icon

Papá moje 6 mesačné dieťa veľa?

obleckozaecko
15. mar 2020

Ahoj maminy. Mám polročného syna, koncom mesiaca február sme začali so zeleninovými príkrmami. Najskôr to šlo veľmi ťažko asi 2-3 malé lyžičky. Dnes má zeleninku veľmi rád, najmä zelenú. Doslova sa teší. Syn má 9 kíl a nosí veci pre skoro ročné deti. Nie je silný, len veľký /dlhý. Ja aj manžel sme vysokí. Moja otázka znie, či je v poriadku ak dieťa, ktoré je stále dojčené (dá si ešte aj poobede mliečko) zje úplne v pohode cca 100 ml príkrmu. Všade som našla že deti zjedia v jeho veku 3-4 lyžice. Koľko mu môžem dať na obed? Prípadne koľko kaše môže zjesť večer? Ďakujem za Vaše rady k téme.

janickacrazy
15. mar 2020

@obleckozaecko je to v pohode, daj mu koľko zje a teš sa, že ti pekne papá a priberá, stále lepšie akoby ti nechcel jesť nič, moj najmladší v tom veku nechcel okrem mlieka vobec nič, max. 1-2 lyžičky aj to vypľúval, čo sme sa my natrápili, vymýšľali, príkrm taký onaký, kaša taká onaká, nič nechcel, nepriberal, nakoniec už ani to mlieko nechcel, aj 10 hodín denne mi nejedol, vobec nemal pocit hladu, bud rada, že ti tvoj papá

lija22
15. mar 2020

ahoj, moja tiez 6 mesiacov, nedojcena ale 100 ml prikrmu kludne, tes sa ze pekne papa

tanyan
15. mar 2020

pokojne mu daj koľko mu chutí. neskôr, keď príde kríza, aspoň bude mať zásoby.
mojej sa od mala striedajú obdobia, keď zje aj vola s obdobiami, kedy ledva niečo prehryzne. teraz už s odstupom to hodnotím tak, že si nazbiera zásoby a potom počas obdobia slabého jedenia zase narastie - pri narodení mala 60 cm a 4430 g, teraz má 5 a pol roka, meria 127 cm a váži asi 28 kg. stále mimo tabuliek, ale primerane genetike...

lula313
15. mar 2020

Dcéra mi v tom čase, kojena, zjedla cely ten avent poharik, cize 180ml. Ona aj mlieka bola schopná rano vypit, čo som si v noci pre jej neprerušený spanok musela odsat, lebo jej bolo malo. Paradoxne nikdy negrcala, upodozrievam ju, že nemá dno😀 Teraz bude mat 2 roky a má len 11,5 kila, aj keď zje za deň viac ako ja. Včera napr na ranajky zjedla 3 kaiserky s cottagom a ešte pytala🙈 Pokial dieťa negrcka z prejedenia sa, daj mu, koľko si pýta..

smejko25
15. mar 2020

Moja bude mat 5 mesiacov a teda urcite ma cez 8kg 😁 ale tucna nieje podla mna bude vysoka po tatovi 😁 od naroddnia mame problem s bodickami 😁 dole uz ledva ledva zapneme a rukavy dlhe 🤷‍♀️

obleckozaecko
autor
15. mar 2020

@janickacrazy
@lija22
@tanyan
Ďakujem Vám 🙂 Tak ste ma upokojili.

@lula313 Tak to je výborný papkáč :D To ma pobavilo, to ani ja nezjem na raňajky. Tak nabudúce mu pridám, len som sa bála, či ho neprekrmujem. Ale tiež si myslím, že ak dieťa nechce, tak si nedá. Aspoň pri prsníku to platí u neho.

@smejko25 My sme na tom rovnako, je to niekedy o nervy. Ako prvomatka neviem čo mám kupovať dopredu - už ani nekupujem!, lebo popravde myslela som si, že túto veľkosť budeme nosiť niekedy v lete 🙂 Nemáme konfekčné dieťa a presne to poznám, na dĺžku sedí, rukávy však dlhé a podobne.

smejko25
15. mar 2020

@obleckozaecko preeesne tak 😂😂 a ja kupujem aj oblecenie z FB bazaru tak len sa modlim aby to sedelo 😂😂 lebo povedzme si pravdu aj to cislovanie oblecenia je niekedy totalne do bludu 😁
Mam asi 6 legin 74 co su TOTALNE dlzkovo rozdielne 😂😂😂kazda jedna uuuplne ina

obleckozaecko
autor
15. mar 2020

@smejko25 Aj mne sa zopár x stalo, že som objednala akože dopredu. A zistila som, že to môže rovno nosiť. Najmä keď bol menší tak mi rýchlo rástol, niektoré veci mal len 1-2x a keďže je to moje prvé dieťa (nakúpila som oblečenia asi pre 4 :D) Tak dúfam, že ešte bude mať súrodenca 🙂

lubi40
16. mar 2020

@obleckozaecko dieta do jedneho roka moze zjest 150-250g prikrmu. Ak zje nad 150g tak mozes mlieko vypustit, cize ak zje 100g, tak este kludne mozes dojcit.

obleckozaecko
autor
20. mar 2020

@lubi40 dakujem 😗