icon

Podávanie vodičky pre letné deti

silvia610
31. mar 2019

Ahojte kedy ste najskôr začali dávať letným kojeným detičkám vodičku?

yanni
31. mar 2019

@silvia610 plne kojene dieta nepotrebuje ziadne vodicky a cajiky az do zavadzania prikrmov. Pri zavedeni prokrmov od ca. 6 mesiacov pomalicky ponukat aj Vodu.

evittam
31. mar 2019

@silvia610 Zimnym kojenym od 2.tyzdna. Dieta je aj smadne nielen hladne. A MM ma hlavne zasýtiť. Tiez ked je človek smädný tak sa malokedy napije mlieka.

jarca1111
31. mar 2019

@silvia610 kludne aj od 1. mesiaca.. ked bude velmi horuco, ale radsej cez cievku alebo po lizickach.. a teda ked dieta nema nejake tazkosti ako napr reflux..

pribinak
31. mar 2019

Ja som dojčila a ked bolo fakt teplo, davala som synovi vodicku.
Vypil 3 -4 lyžičky a viac nechcel. Kludne babatku daj vodu. Ved nevypije 3 deci miesto mlieka.

katrin21
31. mar 2019

V lete keď je teplo tak môžeš po lyžičkách hocikedy dať prevarenú vodičku a vôbec nemusí byť hnusná z plastovej fľaše ale radšej z vodovodu a prevarená. Nesúhlasím veľmi s tým že kojené deti vôbec nepotrebujú vodu. Potom tie kojené deti aj tak vyzerajú že sú tučné ako prasiatka niekedy, česť výnimkám, Lebo darmo sa budeme baviť o prednom a zadnom mlieku ,stále je to mlieko a nie voda a obsahuje tuk.
Takže podľa mňa ak budeš mať pocit že je teplo a dieťa je smädná kľudne mu ponúkne trošku vodičky Ak ti Dobre Papá nie je dôvod prečo by si nemohla dať aj tú vodu.

katarinamarkova
31. mar 2019

@yanni
@silvia610
K tomu či vodu ...ak sa bavime o cistej vode a nie umelých sladenych cajoch....
V zime na jesen či na jar.....nie je v podstate treba ...ale neexistuje žiadny dôvod prečo nie.
Počas leta? Keď už aj v našich koncinach máme týždne v 40tkach....samozrejme ano. Vie si niektorá z vás predstaviť prezit takýto týždeň spokojne v blahu s usmevom len na mlieku bez jediného pohara cistej vody? O to viac že dospelý ma termoregulaciu hotovu....u bábätiek sa len tvori....k dehidratacii a prehriatiu dochádza omnoho skôr ako u dospelého.

kristina2412
31. mar 2019

@silvia610 mám dcéru,ktorá sa narodila minulý rok v lete,skúšala som dávať vodu,žiaľ nechcela,vypluvala ju. V najväčších horúčavách sa chcela dojčiť každú chvíľu,co bolo dosť únavné,najmä na prechádzkach
vonku atď. Prestalo to az ked sa zozimilo,v septembri. Určite by ti to uľahčilo trochu život,keby chcela vodu.

silvia610
autor
31. mar 2019

@katarinamarkova áno bavíme sa o čistej vode pripadne nesladený čajík

silvia610
autor
31. mar 2019

Ďakujem za odpovede nakolko prvého syna mám októbrového mala som o túto starosť menej a na jar a cez leto bol už prikrmovaný takže som neriešila či vodu áno alebo nie

lubik87
2. apr 2019

@yanni nieje pravda..aj kojené potrebuje vodu cez.leto 🙂