Pitný režim 11 mesačného dieťaťa

mishaella
14. okt 2016

Ahojte,
ako sa vám podarilo dosiahnuť, aby dieťa niečo vypilo?
Malý je síce kojeny ale už len doplnkovo, pár krát za deň. Papa už tuhú stravu ale odmieta piť. Čímkoľvek a čokoľvek. Voda, slabý čaj, riedena šťava nič. Ani lyžičkou, ani injekcnou striekačkou, pohárikom, slamkou, sosakom, cumlom..
Momentálne má zápal v močových cestách a keďže malo resp.nic nepije nechce to z neho von. Nehovoria že ani nič na preliecenie do neho neviem dostať.
Skrz ten nedostatok tekutín sa mu aj tahsie kaka.
Už som z toho boja s ním aby si dal aspoň nejako jeden hlt unavená a znechutena. ☹
Neviem už aký trik na neho použiť.

1981mirka
14. okt 2016

Skúšať. Moja staršia bola rovnaká. Teraz je to už o.k.
Na ňu zabralo "štrnganie" s pohárikmi. Mala taký malý pohárik /štamprlík/ z hrubého skla a v ňom trošku vody či čaju. A štrngali sme aj 20x po jedle. Kým ju to bavilo.
Mali sme tiež veľa pohárikov, slamiek a sosákov. Každý deň platilo niečo iné.

Malinká tiež ešte moc nepije - rekord je 100 ml raz v lete. Ale tá to zatiaľ rieši MM.

Skús počas choroby viac ponúkať MM. Neskôr môžeš zasa obmedziť.

kp7333
14. okt 2016

Mladsia dcera je tiez tvrdohlava, co sa pitia tyka. Cez den ma 3 kojenia a okrem toho jej ponukam vodu, pripadne caj, ale moc sa nechyta. Riesime to polievkami - na obed zje plnu misku polievky, niekedy aj na veceru, rano jogurt alebo cerealie s mliekom a pomedzi to ovocie a par hltov vody - vacsinou normalne z pohara. V noci sa koji nad ranom a tiez jej este ponuknem vodu z flasky.

lorela
14. okt 2016

V takomto prípade dávaj viac redšej stravy. Viac polievok, najmä zeleninové vývary, aj rozmixovaná zelenina s mäskom redšia (s vodou, v ktorej sa varila), zemiakové pyré a pod. Veľa zeleniny a ovocia, ktoré takisto obsahujú vodu.
Čo sa týka samotného požívania tekutín, ako už bolo napísané, naozaj len trpezlivo skúšať rôzne fľašky, lyžičky, slamky, štrnganie... Možno trošku odpútať pozornosť nejakou pesničkou, ktorú budeš spievať alebo rozprávkou, ktorú budeš hovoriť.

mishaella
autor
14. okt 2016

@kp7333 môj ani polievky nechce. Jedlo jedine husté akceptuje.

lorela
14. okt 2016

@mishaella Tak druhé jedlo, kde bude viac vody - nejako sa o to pokúšať. Mäso na šťave, rozmixované zemiaky s mrkvou ako príloha tiež o trochu redšie + brokolica.
Pri takto malých deťoch je šanca, že čo nechutí teraz, o mesiac či dva bude.

katarina644
14. okt 2016

@mishaella ahoj, poznam to. uz len vydrzat. moja dcera to ma od malicka tento problem a ma osem rokov a pokracujeme s tym dalej. Ledva v skole flasku vypije. A doma furt len pod sa napit, sama nic nevypije aj tri hodiny. Je to v dietati.