Ovsené vločky pre 4-ročné dieťa
Dobry vecer, prosim Vas viete poradit ktore pripadne s prichutou by dieta zjedlo? Raz som jej to chcela dat a nechcela to .. ale kedze mame problemy s kakanim rada by som zaviedla zasa vlakninu.. (doktorka povedala ovsene vlocky) pripadne hodte nieco co nam pomoze aby mi chodilo dieta lazdy den kakat.slivkova stava od hipp nepomohla probiotika mame probiomaxik od Dr.maxa. neviem ci to ataci alebo mam kupit nieco ine.. doktorka nam dala prehanadlo ale povedala ze mamr zmenit stravu ..a povedala ze je to navykove a dieta si moze na to tak zvyknut ze bez toho sa uz nevykaka... snazim sa ale proste nechce tolko toho jest ako kedysi strasne je vyberava.. a ma tak strasne tvrdie 💩 az je cervena ked tlaci .... potrebujem nieco na zmäkcenie stolice. 🙏🙏🙏
Ja som kupovala v lekárni sirup zo sliviek a fig, neviem názov, ale keď som povedala co potrebujem, tak vedela o com točím 😂😅
Ved skus z nich uvarit kasu a dat jej tam nieco co ma rada.. cucoriedky, skoricu, kokos, mozno nejake tie orieskove masla.. cokolvek. Ak das struhane jablko tak to by mohlo pomoct - k tej kasi a do toho napr skoricu na chut.
Dcére robím lievance. Pomixujeme jeden banán + jedno vajce + dve polievkové lyžice ovsených vločiek a upečiem na panvici lievance. Na vrch džem alebo med a ovocie. Na olovrant jej robím ovocné smoothies, pokojne by som tam rozmixovala aj slivky poprípade slivkový kompót. Inak moje dieťa napr. má rado aj len tak jesť sušené ovocie a sušené slivky sú vraj dobre na zmäkčenie stolice.
Jablká u nás pomáhajú stačí, že deň dva vynecha a je rozdiel viditeľný ale vločky robím uvarené vo vode a kus mlieka na mäkko plus jablko postrúhané, trošku orieškov a na vrch jemne granka. Alebo na noc namočiť do jogurtu a budú makucke.
Ovsené vločky večer zalej vodou, kvapni jablčný ocot alebo lyžicu jogurtu a daj do chladničky pod pokrievkou. Ráno preplachni pod vodou cez sitko. Daj variť s vodou až kým sa neodparí voda a neostane ti kašová konzistencia. Takto vločky oveľa lepšie chutia a sú ľahšie stráviteľné. Pridaj maslo alebo ghee, oriešky, orieškové maslo, sušené ovocie, na čo budete mať chuť. Takáto kaša je výborná. Mne osobne suché vločky zaliate mliekom vôbec nechutia. 😏
Mne zjedia iba suché ovsené vločky keď ich dám do misky.
My deťom varíme ovsenú mliečnu kašu. Len dáme vločky do mlieka a krátko povaríme. Dáme dáke ovocie, slnečnicové semienka, trošku škorice,prípadne aj med a zdobnu celý tanier. Mladšia keď mala problém so zápchou, ale to mala len okolo roka, tak jej pomohlo, keď som rozvarila slivky (mala som ešte domáce v mrazničke, aj so sušenými) a aj s trochou vločiek a to som potom mixla na takú riedku kašičku. Prípadne teda aj hrozno na moje deti zaberá,že z neho majú redsiu stolicu.
Susene slivky tiez dobre funguju.
Nemali sme problemy so stolicou .. ale posledne dva mesiace je to strasne ... minule sa vykakala po 4 dnoch.. doktorka mi kazala aby som jej kazdy den nakazala ist sa vykakat.. ale ono ked to nejde tak darmo ju tam poslen... bohuzial zacala byt vyberava v jedle kedysi zjedla tolko ovocia teraz ledva jablko 🤦♀️ som zufala..
Ak ovsené vločky,tak treba ich na noc nafermentovať. To znamená,že zaleješ vodou a pridáš do toho napr.lyžičku jogurtu,ráno premyješ a spravíš napr.kašu. Kúp si probiotiká na abczdravia.sk,ktoré sa volajú prázdne črievko,sú presne na tento problém. Ak je tvrdá stolica,tak ozaj sa treba pohrať zo stravou. Ja som si s tým prešla s dcérkou,ak si myslíš napíš,rada poradím viac.
@lenka2710 toto a zabralo?
Užili sme si svoje s nepravidelným vyprázdňovaním.
