Párky v 15 mesiacoch?
Co vy na to? Moze, nemoze? Ja viem ze je to svinstvo. Ale chutia mu a nema ziadne problemy z nich. Zatial mu davam len tak na kostovanie, bez horcice, len s chlebikom
@arcticcode myslim si ze vrcholom potravinoveho retazca su bakterie a virusy - ktore ta zozeru zaziva
@kittykat22 Tie su praveze spodkom potravinoveho retazca. Tie zereme zaziva my, resp. nase biele krvinky ich fagocytuju. Odporucal by som zopakovat si zaklady biologie zakladnej skoly a potom mudrovat
Ohladom potravinoveho kritika patrika ide o marketingovy odzub, ten clovek splieta jedno cez druhe. Pozrite si na fb stranku nekrmte jas odpadom, asi tyzden dozadu ho jedna hygienicka zrusila jao ziadost na byt.
@dejka77 tak ja prevazne kupujem od miestnych vyrobcov, ale obcas musim pre nieco ist aj do supermarketu a vtedy sa tam snazim nakupit.... no vacsinou to aj tak vzdam, ked vidim tu kvalitu...
@lubka261 To neviem, ja som cital prispevok od studovanej odbornicky a ako skrachovany vedec suhlasim s neskrachovanou odbornickou
@arcticcode prosim ta, ty niesi moc v poriadku. Ako tie tvoje reci o 5 generaciach dozadu, su na smiech. 5 generacii dozadu nemali RTG, CT, MRI ani ani antibiotika. To tu bolo v roku 1986, a dovtedy ludia zomierali ako muchy na banality ako chripka alebo zapal pluc. Nemali teplu vodu, hygienu aku mame teraz. Zijes v nejakom lalalande ako sa ludia mali kedysi dobre. Nemali. Rychlo zomierali, zili v prisernych podmienkach, nemali zdravotnu staroslivost, prisun cerstveho jedla cez zimu. My si zijeme ako prasiatka v zite, a mame sa tak dobre, ako sa nemali ziadne generacie pred nami. O predpokladoch dozitia 100 rokov, sa nikomu ani nesnivalo 200 rokov dozadu.
Ano, kupovali sme od roka detske telacie v bio obchode,vysoky podiel masa ,take bez eciek a s minimom soli... neskor asi od 2r uz papala normalne ale stale tie s 90-96% masa, ziadne ine nekupujeme..
@arcticcode tak odzub jak odzub.... patrik odporuca napr.viacero vyrobkov z nasej lokality, ktore poznam a kupujem uz dlhsie a viem, ze su to kvalitne potraviny, poznam aj ludi, co tam pracuju, podielaju sa na vyrobe takze viem z prvej ruky, ze to je pravdive, cize ja nemam dovod mu neverit ani co sa tyka ostatnych vyrobkov, ktore osobne nepoznam. to, co napisal o firme berto a ich vyrobkoch, bola pravda, zial... ver, comu chces, ale kazdy jeden lekar ti povie, ze udeniny nie su zdraviu prospesne. Poznam nie jedneho cloveka, ktory bojoval s rakovinou hrubeho creva, vsetci dostali zakaz udenin a mali by sa vyhybat aj masu. Co myslis? Preco asi? Kazdy jeden normalny odbornik ti povie, ze udeniny by sa v idealnom pripade nemali konzumovat vobec a maso minimalne.
Ale v podstste mi pride, ze ty uz mas svoj nazor o stravovani uceleny, takze nevidim dovod, preco sa tu teda pytas ostatnych, co maju deti jest a co nie. Ved ta to aj tak nezaujima a ides si svoje.
@lindusss2016 Tak si pozri patrikove obchodne podmienky. Zaplatiš, tak bude o tebe pekne hovoriť. Nezaplatiš, bude hovoriť škaredo. Okrem toho vyzná sa do toho jak hus do piva. Často splieta dve na tri a niekedy až vyslovené lži (hoci to robí asi skôr z nevedomosti). Proste typicky prípad pre badatel.net
Osobne poznám niekoľko doktorov rôzneho zamerania a chodíme spolu grilovať viackrát do roka. A hádaj čo grilujeme? Zle škarede udene klobasy. Ako som písal niekoľko strán dozadu, moja prababka celý život žila na slanine, klobase, rebrach a dožila sa 103. Človek je všežravec a mäso nie je škodlivé, zmier sa s tým. Škodlivý je ten sajrajt, čo sa do mäsových výrobkov pridáva, ale opäť - poznám ľudí, čo 60 rokov chlastaju a kuria, už ledva chodia a nie a nie umreť. A zas som poznal ženu, ktorá sa stala alkoholičkou a po roku zomrela, seginica... Takže nič nie je čiernobiele.
@arcticcode ja nie som zaslepeny vyznavac patrika, pisem, ze vyrobky, ktore odporucal z nasho regionu, poznam osobne a su kvalitne. To, ci majitelia za propagaciu zaplatili, neviem. Viem, ze mu treba platit testy potravin, ale ak niekto chce dat svoj vyrobok otestovat, snad to nemoze chciet zadarmo... ja sa snazim kupovat co najviac domacich vyrobkov, viac pre to urobit neviem. No a ze doktori griluju, ved ok, nech griluju, ale sorry, takato utecha ma neuspokoji.... niektori lekari su tlasti jak prasata a idu kazat o zdravi... tak nehnevaj sa, ale od takych ludi to nebudem pocuvat len preto, ze maju titul. BTW, aj ja grilujem tak 2x za leto si doprajeme, nikde som nenapisala, ze treba jest len bambusove vyhonky. Iba tvrdim, ze vsetko s mierou. Ale jedalnicek, aky si opisal ty, ozaj nie je v poriadku...no ked ti to odobrili kamarati lekari, tak ich pocuvaj. Pre mna nie je autorita, ze je niekto lekar, ked vidim ten pristup k pacientom. Ja som lektor jogy, uz nejaku dobu sa venujem zdraviu celeho tela a obzvlast pohybovemu aparatu a vidim, aki klienti ku mne chodia, co maju dlhorocne problemy s chrbticou a co na to lekari? Absolutne nezistuju pricinu, nemaju snahu pomoct, napichaju ich obstrekmi, daju nejake tbl proti bolesti a poslu ich domov, nijak neriesia problem, akurat utisia bolest, zatazia tymi liekmi este dalsie organy atd... tak na rady takychto ludi ja ozaj velmi nedbam. Samozrejme cest vynimkam, niektori sa naozaj snazia problemy riesit a nielen ich zakryvat. Ale ci chces alebo nie, strava tvori zaklad nasho zdravia, niekde sa to odrazit musi. Moj otec sa cely zivot stravoval zle, sice nepil, ale fajcil aj za dvoch. Ako 61 rocny zacal mat tazkosti s travenim, zacal chudnut. Po diagnoze rakovina pankreasu prisla smrt behom 6 mesiacov a dobtedy bol "ZDRAVY" clovek, takze tak...