyvňuje strava rodičov stravovanie deti?
Čo si mylsite, to čo jeme my ako rodičia ovplyvňuje aj to, ako jedia naše deti? Myslím,
Mám totiž od nejakej doby diétu nesmiem určite potraviny hlavne zeleninu, všimla som si, že aj môj 2 ročný syn začal odmietat zeleninu. Mylsite, že to je tym, že má nevidi to konzumovať?
@grammarking ty už radšej nepíš nikde nič 😅 lebo ta každý pošle do teplých krajín, ako my.
Podľa mňa nie. V našej rodine nie je vyberavý človek, ktorý by napríklad nezjedol mäso, iba ja a som taká od malička. Naši sa mohli aj na hlavu postaviť 🙃 Ale bohužiaľ, moje deti to asi zdedili... Karma je zdarma 😆
@beronsche určite nie, ale keď osoba, ktorá nemá rešpekt a slušne jednanie na moju osobu, ani ja nemám. Ona akokeby moje zdravotne problémy dehonestovala, to je atrasne. To aj vizickarovi povie, že v jej očiach je lenivá hnida a má sa postaviť a kráčať? Ak má takto nastavenú myseľ, je proste sprostá ako poleno a hotovo.
@grammarking prosím ta, už si raz písala, ze nebudeš reagovať na tento príspevok, tak si stoj za svojim slovom a neser si opakovane do huby. Ďakujem
Autorka - to ze je niekto hulvat a utoci, este neznamena, ze sa musis znizit na jeho uroven a vynadat mu, najma, ak to ide inak.. aspon teda ja si to myslim..
@beronsche jedna ako druhá, zbytočne strácať čas v takýchto diskusiách, kde sa stretnú jednoduchší ľudia. Rozhodne je vhodnejšie ignorovať ako spätne útočiť. Úplne s tebou súhlasím. 💯
Istym sposobom ano. Ci v dobrom alebo zlom neviemn.. a v urcite obdobia.. Skor jedlo sluzi na vydieranie. A ak cosi nejedia pravidelne,vedia odmietat. (U nas strukoviny.) Inac moje deti zjedia kadeco. (Ja som vyberava..) A chut do jedla maju. (Obaja s manzelom mame pozitivny vztah k jedlu.)Takze moze chytat po tebe,ze zeleninu nie ale ak raz ochutna a bude chutit,zje. xD
Čiastočne to ovplyvňuje, ale dá sa dieťa naučiť na zeleninu aj keď si na ňu alergická. Ja som na tom podobne. Mám alergiu na väčšinu ovocia čo rastie na Slovensku plus HIT. Je veľa potravín čo mi vadí. Moje deti jedia aj to, čo ja nemôžem, ale musím povedať, že v menšej miere. Mňa totiž nenapadne kúpiť jablká, keď som na ne alergická. Ale naučili sa jesť všetko. Dcéra teraz štrajkujú ako je v puberte, ale keď bola menšia jedla všetko ovocie. Treba mu ponúkať a zvykne si aj keď ty to jest nebudeš.
@grammarking moj syna dost silne alerhie napr na zeler, paradajky, vajcia, mlieko... Takze ano existuje aj taka moznost ze niekto urcite zeleniny resp potraviny vseobecne nemoze... To ze ty tomu neveris neznamena ze to tak nie je 🤷♀️
Vacsinou plati "tucna mati, tucne deti", takze suvislost tam je.
Dedia sa stravovacie navyky
urcite ovplyvnuje, aspon u nas to tak je 🙂 my s muzom sa stravujeme zdravo a sme sportovci a syn je rovnaky

Zeny, to takto protivne a agresivne komunikujete aj v realnom zivote tvarou v tvar? Alebo vam len anonymita soc. sieti dodava odvahu?