Podávanie vodičky pre letné deti
Ahojte kedy ste najskôr začali dávať letným kojeným detičkám vodičku?
Ja som dojčila a ked bolo fakt teplo, davala som synovi vodicku.
Vypil 3 -4 lyžičky a viac nechcel. Kludne babatku daj vodu. Ved nevypije 3 deci miesto mlieka.
V lete keď je teplo tak môžeš po lyžičkách hocikedy dať prevarenú vodičku a vôbec nemusí byť hnusná z plastovej fľaše ale radšej z vodovodu a prevarená. Nesúhlasím veľmi s tým že kojené deti vôbec nepotrebujú vodu. Potom tie kojené deti aj tak vyzerajú že sú tučné ako prasiatka niekedy, česť výnimkám, Lebo darmo sa budeme baviť o prednom a zadnom mlieku ,stále je to mlieko a nie voda a obsahuje tuk.
Takže podľa mňa ak budeš mať pocit že je teplo a dieťa je smädná kľudne mu ponúkne trošku vodičky Ak ti Dobre Papá nie je dôvod prečo by si nemohla dať aj tú vodu.
@yanni
@silvia610
K tomu či vodu ...ak sa bavime o cistej vode a nie umelých sladenych cajoch....
V zime na jesen či na jar.....nie je v podstate treba ...ale neexistuje žiadny dôvod prečo nie.
Počas leta? Keď už aj v našich koncinach máme týždne v 40tkach....samozrejme ano. Vie si niektorá z vás predstaviť prezit takýto týždeň spokojne v blahu s usmevom len na mlieku bez jediného pohara cistej vody? O to viac že dospelý ma termoregulaciu hotovu....u bábätiek sa len tvori....k dehidratacii a prehriatiu dochádza omnoho skôr ako u dospelého.
@silvia610 mám dcéru,ktorá sa narodila minulý rok v lete,skúšala som dávať vodu,žiaľ nechcela,vypluvala ju. V najväčších horúčavách sa chcela dojčiť každú chvíľu,co bolo dosť únavné,najmä na prechádzkach
vonku atď. Prestalo to az ked sa zozimilo,v septembri. Určite by ti to uľahčilo trochu život,keby chcela vodu.
@katarinamarkova áno bavíme sa o čistej vode pripadne nesladený čajík
Ďakujem za odpovede nakolko prvého syna mám októbrového mala som o túto starosť menej a na jar a cez leto bol už prikrmovaný takže som neriešila či vodu áno alebo nie

@silvia610 plne kojene dieta nepotrebuje ziadne vodicky a cajiky az do zavadzania prikrmov. Pri zavedeni prokrmov od ca. 6 mesiacov pomalicky ponukat aj Vodu.