Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Parný hrniec na vyváranie cumlíkov a fliaš

rqduskq
18. mar 2014

Ahoj, chcem sa Vás opýtať, či môžem podľa Vás používať na vyváranie fliaš klasický parný hrniec čo sa používa na úpravu pokrmov? Však to by malo na sterilizáciu stačiť nie?

saska.t
18. mar 2014

na to ti staci aj obyc.hrniec a vriaca voda,vyvaris 5 min. a mas sterilizovane,otazka je,ci parny hrniec vyvyja taku teplotu,aby sterilizoval,kedze potrebujes min. 110 stupnov a kedze strava upravovana na pare je najzdravsia a uchovava najviac vitaminov,tak neviem ci parny hrniec dosahuje tolko stupnov,kedze nenici vitaminy 😉

rqduskq
autor
18. mar 2014

@saska.t no to veru neviem, skúsim to nejako zistiť, ale ako ? 🙂 ale zdravé je to asi preto, že je to bez oleja a nevyvarí sa to do vody ako pri varení nie? neviem ....

rqduskq
autor
20. mar 2014

@saska.t aha nie je pravda, že musíš sterilizovať pri 110 http://www.nay.sk/tefal-td-7300-k0/d-304492-c-1... a parný hrniec má okolo 100, je to ževraj úplne to isté ....

Tu začni písať odpoveď...

Odošli