Ovsené vločky som dávala všade po troche do jogurtu, polievok, musli...večer zaliať vodou a potom zmäknuté pridávať všade kde sa dá.Plus veľa polievok zeleninových kvôli vláknine a dbať na pitný režim, pohyb...plus rozvarit pšeno a dať do každej polievky
Mne pri deťoch zaberali veľmi dobre aj broskyne a riedila som im slivkovu stavu majú aj v DM. Dcéra keď mi náhodou nechcela tie broskyne tak som postrúhala jablko a tam som malé kúsky nakrájala. a aké ovocie napr ti má rada
Vločky sa okrem kase, zomlete v palacinkach dajú použiť aj do polievky napr namiesto halušiek/ cestoviny. Robím mrkvovú polievku s vlockami napr. alebo spwnarovu s vlockami. Zvýšiť pitný režim. Ja musím moju tiež naháňať s pitím. Rano jej urobím pitie do ružovej fľaše so slamkou (treba nájsť niečo z čoho bude rada pit) a tu nosím všade , z izby do izby kde sa hrane, na prechádzku, všade a neustále ponukam pit. Najlepšie sa nápije keď je zaujatá napr rozprávkou. Stiahne aj pól fľaše. A na záchod chodím s ňou. Už viem podľa jej správania kedy jej treba kakať. Sedíme tam, dohováram jej, spievam, hovorím neboj sa aj psík kaka, aj mačička kaka. Keď vidíme vonku hovienko poviem vidíš, aj psík sa tu vykakal. Jednoducho sa snažím nejako namotivovaná aby sa vykakala. Čím viac dni nejaká, tým je to potom ťažšie, lebo aj stolica je viac tvrdá. Ja som už odpozorovali koľko musí za deň vypiť, aby kakala max každý druhý deň a vtedy je to ok. No tiež s ňou musím sedieť na WC a prehovárať ju. Tiež zvýšiť príjem ovocia, podávať ku každému jedlu trošku jablka, hrozná alebo čo ma rada. Ale pitie nám veľmi pomohlo.
hodit za hrst do polievky (zeleninovej, paradajkovej, kremovej…)
Uvarím vločky v mlieku na kašu. Pridám rozpuceny banán a med. To je základ. Inak tam zvyknem pridávať naozaj čokoľvek čo máme práve doma a kto čo má rád. Kiwi, jahody, broskyne, orechy, arašidové maslo. Takže skús malej pridať čo jej chutí. Ale vločky môžeš sypať aj inde, do polievky na zahustenie, do jogurtu, ja som dávala aj do mletého mäsa keď sa malý nevedel vykakať. A tiež kamilkovy čaj pomáhal u nás.
A ešte zvyknem robiť niečo ako lievance alebo také hrubšie palacinky z vločiek. Klasické cesto ale múky len trochu a namiesto nej vločky.
Tak nedavaj ovsene.mojmu synovi pomihla vlaknina od nestle v takej akoby pixli.aj mne pomohla,ked som mala pocas tehu zápchu.ucinok okamzity. Dava sa do polievky alebo napoja a vobec ho necitit
Banan by som nedavala ked ma problemy. A takisto skuste menej masa
celozrnne pecivo, cestoviny celozrnne, ryzu celozrnnu a ovsene vlocky nejake jemnejsie a tie pridavam ak ich dieta nechce vo forme kase do hocicoho aj napr do lievancov ktore tiez vsak robim z celozrrnej muky plus vlocky. Potom netreba extra vlakninu z lekarne ktoru odobrali zo zrna a potom ju zvlast predavaju 🤦🏼♀️😁 a pitny rezim samozrejme sledovat a idealne pohar teplej vody rano nalacno alebo slaby feniklovy cajik ale teply vypit.
napis ako vyzera jej typicky den strava plus pitie co kedy a kolko. ps prva pomoc je lyzica olivoveho oleja pred vecerou
Všetko Ti tu dobre píšu. U nás ešte pomáha jablkový kompót. Nechaj povariť jedno jablko v troche vody. A robím bez všetkého, bez cukru, bez škorice, chuti synovi. nirkedy pridám sušené slivky, alebo marhule.
@diavant banan moze ale dozrety taky co ma uz na supke tmave bodky . Nedozrety banan sposobuje zapchu ale paradoxne banan v plnej cukornatosti laxaciu. Inak pokial sa jej to neupravi odporucam celkom prirodny prostriedok Duphalac !!!!! Davali ho aj zenam po porode. aby sa zmekcila stolica kvoli prvemu vyprazdneiu po porode. Takze urcite toto, zmenit strabu a dat viac vlakniny a potom miesto duphalacu este odporucam rano vecer kusok cca 5 cm dozreteho bananu s hnedymi bodkami na supke roztlacit vidlickou a zmiesat s fenikovym cajom a nech zje pripadne vypije ak jej bude vadit konzistencia tak nech spaps taky banan a vypije cajik feniklovy teply . Cajik rano a vecer teply vlazny nie studeny.
Trosku pomohlo, ale dávala som trebárs aj slivkovu výživu po nej mala vždy redšie, jablko! Ale ona nemala problém sa vykakat, ale keď kakala tak jak keby kamene do nocnika padali! Úplne tvrdé, ale bola menšia, tiež bola vyberava v jedle, nástupom do škôlky sa to zlepšilo, tam musela jest co bolo

Ovsené vločky mne zje v kaši, zmixované na múku v palacinkach,… ale teda u nás je zaberak aj detska výživa.